Бесіда на тему: "Я хочу з вами познайомитися"

Про матеріал

Актуальна тема для учнів старших класів. На цьому заході учні можуть ознайомитися із правилами етикету, а також розвивати в учнів вміння спілкуватися та виховувати почуття любові, доброти, вірності.

Перегляд файлу

Тема: «Я хочу з вами познайомитися»

Мета: Ознайомити учнів із правилами етикету; розвивати в учнів вміння спілкуватися; виховувати почуття любові, доброти, вірності.

Хід бесіди:

  1. Організаційна частина.

 

  1. Актуалізація знань учнів: повідомлення теми та її актуальність, дати відповіді на питання:

а) Як ви знайомитеся із дівчатами?

б) Які дівчата вам подобаються?

в) Де ви знайомитеся із дівчатами?

г) Чи припустимо знайомитися з дівчатами на вулиці?

д) Які правила етикету ви знаєте?

 

  1. Мотивація бесіди.

 

     4.Обговорення бесіди.

 

   5. Підведення підсумків бесіди.

 

 

 

Я хочу познайомитись з Вами

Навіщо знайомитися? Ми здебільшого знайоми­мося із людьми, які викликали симпатію або зацікавили нас важливою справою, щоб мати змогу спілкуватися з ними чи навіть потоваришу­вати. Дуже часто причиною знайомства, особливо між молодими, є закоханість. Юнак і дівчина випадково зустрілися і вже багато чого промовили одне одному самими очима. А правила ввічливості стримують їх: незручно отак зненацька підійти на вулиці до незнайомого або незнайомої, хоч би як вони сподобалися одне одному, і сказати: «Я хочу познайомитися з вами».

Добре, коли знаходиться привід для знайомства. Та наївно думати, що досить поступитися дівчині місцем в автобусі, люб'язно винести із вагона її важку валізу або допомогти взяти квиток у кіно, — і такий привід уже буде. Цього замало.

Не знайомляться із перехожим, якого просять про незначну послугу — дозволу прикурити, по­казати дорогу, номер будинку, сказати, котра година...

Нетактовно нав'язуватись зі знайомством і тоді, коли поряд із вами на лаву у парку, за один столик у їдальні чи кафе, на сусіднє сидіння у авто­бусі чи поїзді випадково сяде особа, якій ви сим­патизуєте. Пристойність вимагає сказати кілька хай навіть незначущих слів, щоб почати невиму­шену розмову, наприклад: що такого смачного борщу ви ще в житті не куштували або що он на тій горі за лісом геологи знайшли нафту... Після такої приємної бесіди у вас, цілком імовірно, виявляться спільні інтереси і, можливо, виникне потре­ба зустрітися ще раз. Це і стане приводом для ближчого знайомства.

Юнак не повинен наполягати на знайомстві з дівчиною і тоді, коли в клубі чи на танцмайданчику протанцював із нею танець. Однак, не втрачайте надії. Не треба проходити мимо симпатичних вам

людей, можливо, навіть мимо свого кохання тільки тому, що у вас немає приводу познайомитися. Кмітливий юнак при бажанні знайде немало спо­собів зав'язати бесіду із дівчиною навіть на вулиці, в автобусі, в черзі за квитком на концерт, хоча це, в принципі, не рекомендується правилами хорошо­го тону. Наприклад, по дорозі на роботу чи в інсти­тут ви щоранку стрічаєте юну незнайомку, котра мило посміхнулась у відповідь на ваш мовчазний уклін. То чому ж наступного ранку не привітатися із нею, а згодом, при слушній нагоді, не заговори­ти? Та, якщо дівчина відповість на ваші залицяння холодно і різко, — на знайомстві наполягати не варто.

Способів познайомитися із людиною, яка вас цікавить, є не менше, ніж варіантів ходів у ша­ховій партії. Треба лише вміти правильно оцінити позицію і вибрати правильний хід.

Якщо ви справді хочете з кимось познайомити­ся, то найкраще скористатись допомогою посеред­ника, когось із друзів чи рідних. Але і в цьому разі подбайте про те, щоб ваш намір не видався надто настирливим.

Найчастіше до допомоги посередника вдаються дівчата та жінки. Однак дівчина ніколи не повин­на відкрито афішувати своє бажання познайоми­тися Із юнаком або чоловіком. Якщо обставини змушують дівчину чи жінку звернутися на вулиці до незнайомого чоловіка в якійсь важливій справі, то він повинен виручити її, відрекомендувавшись першим. Жінки можуть відрекомендуватися чо­ловікам самі тільки на службі або під час відвідин якоїсь установи.

docx
Пов’язані теми
Етика, Виховна робота
Додано
31 жовтня 2018
Переглядів
1119
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку