Боги Давньої Греції. Подвиги Геракла

Про матеріал
Презентація до уроку на тему "Міфи Давньої Греції" створена на допомогу вчителю під час проведення уроку в 6-ому класі для засвоєння нових знань та для дистанційного навчання в Meet, ZOOM тощо.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Античність – це історія і культура Стародавньої Греції та Стародавнього Риму.

Номер слайду 2

Стародавні греки називали свою країну Еллада.

Номер слайду 3

Давньогрецькі боги жили на горі Олімп.

Номер слайду 4

Стародавні греки називали богинь долі Мойри.

Номер слайду 5

Зевс - головний з богів-олімпійців, бог грому і блискавок. Гера – дружина Зевса, цариця Неба і богів, покровителька жінок, шлюбу та народження.

Номер слайду 6

Аїд – брат Зевса, бог Посейдон – брат Зевса, підземного світу, володар володар світових вод. царства тіней померлих.

Номер слайду 7

Деметра – сестра й дружина Зевса, богиня родючості, хліборобства та шлюбу. Гефест – син Зевса, бог вогню та ковальства, що на відміну від інших богів не цурався праці.

Номер слайду 8

Гермес- один з найдавніших богів в грецькій міфології. Спочатку був богом-заступником отар. У гомерівському епосі — насамперед посланець богів і провідник душ померлих у підземне царство Аїда. Також уявлявся покровителем мандрівників.

Номер слайду 9

Афродита - у давньогрецькій міфології богиня краси та любові. Одна із 12 верховних олімпійських богів, які мешкають на Олімпі. Цариця німф і харит.

Номер слайду 10

Арес - у давньогрецькій міфології спочатку бог буревіїв і блискавок, пізніше бог війни. Афіна – донька Зевса, покровителька справедливої захисної війни, на відміну від Ареса, бога війни кривавої й підступної. 

Номер слайду 11

Аполлон - один з олімпійських богів, покровитель музики, віщування і лікування. Артеміда - грецька богиня полювання, диких земель та тварин, Місяця та цноти, покровителька й захисниця дітей і жінок.

Номер слайду 12

Геракл - герой, син бога Зевса та людської жінки Алкмени, знаний своїми подвигами на службі в царя Еврістея.  Назвіть подвиги Геракла

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Битва Геракла з кентаврами. Розпис на античній вазі

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Джерела Табакова О.В. Давньогрецька міфологія на уроках світової літератури. Методичні рекомендації, - Рівне, 2014, 40 с. https://uk.wikipedia.org/wiki/Давньогрецька_міфологія https://worldlit.jimdofree.com/міфи-та-легенди/1-грецька-міфологія/

ppt
Додано
3 серпня
Переглядів
14
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку