Безпека на дорозі. Правила руху на дорозі.

Про матеріал
Презентація містить інформацію що стосується безпеки на дорозі. Розглядаються правила безпеки на дорозі та заходи безпеки під час подорожей на велосипеді, в автомобілі, автобусі та залізниці.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Безпека на дорозі Доброго дня! Сьогодні ми розглянемо правила безпеки на дорозі та заходи безпеки під час подорожей на велосипеді, у автомобілі, автобусі та залізниці.

Номер слайду 2

Статистика ДТП Україна є одним із лідерів у Європі з кількості ДТП на дорогах. Щороку тисячі людей загибають і отримують травми через аварії.

Номер слайду 3

Основні причини ДТП Неуважне керування, Перевищення швидкості, Порушення правил обгону Неправильне перехрещування - основні причини ДТП на дорогах.

Номер слайду 4

Профілактика ДТП Проведення просвітницької роботи, Навчання правилам дорожнього руху, Технічне обслуговування автомобілів Контроль за станом доріг

Номер слайду 5

Основні правила безпеки на дорозі Завжди тримайся правої сторони дороги, Бери до уваги дорожні знаки, сигнали світлофора Дотримуйся дистанції безпеки між автомобілями.

Номер слайду 6

Правила безпеки на дорозі 1 Дотримуйтеся світлофору та дорожніх знаків Регулюйте рух відповідно до сигналізації та знаків, щоб забезпечити безпеку для себе та інших. 2 Переходьте дорогу на пішохідному переході Завжди використовуйте пішохідний перехід та переконайтеся, що дорога вільна перед переходом. 3 Будьте уважними пішоходами та велосипедистами Дотримуйтеся правил руху на тротуарі та доріжці для велосипедістів та завжди будьте уважні до інших учасників дорожнього руху. 4 Не використовуйте мобільний телефон під час руху Використання мобільного телефону може відволікти вашу увагу та призвести до небезпеки. Закріпіть телефон у безпечному місці під час руху.

Номер слайду 7

Роль кожного учасника дорожнього руху Водії повинні бути уважними та відповідальними, пішоходи - бути уважними на дорозі та використовувати пішохідні переходи, а велосипедисти - дотримуватись правил їзди.

Номер слайду 8

Заходи безпеки під час подорожі на велосипеді Носіть шолом та захисні кістяки Захищайте себе від травм, носячи шолом та використовуючи захисні кістяки, такі як налокітники та наколінники. Використовуйте світловідбивні елементи Під час їзди вночі або за складних погодних умов, будьте помітними, використовуючи світловідбиваючі стрічки чи жилет. Переконайтеся в справності велосипеда Перевірте свій велосипед на справність гальм, шин, ланцюга та інших важливих елементів перед поїздкою.

Номер слайду 9

Автомобілі та автобуси 1 Будьте обачними на дорозі Завжди слідкуйте за рухом транспорту навколо вас та дотримуйтесь правил дорожнього руху. 2 Скористайтеся ременями безпеки Завжди застібайте ремені безпеки під час поїздки автомобілем або автобусом, щоб захистити себе у разі аварії. 3 Дотримуйтесь правил паркування Переконайтеся, що ви паркуєтеся на відповідному місці та не порушуєте правил паркування.

Номер слайду 10

Залізниці Переходьте тільки відповідним місцям Переконайтеся, що ви переходите залізницю лише у відповідних місцях, де це дозволено та безпечно. Уважно перетинайте колію Переконайтеся, що ви дотримуєтеся правил перетину колії і уважно спостерігаєте за наближаючимся потягом. Залишайтеся на платформі до прибуття потяга Потримайте себе на платформі до тих пір, поки потяг повністю не зупиниться, і двері вагону не відкриються.

ppt
Додано
9 жовтня 2023
Переглядів
204
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку