Біюлія. Новий заповіт

Про матеріал
Матеріал з теми " Новий Заповіт" Для завантаження натисніть кнопку "Завантажити" Бажаю успіхів!!!!!!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Новий Завіт. Підготувала. Учениця 8 –А класу Гудир Єлізавєти

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Новий Завіт – це збірка релігійно-повчальних книг, головним заняттям яких було викласти для віруючих основи нового віровчення-християнства. Новий завіт представляє собою 27 книг про віровчення.

Номер слайду 4

Новий Завіт включає:І Чотири Євангелія;ІІ Книга Історична ( дії святих апостолів );ІІІ Послання Апостола Павла ІV Соборні Послання ;V Книга Пророцька.

Номер слайду 5

Євангелія . Назва «Новий Завіт» відображає ідею нової угоди між людьми і Богом , укладеної під час земного життя Христа. Життя і діяння Ісуса Христа описані у Єванглії. Автори Єванглії мали донести до людей благу звістку про те , що Христос –це Месія, на котрого чекали, саме Він «Божий обранець, відмічений Божою печаткою, помазанням», він несе спасіння всім , хто увірує в нього.

Номер слайду 6

І Чотири Євангелія Новий Завіт складається з 4 Євангелій – від Матвія , Марка, Луки та Іоана, в яких розповідається про прихід Спасителя Ісуса Христа, його життя, смерть і воскресіння

Номер слайду 7

Євангеліст Марко. Друга книга Нового Завіту Євангеліє від Марка. Святий апостол і євангеліст Марко , званий також Іван –Марко народився в Єрусалимі . В ніч Хресних страждань Христа Марко слідував за ним , загорнувшись у плащ , і втік від воїнів , які його схопили . Святого хрещеника Марка Святий Петро навчав всього, що знав і пам’ятав зі слів та дій Христа Спасителя , а хлопець слухав і сповнював подиву , що пізніше відбилося в написаному ним Євангелії , яке зветься «Євангелієм чудес»

Номер слайду 8

Євангеліст Лука. Третя книга Нового Завіту написана Святим Апостолом Лукою ,приблизно в 62-63 роках під час перебування його в Кесарі . Книга створювалася під керівництвом Апостола Павла . Написана вона грецькою мовою, її вважають найкращою книгою всіх часів і народів. Святий Лука був одним із 70 учнів Ісуса Спасителя. Він був прекрасним лікарем, іконописцем, автором Книги Діянь Святих Апостолів.

Номер слайду 9

ІІ Книга Історична (дії Святих Апостолів)

Номер слайду 10

ІІІ Послання Апостола Павла

Номер слайду 11

ІV Соборні послання

Номер слайду 12

V Книга Пророцька

Номер слайду 13

Канонізація Нового Завіту проходила у складній ідеологічній боротьбі. Панівні класи та церква намагалися нейтралізувати бунтівний рух первісного християнства, пристосувати новозавітну для проповідування віруючим смирення та покірності.

Номер слайду 14

pptx
До підручника
Зарубіжна література 8 клас (Сімакова Л.А., Снєгірьова В.В.)
Додано
31 жовтня 2022
Переглядів
382
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку