"Божественна комедія"

Про матеріал
Є імена, котрі не можна обминути, вивчаючи зарубіжну літературу. До них належать ті, хто заслужив визнання всіх народів і часів, хто стоїть на вершині мистецтва слова і яких характеризують лише епітетами: величний, неповторний, осяйний -ДАНТЕ
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Данте «Божественна комедія». Концепція світу і людини. Автор: Георгій Маріяучениця 10-Д класуліцей № 9м.одесса2023

Номер слайду 2

Є імена, котрі не можна обминути, вивчаючи зарубіжну літературу. До них належать ті, хто заслужив визнання всіх народів і часів, хто стоїть на вершині мистецтва слова і яких характеризують лише епітетами: величний, неповторний, осяйний

Номер слайду 3

Звичайно, так ми можемо сказати і про поета, творчість якого ми вивчаємо -Данте Аліг’єрі. Це його Джованні Боккаччо назвав «дарованим Божою милістю». Це про нього шепотіли мешканці міста, що він бачив Люцифера, спускався в пекло і повернувся. Так говорили тому, що його обличчя здавалося присипаним попелом із пекла. А про себе він міг сказати одне «…і плакала любов у серці в мене», тому що завжди зберігав вірність двом музам: коханій та Італії, про єдність якої мріяв усе життя.

Номер слайду 4

У своїй поемі Данте оповідає , що він сам бачив уві сні у точно визначений час: напередодні Великодньої п’ятниці 8 квітня 1300 року і протягом усього світлого тижня. Поет опинився у фантастичному темному лісі – на півшляху свого земного життя. У кожної людини настає момент, коли вона повинна переосмислити своє життя з точки зору духовного ідеалу; визначити, хто вона і куди йде. Герой Данте(почасти це він сам) філософ, шукач істини, вищого сенсу буття, Бога. Водночас він шукає і самого себе. Герой загубився в лісі гріхів, помилок та духовних суперечок.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Перша пісня - це зав’язка всієї «Божественної комедії». В ній порушуються проблеми пошуку правильного шляху і для тогочасної Італії, і для кожної людини особисто.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Зображуючи 9 кіл Пекла, Данте вміщує туди тих, хто, на його погляд, завинив перед Богом, людьми, собою. Чим страшніший гріх, тим ближче душа знаходиться до Люцифера.

Номер слайду 9

Який гріх, на думку Данте, найстрашніший?

Номер слайду 10

Висновок. Подорож потойбічним світом - це алегорія пошуку правильного шляхудо людської душі, оточеної гріхами, спокусами та його пристрастями. Головна дія відбувається в душі самого ліричного героя. Пізнавши те, що є злом, пройшовши колами Пекла, він змінюється, підноситься до розуміння найважливіших істин про світ і про себе.

Номер слайду 11

Всім властиво помилятися, але людина повинна пам’ятати про те, що поки вона живе, є ще час змінитися на краще.

pptx
Додано
2 листопада 2023
Переглядів
134
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку