17 липня о 18:00Вебінар: Відеоуроки: як створювати якісний контент для Ютубу

Бланк до практичної роботи з хімії 9 клас "Виявлення органічних сполук у харчових продуктах"

Про матеріал

Практична робота № 5

Тема: Виявлення органічних сполук у харчових продуктах

Мета: виявити органічні продукти в харчових продуктах; продовжити формувати вміння працювати з хімічним посудом та реактивами; формувати вміння самостійно виконувати досліди за поясненням у протоколі, виконувати досліди з дотриманням правил техніки

Обладнання: штатив з пробірками, скляні палички, шпатель, хімічний стакан, мірні пробірки

Реактиви: зразки харчових продуктів(картопля, рис, ковбаса, яблуко, лимон, тощо), розчин йоду.

Перегляд файлу

Дата__________

Оцінка

 

Практична робота №

Тема:  Виявлення органічних сполук у харчових продуктах

Мета: виявити органічні продукти в харчових продуктах; продовжити формувати вміння працювати з хімічним  посудом та реактивами; формувати вміння самостійно виконувати досліди за поясненням у протоколі, виконувати досліди з дотриманням правил техніки

Обладнання:  штатив з пробірками, скляні палички, шпатель, хімічний стакан, мірні пробірки

Реактиви: зразки харчових продуктів(картопля, рис, ковбаса, яблуко, лимон, тощо), розчин йоду.

            З правилами техніки безпеки ознайомлен____               _____________         

Виконайте завдання, результати роботи оформіть у вигляді таблиці.

№ пробірки

Спостереження

Забарвлення

Наявність крохмалю

1)Виявлення крохмалю у харчових продуктах та фруктах

1

Варена картопля

 

 

2

Рис

 

 

3

Яблуко

 

 

4

Лимон

 

 

5

борошно

 

 

6

Кетчуп

 

 

7

майонез

 

 

8

Ковбаса

 

 

Висновок:_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

2)Виявлення глюкози  у фруктах

 

Розчин глюкози

 

 

 

Яблучний сік

 

 

Висновок:_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

3)Виявлення жиру в насінинах рослин

1

Горіхи

 

 

2

Насіння

 

 

Висновок:

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Загальний висновок:_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Додаткове завдання:

Задача:  Аміноетанова кислота масою 30г прореагувала з натрій гідроксидом. Яка маса натрій гідрокисду вступила в реакцію?

Дано:

Розв’язання:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відповідь:___________________________________

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.7
Оригінальність викладу
4.7
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.8
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Павлова Валентина
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Chudinovich Olkaa
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Артюх Ігор
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
До підручника
Хімія 9 клас (Григорович О.В.)
Додано
13 травня 2018
Переглядів
15736
Оцінка розробки
4.8 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку