Брейн- ринг "Запобігати,уникати,діяти"

Про матеріал
 Людина постійно перебуває у приховано небезпечному середовищі. Як зробити своє життя безпечним? Невже потрібно відмовитись від занять спортом, розваг, ніколи не користуватися електричними чи газовими приладами, препаратами побутової хімії. Авжеж, ні! Невід’ємною частиною нашого життя має стати дотримання правил безпеки. Це допоможе захистити ваше здоров’я і життя, здоров’я і життя інших людей, зробить безпечним помешкання, робоче місце, довкілля.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Запобігати Уникати Діятибрейн-ринг

Номер слайду 2

І. Лікарі радять якомога більше бувати на свіжому повітрі, але для чого?1. У квартирах нечисте повітря.2. На вулиці більше можливості для спілкування з друзями та гри.3. Це корисно для зміцнення здоров’я та закалювання організму.4. Щоб не заважати батькам займатися домашніми справами.

Номер слайду 3

ІІ. Усім відомо, що руки обов’язково треба мити перед вживанням їжі та після відвідування туалету. А в якому із наведених прикладів теж обов’язково треба помити руки?1. Після їжі.2. Після гри з домашніми тваринами.3. Після сну.4. Після читання книги.

Номер слайду 4

ІV. Ми вмиваємось та миємо ноги щодня тому, що…1. Це – стародавня традиція.2. Намагаємось знищити мікроби. 3. Це сприяє загартуванню організму.4. Щоб не викликати насмішок оточуючих.

Номер слайду 5

V. Відомо, що сон – корисний для здоров’я. Людина, яка недоспала, виглядає і почувається млявою, працездатність її знижена. Але, в залежності від віку людини, потреба у тривалості сну – різна. Скільки повинен спати підліток, щоб бути здоровим?

Номер слайду 6

1. Не більше 6-7 годин.2. Стільки, скільки хоче.3. Хоча б 5-6 години.4. Достатньо 4-5 годин.5. Не менше 8-9 годин.

Номер слайду 7

Чому не можна багато часу дивитися телевізор або грати на комп’ютері?1. Телевізор і комп’ютер можуть зламатися.2. Витрачається багато електроенергії.3. В квартирі виникає сильне електромагнітне поле.4. Через це погіршується зір, стан нервової системи, постава

Номер слайду 8

. Підліток захоплюється комп’ютерними іграми. Скільки часу він може знаходитись перед екраном комп’ютера чи телефону без шкоди для здоров’я?1. Не більше однієї години.2. Не більше двох годин.3. Не більше трьох годин.4. Не більше чотирьох годин.

Номер слайду 9

Що скоріше може привести до побутових травм?1. Погане самопочуття.2. Невиконання правил безпеки, пустощі, неуважність.3. Відсутність батьків вдома.4. Надмірна самовпевненість.

Номер слайду 10

Вас попросили навчити маленьку дитину безпечно спускатися по сходах. Ви поясните, що треба спускатися…1. Швидко.2. Можна швидко, можна повільно (в залежності від того, наскільки поспішаєш).3. Тримаючись праворуч, повільно та дивитися собі під ноги.4. Праворуч або ліворуч (як тобі зручніше).

Номер слайду 11

. Лікарі не радять вживати перед сном міцний чай або каву. Чому?1. Вночі прийдеться вставати в туалет.2. Важко буде заснути від кофеїну,що міститься в цих напоях3. В них мало калорій.4. Вони не такі смачні як сік.

Номер слайду 12

. При користування препаратами побутової хімії (розчинниками, аерозолями, легкозаймистими рідинами) чим необхідно керуватися?1. Порадами друзів.2. Особистим досвідом.3. Знаннями з уроків хімії.4.Інструкціями виробника.5. Порадами, що дають засоби масової інформації.

Номер слайду 13

Коли вдома є маленькі діти, треба бути дуже пильним. Адже до їх рук можуть потрапити гострі предмети або небезпечні для життя речовини (оцтова кислота, розчинники, лаки, фарби тощо). Де потрібно зберігати такі речовини та предмети?

Номер слайду 14

1. У темних місцях.2. Під столами, на антресолях.3. У закритих на ключ шухлядках або приміщеннях (комора, сарай, гараж).4. В умивальнику на полицях.

Номер слайду 15

. Штовхатися та бігати коридорами школи забороняється тому, що:1. Можна отримати зауваження від вчителів або директора.2. Можна випадково вдаритися, збити з ніг когось, самому отримати травму або травмувати іншого.3. Можна зачепити вчителів та учнів, що рухаються поруч.4. Можна забруднити або порвати одяг і батьки вдома будуть сварити.

Номер слайду 16

Номери яких рятувальних служб ви бачите 101 -102-103 –104 –

Номер слайду 17

. Як треба правильно поводитись коли до Вас наближається агресивно налаштована собака ?1. Підібрати палку і підготуватись до захисту 2. Спробувати втекти 3. Продовжувати йти, не роблячи різких рухів.

Номер слайду 18

Що означають гудки сирен деяких нерухомих об’єктів:1. Сигнал „Повітряна тривога” 2. Сигнал „Пожежа” 3. Сигнал„Увага всім” 4. Автомобільна катастрофа.

Номер слайду 19

Що необхідно зробити за сигналом „Увага всім”: 1. Сховатись в сховищі 2. Відключити газ, воду, світло 3. Включити радіо чи телевізор для прослуховування повідомлення 4. Зателефонувати в міліцію.

Номер слайду 20

Чому не можна гасити палаючі електроприлади водою:1. Може вдарити електрострумом.2. Розплавиться ізоляція дроту3. Забрудняться шпалери

Номер слайду 21

На порозі біля школи ви побачили “нічийну” чималу сумку ,ваші дії: 1. залягли в найближчих кущах до кінця уроків2. повідомили про знахідку адміністрацію школи3.викинули сумку подалі від школи на проїзжу частину4.відкрили сумку, з метою поцікавитись,що в ній

Номер слайду 22

Ваші дії у натовпі:1. Слід наближатися до вітрин, стін, скляних дверей2. Одягнути наушники,слухати музику,взявши руки в кишені3. Основне у натовпі - не впасти. 

Номер слайду 23

. Чим не можна загасити бензин? 1. піском;2. ковдрою;3. водою.

Номер слайду 24

. Як не можна перевіряти товщину льоду ?1. вдарити палицею;2. вдарити ногою;3. оцінити на око.

Номер слайду 25

. Вибираючи харчовий продукт, ти звернеш увагу на: 1. наявність обов’язкових відомостей українською мовою.2. матеріал упаковки3. привабливість етикетки4. чи розрекламований цей продукт по TV

Номер слайду 26

 Під час повені вода застала вас у полі. Ваші дії:а)знімете одяг, взуття і, дочекавшись підйому води, попливете за течією б)терміново будете виходити на якомога вище місце.в)зупинитесь на місці і чекатимете на допомогу;

Номер слайду 27

Дбати про чистоту довкілля це:1. Користуватися поліетиленовими пакетами2. Спалювати листя та сміття3. Сортувати побутові відходи4. Вивозити сміття в ліс чи до річки5. Садити дерева

pptx
Додано
1 квітня 2020
Переглядів
2040
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку