Бінарний урок з апгебри та української мови "Інтелектуальні та духовні надбання - найцінніші скарби людства" (презентація до уроку)

Про матеріал
Бінарний урок з апгебри та української мови "Інтелектуальні та духовні надбання - найцінніші скарби людства" (презентація до уроку). На цьому бінарному уроці повторюються властивості і графіки тригонометричних функцій.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтелектуальні та духовні надбання-найцінніші скарби людства

Номер слайду 2

Людина міряється не з ніг до голови, а з голови до неба./Конфуцій/

Номер слайду 3

Завдання :1. Пригадати самостійні частини мови2. Відредагувати текст3. Згадати властивості тригонометричних функцій4. Повторити перетворення графіків тригонометричних функцій5. Ознайомитись із спільними біографічними фактами з життя Т. Шевченка та М. Остроградського

Номер слайду 4

Миха́йло Васи́льович Острогра́дський (12 вересня 1801, Пашенівка, нині Козельщинського району Полтавської області — 20 грудня 1861 , Полтава, Російська імперія) — український математик, механік і фізик. Остроградський — видатний педагог, який викладав у багатьох навчальних закладах Петербурга. З численних і різноманітних його праць з різних галузей математичних наук, що зробили його ім'я відомим у багатьох країнах, слід особливо відзначити його мемуари в галузі чистої математики, у якому виводиться загальна формула варіації кратного інтеграла (1834 p.), a також мемуари про інтегрування раціональних функцій.

Номер слайду 5

Тарас Шевченко (1814-1861)Михайло Васильович Остроградський (1801-1861)

Номер слайду 6

Михайло Остроградський належав до кагорти вчених, які, не маючи можливості жити в Україні, творили наукову славу чужих держав. Проте він до кінця життя залишався щирим українцем. Щороку він виїжджав на село, відвідуючи свою багатостражденну Батьківщину, де з усіма спілкувався лише українською мовою, ходив з дітьми колядувати та щедрувати. Крім того, Остроградський входив у коло друзів українського генія Тараса Шевченка, знайомство із яким відбулося у Петербурзі 1837 року за сприяння Жуковського. Тарас Шевченко виявив себе не тільки геніальним поетом. Він цікавився й суспільними науками, і точними -астрономією,математикою і фізикою. Під час навчання в Петербурзькій академії мистецтв Шевченко відвідував лекції Остроградського.

Номер слайду 7

Тригонометричні функції

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Ми – не безліч стандартних «я», а безліч всесвітів різних. Василь Симоненко

pptx
Додано
15 липня 2022
Переглядів
219
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку