Бесіда: вибуховонебезпечні предмети. Казка "Пригоди у лісі"

Про матеріал
Матеріал для опрацювання під час ранкових зустрічей, бесід з безпеки життєдіяльності. У доступній формі розповідається про правила поводження з незнайомими предметами, спонукає учнів аналізувати ситуацію, створювати алгоритм дій.
Перегляд файлу

Це було не за горами, зовсім і не за морями, не у далеких краях, а у наших мішаних лісах. Йшли дві подруженьки раненько до кринички по водичку. Одна із них була маленька від носика до хвостика сіренька, а друга ж була зелененька і дуже-дуже голосненька, як промовить своє «ква» тікає уся комашня.

- Хто були ті подружки?

 Коли глядь, а на галявці, де стоїть крислата груша, торбиночка лежить гарненька. Жабка каже: "Підожди, якщо поруч десь господар - жди біди!". Походили, пострибали, погукали, не знайшли господаря. Поморились, посідали, і домовилися так, що торбинка буде Мишці, а те що в торбинці - Жабці. От взяли і розв`язали. Глядь, а там лежить щось маленьке, дуже схоже на лимон, та лише не жовте а брудно-сіре.

- Що, на вашу думку, вони знайшли?

Мишка запропонувала гарно пошкребти, а Жабка добре помити. Засперечалися подружки і на їхні теревені прибіг Зайчик. Послухав про їхню знахідку, взяв, роздивився, помітив кільце з одного боку, потрусив, приклав до вуха, прищурив косе око, і поважно промовив,  що цей лимон закам`янів і зіпсувався, а тому його потрібно у багаття викинути. На тому і зійшлися. Та не встигли нічого зробити, як невідомо звідки взялася Лисиця-сестриця, хап лимончик і хвостом слід замела. Біжить Лисичка, не озирається, а за нею з верхівок сосон Сорока-білобока спостерігає, а із-за сосни Вовчик-братик вибігає, дорогу їй перекриває. Вовчик-братик давно не їв, голодний у животі бурчить. Лиска добре пам`ятала, що він на неї, за всі її минулі пакості злий і вирішила підлестися, на чай з  лимоном запросити. Тут, де не взявся Ведмідь-набрідь, почув  про чай і покликав їх до себе в гості, щоб лимон із медом у мікрохвильовці запекти, бо дивився відеоролик у Тік-Ток, що так дуже смачно. І тут Сорока-білобока роздивилась того лимона. Упізнала Білобока, що то за лимончик. Тож чимдуж заскрекотала, такого галасу наробила, що розбудила Сову, яка у дуплі старого дуба спала. Сова, як почула, що у лісі коїться, усіх лісових мешканців терміново на бесіду зібрала. З усією суворістю наказала: "Як знайде хто який предмет незрозумілий і незнайомий, то не беріть його до рук, не штурхайте ногою, нічим не бийте, не кидайте, не підпалюйте, не розбирайте, не кидайте в багаття, а задки тихо відійдіть, і лише потім телефонуйте 112. Цінуй життя воно одне!"

  • Хто є героями казки? Розкажіть про їхні пригоди.
  • Чи правильно, на вашу думку, діяв кожен герой?
  • Чому Сова дала такі поради?
doc
Додано
7 березня 2023
Переглядів
245
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку