Біг на короткі дистанції. Техніка виконання бігу. Види коротких забігів.

Про матеріал
Біг на короткі дистанції. Техніка виконання бігу. Види коротких забігів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Слов’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 Слов’янської міської ради Донецької областіТема уроку: Біг на короткі дистанції. Техніка виконання бігу. Види коротких забігів. Підготувала: Старкова Аьона Миколаївна

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Фази бігу. Старт. Стартовий розбіг. Біг по дистанціїФінішування

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Спринт — сукупність легкоатлетичних дисциплін, де спортсмени змагаються з бігу на короткі дистанції по стадіону. Спринтом вважаються дистанції до 400 метрів включно. Біг на короткі дистанції

Номер слайду 6

Біг на короткі дистанції — це змагання, яке починають з низького старту .

Номер слайду 7

Кожен учасник змагань розташовується на окремій доріжці шириною 1,25 м. забіг на 30, 60 і 100 м проводиться по прямій дорозі, а на 200, 300 і 400 — з плавними поворотами в напрямку, протилежному руху годинникової стрілки.

Номер слайду 8

Види коротких забігівІснує одиночний біг і естафетний . Обидва види спортивної дисципліни виконуються на короткі дистанції. Естафетний вид представляє собою командну змагальну дисципліну. Застосовується 3 варіанти естафетного бігу — 4 відрізка по 100, 200 і 400 м. Поодинокі забіги на 60 м проводяться критих аренах і не включені в олімпійську програму. Для такого виду бігу визначальне значення має стартовий імпульс. Класичним варіантом вважається забіг на 100 м. Змагання проводять у відкритих аренах і стадіонах. Найпрестижніша легкоатлетична дисципліна, незмінно входить в програму літніх Олімпіад.

Номер слайду 9

Наступний поширений спринтерський вид — гонка на 200 м. Такі змагання проводять в критих манежах і на відкритих спортивних аренах. Відрізок не долають по прямій. На ньому завжди є плавний поворот. Біг на короткі дистанції — це атлетична дисципліна, що вимагає значного фізичного напруження і добре координованого тіла.

Номер слайду 10

Спринт вимагає спеціальної підготовки, дотримання техніки подолання дистанції, вибухової сили і швидкісної витривалості. Спортсмен повинен бути добре координований і ідеально володіти власним тілом. Підготовка має на увазі розвиток просторової орієнтації.

Номер слайду 11

Спортивна дисципліна покращує дихальну діяльність, вимагає хорошої силової витривалості і швидкісних показників. Гонка на 200 м відрізняється наявність плавного вигину, який вимагає спеціального нахилу тіла. Потрібно точно розрахувати зміщення загального центру ваги тіла.

Номер слайду 12

Забіг на 400 м відрізняється від спринту на інші короткі дистанції меншою інтенсивністю. Навантаження зменшується, а кут нахилу тіла на повороті знижується. Потрібні інші амплітуда махів верхніми і нижніми кінцівками. Після досягнення на старті граничної швидкості потрібно дотримуватися вільного кроку.

Номер слайду 13

Біг на короткі дистанції — найпопулярніший вид легкої атлетики. За своєю суттю це безперервна вправа, техніка виконання якої спрямована на досягнення фінішної межі за максимально короткий час. В значній мірі успіх залежить від своєчасного і правильного старту.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

pptx
Додано
12 листопада 2023
Переглядів
179
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку