Біблійні «вічні образи». Засудження братовбивства в історії про Каїна та Авеля. Урок зарубіжної літератури.6 клас.Презентація.

Про матеріал
Презентація до теми "Біблійні «вічні образи». Засудження братовбивства в історії про Каїна та Авеля". Урок зарубіжної літератури.6 клас. Містить теоретичний матеріал, ілюстрації, план до тексту.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Біблійні “вічні образи”. Засудження братовбивства в історії про Каїна і Авеля

Номер слайду 2

Вічний образ Вічний образ (у художній літературі) — літературний образ, який за глибиною художнього узагальнення виходить за межі конкретних творів і зображеної в них історичної доби, містить невичерпні можливості для філософського осмислення буття.

Номер слайду 3

До вічних образів, наприклад, належать Каїн та Авель, Самсон, Іуда, Прометей, Дон Кіхот, Ромео і Джульєтта та ін. Чимало вічних образів сприймається як уособлення вічних устремлінь людського духу.

Номер слайду 4

Літературознавча сторінка

Номер слайду 5

Номер слайду 6

“Каїн і Авель” – відома біблійна легенда про тяжкий гріх братовбивства. Легенда показує, що не можна бути заздрісним, що не можна шкодити іншій людині.

Номер слайду 7

Історія Каїна та Авеля

Номер слайду 8

Номер слайду 9

“Каїн і Авель”Жанр – легенда. Тема – розповідь про перше вбивство на ЗемліІдея – засудження жорстокості у будь-якому її прояві(Каїн і Авель)

Номер слайду 10

План1. Двоє братів.2. Доброта Авеля.3. Неприйнята жертва.4. Заздрощі Каїна.5. Убивство брата.6. Втеча Каїна.7. Запитання Бога.8. Зухвальство Каїна.9. Покарання та поневіряння.

pptx
Додано
16 вересня
Переглядів
655
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку