Літературна гра №1 «Лови помилку» за казкою Оскара Вайлда «Хлопчик-Зірка»

Про матеріал

Літературна гра №1 «Лови помилку» за казкою Оскара Вайлда «Хлопчик-Зірка». Учень/учениця: читає виразно й усвідомлено текст казки «Хлопчик-Зірка», орієнтується в прочитаному, визначає головну і другорядну інформацію; розуміє зміст казки, визначає головних героїв, місце дії, сюжет, провідні теми, ідейно-художні особливості казки; символічний зміст назви твору; відповідає на запитання за змістом прочитаного; акцентує увагу на окремих деталях; відтворює, коментує, інтерпретує прочитаний текст; характеризує позитивних і негативних персонажів твору, визначає їхні риси характеру за вчинками; усвідомлює зміни й розвиток у характері головного героя, значення матері в житті людини, визнає любов до матері однією з визначальних цінностей життя; розуміє, що таке доброта, цілеспрямованість, справедливість.

Джерела використаної інформації:

https://derevo-kazok.org/hlopchik-zirka-oskar-uajld.html

https://xn--80aaukc.xn--j1amh/hlopchik_zirka.html

Перегляд файлу

image

Два бідні Дроворуби прокладали собі шлях додому через великий сосновий ліс. І ось вони дійшли до гірської річки, яка нерухомо зависла в повітрі водоспадом, бо її поцілувала Снігова Королева.

image   image       б) неправда image image       б) неправда image        image       б) неправда

Стояла зимова морозна ніч. Маленькі Білки, які жили у високій ялині, все терли одна одній носики, щоб зігрітися, а Зайці скрутилися клубком у своїх норах і не наважувалися навіть визирнути за двері.

Два Дроворуби загубилися, їх охопив жах, бо вони знали, що Пані Метелиця жорстока з тими, хто спить в її обіймах. Але чоловіки вірили у доброго Святого Миколая, який стежить за всіма подорожніми, і знову пішли по своїх слідах.

Яскрава й красива зірка зісковзнула з неба, оминаючи інші зірки на своєму шляху, і коли Дроворуби здивовано дивилися на неї, вона, здавалося, опустилася за верби, біля невеличкої кошари на відстані не більше кинутого каменя.

image                                                      image     б) неправда

Дроворуби знайшли плащ із золотого полотна, розшитий срібними трояндами, згорнутий у багато разів. Коли товариші розгорнули складки плаща, то побачили, що там спала маленька дитина.

                                                                                                                   image     б) неправда

imageДружина Дроворуба дуже зраділа, що чоловік забрав дитину з лісу додому.

                                                                                                                   image     б) неправда

Хлопчик-Зірка виховувався разом із дітьми Дроворуба, їв із ними й грався.

                                                                                                                   image     б) неправда

Хлопчик-Зірка ріс справедливим, чемним, благородним.

                                                                                                                   image     б) неправда

Односельці дивувалися, бо всі вони були смагляві й темноволосі, а він був білим і витонченим, як слонова кістка, а його кучері були подібні на пелюстки золотого нарцису.

image   image       б) неправда image image       б) неправда image        image       б) неправда

Хлопчик-Зірка любив дітей Дроворуба та односельців. називав їх своїми друзями. Жалів бідних, сліпих, покалічених і нужденних.

Хлопчик-Зірка любив лише себе, і влітку, коли не було вітру, лежав біля колодязя в саду священика, дивився на відображення власного обличчя у воді й сміявся від задоволення, милуючись собою.

Товариші Хлопчика-Зірки корилися йому, бо він був вродливим, хорошим бігуном, міг танцювати, грати на дудці й складати гарні мелодії. І де б не з’являвся Хлопчик-Зірка, вони йшли за ним, і що б він не наказав їм робити, вони все виконували.

image      а) правда                                                                                image     б) неправда

Ключ до тесту

1. б (1 балів)

2. а (1 балів)

3. б (1 балів)

4. а (1 балів)

5. б (1 балів)

6. б (1 балів)

7. а (1 балів)

8. б (1 балів)

9. а (1 балів)

10. б (1 балів)

11. а (1 балів)

12. а (1 балів)

 

pdf
Додано
3 листопада 2023
Переглядів
118
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку