БРЕЙН-РИНГ «ВСЕ ПРО БУДІВНИЦТВО»

Про матеріал

БРЕЙН-РИНГ «ВСЕ ПРО БУДІВНИЦТВО», ДЛЯ ПРОВЕДЕННЯ ПРЕДМЕТНОГО ТИЖНЯ.

Ведучий ставить запитання. Звучить гонг, після чого в обох команд є 30 с, щоб знайти на нього правильну відповідь і натиснути на кнопку своєї лампи, або підняти прапорець.


Перегляд файлу

 

Міністерство освіти і науки України

Любешівський технічний коледж Луцького НТУ

 

 

 

Картинки по запросу споруди

 

БРЕЙН-РИНГ

 

«ВСЕ ПРО БУДІВНИЦТВО»

 

 

Картинки по запросу інтерєр

 

Підготовила викладач-методист

Герасимик-Чернова Т.П.

 

 

 

 

 

 

 

 

Любешів - 2018

 

 

БРЕЙН-РИНГ

Правила гри «Брейн-ринг»

Ведучий ставить запитання. Звучить гонг, після чого в обох команд є 30 с, щоб знайти на нього правильну відповідь і натиснути на кнопку своєї лампи, або підняти прапорець.

І тур

Представлення команди (назва, склад, девіз).

Будівництво – є галуззю народного господарства? Дати переконливу характеристику. (Максимум 5 балів).

ІІ тур

         Ведучий читає запитання для обох команд і дає 30 с на обмірковування. Протягом хвилини команда, яка бажає дати відповідь, повинна підняти прапорець на своєму столі. При піднятті прапорців  на обох столах право першої відповіді надається тій команді, чий прапореці був піднятий швидше. Якщо команда готова відповідати на запитання, то піднімає свій прапорець. Контроль за часом для обмірковування запитань і підрахунок очок здійснює журі.

 

  1. Як називається підземна частина будівлі, що служить опорою всіх конструкцій споруди. І влаштовується безперервними — по периметру всіх стін, або переривчастими — у вигляді окремих стовпів і залізобетонних подушок. Фунда́мент.
  2. Які розміри цегли? 250х120х65мм.
  3. Важливий елемент у конструкції будівлі, який перерозподіляє навантаження на елементи конструкції. У залежності від технічного рішення конструкції бувають температурні, усадкові або сейсмічні. Деформаційний шов. 
  4. Які опори бувають при закріпленні балки? Шанірно-рухомі, шарнірно-нерухомі, вправлення.

5.     Як називається Наука про методи визначення фігури і розмірів Землі, зображення земної поверхні на планах і картах і точних вимірювань на місцевості, пов'язаних з розв'язанням різних наукових і практичних завдань. Геодезія

6.     Чим займається картографія? Картографія займається методами зображення сферичної поверхні Землі на площині у вигляді карт та технологічного їх виробництва.

  1. Чим відрізняється модернізація від реконструкції?
  2. Штукатуркою називають…? Шар із розчину, що наноситься на поверхню, затвердіває.
  3. Яка частина стіни називається простінком?
  4.  Яке буває зношення будівель і будівельних конструкцій?
  5.  Які є три основних кольори? Це (базові) - жовтий, червоний та синій.
  6.  Яка площа підлоги підлягає пофарбуванню, якщо розміри кімнати довжина 5 м, ширина 4 м та висота 3 м. (20 м2).
  7. . Як називається сучасна, відкрита для розвитку система прикладних комп’ютерних програм, яка здатна автоматизувати найрізноманітніші графічні роботи. AutoCAD.
  8.  Які кольори називають ахроматичними? Білий, чорний та всі сірі кольори.
  9.  Як називають проміжок стіни що підлягає оштукатуренню між подвійними вікнами, закріпленими в окремих коробках? Заглуишни.
  10.  Нормативно-правові акти, затверджені центральним органом виконавчої влади з питань будівництва та архітектури називають?  Держа́вні будіве́льні но́рми (ДБН; рос. СНиП).
  11.   Умовна одиниця в будівництві, яку приймають для позначення кратних співвідношень розмірів частин будови, споруди з метою їх координації, надання будові спів вимірності називається? Модулем.
  12.  Як називається гідравлічна в’яжуча суміш, одержуються подрібненням суміші клінкеру, гіпсу і активних добавок. Портландцеме́нт (рос. портландцемент; англ. portland cement; нім. Portlandzement m).
  13.  Як називається архітектурно оброблена вертикальна опора, як правило, кругла чи квадратна  в перерізі? Колона (синонім — соха) — (фр. colonne, лат. Columna.)
  14.  Як називають об'ємні, площинні або лінійні наземні, надземні або підземні будівельні системи, що складаються з несучих та в окремих випадках огороджувальних конструкцій і призначені для виконання виробничих процесів різних видів, розміщення устаткування, матеріалів та виробів, для тимчасового перебування і пересування людей, транспортних засобів, вантажів, переміщення рідких та газоподібних продуктів тощо. Інжене́рні споруди.
  15.  Граничний термін служби будівель і споруд, протягом якого вони зберігають необхідні експлуатаційні якості, називається…? Довговічністю будівель і споруд.
  16.  Пошкодження тканин або органів тіла внаслідок удару, поранення, опіку  називають..? Травмою.
  17.  Як називається одночасно наука і мистецтво проектування будівель, а також власне система будівель та споруд, які формують просторове середовище для життя і діяльності людей відповідно до законів краси. Архітекту́ра (грец. αρχιτεκτονικη будівництво.
  18.    Як називається пластична осадова гірська порода, що складається в основному з мінералів (каолініт, гідрослюди тощо) і становить близько 50 % всіх осадових гірських порід земної кори. Гли́на.
  19.  Як називають пристрій, за допомогою якого люди або предмети можуть переміщатися з одного рівня на інший. Ліфт.
  20.  Як називається архітектурно й художньо оздоблена внутрішня частина будинку, що забезпечує комфорт людині та визначає функціональне призначення приміщення. Також термін може вживатися щодо оздоблення салонів транспортних засобів: авто, літака, залізничного вагона і т. д. Також картина, малюнок і т. ін., на яких зображено внутрішню частину якого-небудь приміщення. Інтер'є́р (фр. intérieur — внутрішня частина, середина; від лат. interior — ближчий до середини).

 

ІІІ тур

За і проти

Одна команда за 1 хв. перераховує переваги інша недоліки. (Максимум 3 бали)

1.     Перерахуйте по 3 переваги та недоліки панельних будинків?

Позитивні моменти панельних будинків:

·         створені за новими технологіями, панельні будинки відрізняються майже такими ж показниками збереження тепла, як і цегляні;

·         починати ремонт в тільки що зведеному будинку можна практично відразу, не чекаючи усадки всієї конструкції будинку;

·         в ціновій категорії по доступності, квартири у панельних будинках займають перше місце;

·         найчастіше, власник житла в панельному будинку отримує його вже з чистової обробкою, а цей факт значно економить кошти.

Негативні моменти панельних будинків:

·         зведені з окремих бетонних блоків панельні будинки можуть мати щілини, які сприяють виходу тепла з квартир;

·         слабка звукоізоляція, з-за чого в даних квартирах можна почути шум з вулиці і з інших квартир;

·         в плані планування квартир панельних будинків можна звернути увагу на їх невисокі стелі і малі розміри кухонь.

 

2. Перерахуйте по 3 переваги та недоліки метало черепиці. 

Якщо порівнювати її з традиційними та іншими сучасними покрівельними матеріалами, визначається ряд переваг, головними з яких є:  невелика вага (не надає великого навантаження на фундамент), привабливий зовнішній вигляд, надійна,  міцна, багата кольорова гама, доступна ціна
Не дивлячись на те, що металочерепиця має чималі перевагами, все ж таки є деякі недоліки: низька звуко-і теплоізоляція, тому монтаж потребує додаткових шумо-і теплоізоляційних матеріалів.

3. Перерахуйте по 3 переваги та недоліки шлакобетону.

Головні переваги:

• Недорога ціна.

• Менше витрат на кладку, витрата розчину і т. д.

• Швидкість і легкість роботи з матеріалом.

• Дно в осередках можна вибити і використовувати замість опалубки і при зміцненні стін армуванням.

Основні недоліки матеріалу:

• Для зменшення ваги при виготовленні блоків робляться занадто широкі осередки, що не може не позначитися на теплоізоляційних якості стіни. Таку стіну в обов’язковому порядку необхідно буде утеплювати. Можна засипати порожнечі керамзитом або використовувати спеціальні заглушки з пінопласту при кладці, щоб підвищити теплоізоляційні якості, що споруджуються стін.

• Стіни з шлакоблоків мало міцні, щоб витримати плити перекриття.

• Також недобросовісні виробники можуть використовувати неякісну сировину, яке може бути джерелом радіації.

• Ті, хто збирається облицювати фасад навісними панелями, типу сайдинга, також зможуть зробити це з трудом, т. к. анкер не триматиметься на стіні. Доведеться кріпити їх в щілинах між жужільними блоками.

 

 

 

VІ тур

 

Конкурс капітанів

Капітану команди потрібно за 1 хв. намалювати, або розповісти про будинок своєї мрії.

Капітан команди __________________________________

Капітан команди __________________________________

 

v тур

 

Художній номер. Від кожної  команди вболівальники  представляють художній номер

Команда __________________________

Команда __________________________

 

 

 

Журі підраховують кількість балів та визначають переможців.

 

 

docx
Додано
25 лютого 2018
Переглядів
1138
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку