Човниковий біг. Техніка виконання човникового бігу.

Про матеріал
Модуль : Легка атлетика. Човниковий біг. Техніка виконання човникового бігу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Слов’янська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 Слов’янської міської ради Тема уроку: Човниковий біг. Техніка виконання човникового бігу. Підготувала : Старкова Альона Миколаївна

Номер слайду 2

Що таке біг?Які види бігу існують?Назвіть дистанцію спринтерського бігу.Із якого старту виконується спринтерський біг?Назвіть фази бігу. Види старту. Чи варто слідкувати за диханням під час бігу ? Чому?

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Човниковий біг - вид бігу на кротку дистанцію, при якому напрямок руху постійно змінюється в протилежну сторону. Човниковий біг

Номер слайду 5

Човниковий біг - вид бігу, особливістю якого є проходження короткій дистанції в одному і зворотному напрямку кілька разів на максимальній швидкості. Довжина дистанції не перевищує 100 метрів, а частота збігів не більше 10 разів.

Номер слайду 6

Човниковий біг - це унікальна дисципліна, що вимагає від спортсмена поєднання максимально швидко пересування з різким гальмуванням. На відміну від інших видів бігового спорту, де значну роль для досягнення високих результатів відіграє спадковість фізичних якостей, в човниковому бігу вирішальна роль належить техніці і її правильного виконання.

Номер слайду 7

Човниковий біг дозволяється стартувати з двох положень: високого і низького. Старт з низького положення можливий при наявності стартових колодок. Старт з високого становища анітрохи не гірше низького, і дозволяє максимально ефективно виходити з положення старту.

Номер слайду 8

Збільшення частоти руху рук дозволяє збільшити швидкість на короткий проміжок часу. Метою стопорящего кроку, який відбувається перед поворотом, є зупинка і зміна руху. Даний крок вимагає ретельного відпрацювання за допомогою спеціальних вправ або під час рухливих ігор.

Номер слайду 9

Після останнього повороту потрібно розвинути максимальну швидкість, підтримувати її до кінця відрізка і виконати фініш, витягаючи плечі вперед. Різко зупинятися після пробіжки не варто, так як з'являється можливість оступитися або спіткнутися, краще пробігти ще кілька метрів зменшуючи швидкість.

Номер слайду 10

Заняття човниковим бігом є важливою умовою повноцінного і гармонійного розвитку фізичної форми людини.

pptx
Додано
13 листопада 2023
Переглядів
1368
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку