Практична робота № 5
Тема: Виявлення органічних сполук у харчових продуктах
Мета: виявити органічні продукти в харчових продуктах; продовжити формувати вміння працювати з хімічним посудом та реактивами; формувати вміння самостійно виконувати досліди за поясненням у протоколі, виконувати досліди з дотриманням правил техніки
Обладнання: штатив з пробірками, скляні палички, шпатель, хімічний стакан, мірні пробірки
Реактиви: зразки харчових продуктів(картопля, рис, ковбаса, яблуко, лимон, тощо), розчин йоду.
Дата__________
Оцінка |
|
Практична робота №
Тема: Виявлення органічних сполук у харчових продуктах
Мета: виявити органічні продукти в харчових продуктах; продовжити формувати вміння працювати з хімічним посудом та реактивами; формувати вміння самостійно виконувати досліди за поясненням у протоколі, виконувати досліди з дотриманням правил техніки
Обладнання: штатив з пробірками, скляні палички, шпатель, хімічний стакан, мірні пробірки
Реактиви: зразки харчових продуктів(картопля, рис, ковбаса, яблуко, лимон, тощо), розчин йоду.
З правилами техніки безпеки ознайомлен____ _____________
Виконайте завдання, результати роботи оформіть у вигляді таблиці.
№ пробірки |
Спостереження |
Забарвлення |
Наявність крохмалю |
1)Виявлення крохмалю у харчових продуктах та фруктах |
|||
1 |
Варена картопля |
|
|
2 |
Рис |
|
|
3 |
Яблуко |
|
|
4 |
Лимон |
|
|
5 |
борошно |
|
|
6 |
Кетчуп |
|
|
7 |
майонез |
|
|
8 |
Ковбаса |
|
|
Висновок:_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ |
|||
2)Виявлення глюкози у фруктах |
|||
|
Розчин глюкози |
|
|
|
Яблучний сік |
|
|
Висновок:_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ |
|||
3)Виявлення жиру в насінинах рослин |
|||
1 |
Горіхи |
|
|
2 |
Насіння |
|
|
Висновок: _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ |
Загальний висновок:_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Додаткове завдання:
Задача: Аміноетанова кислота масою 30г прореагувала з натрій гідроксидом. Яка маса натрій гідрокисду вступила в реакцію? |
|
Дано: |
Розв’язання:
Відповідь:___________________________________ |