Презентація "Йонні рівняння" хімія для учнів 9 класу

Про матеріал

Презентація на тему"Йонні рівняння"є допоміжним матеріалом для викладення теми. Допоможе вчителю урізноманітнити урок та більш якісно його провести. Автор Євтушенко Антоніна Федорівна.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Автор: Євтушенко А.Ф.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Умови проходження йонних рівнянь Випадання осаду Виділення газу Утворення слабкого електроліту(води)

Номер слайду 5

Алгоритм одержання йонної форми рівняння реакції Перепишіть рівняння реакції, записавши розчинні солі, сильні кислоти та сильні основи на йони. Формули слабких електролітів, осадів та газів залиште у молекулярній формі. Одержите іонне рівняння у повній формі. Скоротіть однакові іони, що стоять у лівій і правій частинах рівняння. Одержите скорочену форму іонного рівняння. Бажано перевіряти її правильність, використовуючи закон збереження заряду: заряд усіх часток, які стоять в лівій частині рівняння, дорівнює заряду часток у правій частині рівняння.

Номер слайду 6

Складіть йонні рівняння 1варіант а) AgNO3 +HCI= б) AgNO3 +NaCI= в) AgNO3+KCI= 2 варіант NH4OH= NaOH= HCI+ KOH= Ba(OH)2=

Номер слайду 7

Складіть рівняння можливих реакцій Варіант 1 Розчин H2SO4 взаємодіє з BaCI2, Cu(II), NaOH, K2O: Варіант 2 Розчин NaOH взаємодіє з H3PO4 , CuCI2, Ca, CO2.

Номер слайду 8

Творче завдання На основі скорочених йонних рівнянь реакцій складіть молекулярне та повне йонне рівняння реакцій: а)H++ OH- H2O б)Hg2+ + S2- HgS в) 2H++ СO32- CO2 + H2O

Номер слайду 9

Хімічна гра “Третій зайвий” Із кожних трьох речовин, поданих формулами, викреслюють ту, що не вступає в реакцію йонного обміну у водних розчинах. Між двома, що залишаються, напишіть молекулярні, повні та скорочені йонні рівняння реакцій. LiOH, H2SO4, Fe(OH) 2. ZnCI2, CaCO3, KOH H2SO4, SO 2, BaCI 2 H3PO4, P2O5, NaOH FeCI3, LiOH, Fe 3O 4 K 2CO 3, HCI, CO2 P2O5, Na 2SiO3 HNO3 H 2S, Pb(NO 3) 2, SO 3 CuO, CuSO4, LiOH, Al 2O 3, AgNO3, NaCI.

Номер слайду 10

Домашнє завдання ДЛЯ ВСІХ При взаємодії яких попарно взятих речовин випаде осад: а)NaCI і H2 SO4 ; б) HCI і NaOH; в) CuCI2 і KOH; ДЛЯ ДОПИТЛИВИХ Задача. Добути реакцією обміну аргентум хлорид. Яка маса осаду утвориться, якщо до розчину аргентум нітрату масою 50г з масовою часткою розчиненої речовини 3,4% долили розчин хлоридної кислоти.

ppt
Додано
9 червня 2018
Переглядів
4840
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку