БРЕЙН-РИНГ з предмету «Економіка»

Про матеріал
БРЕЙН-РИНГ з предмету «Економіка» для проведення розважально-пізнавального позакласного заходу. До нбого додається файл у форматі Office Word під тією ж назвою.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Всюди гроші, гроші, гроші – всюди гроші, там і тут…

Номер слайду 2

БРЕЙН-РИНГдля учнів 1 курсу з предмету «Економіка»Ведуча: викладач економіки Ольга Василівна Берковська. Розколіть питання як горішки та отримуйте різноманітні фішки!

Номер слайду 3

Цілі: Пізнавальна: розширити та узагальнити знання з теми; Розвивальна: розвивати прагнення аналізувати здобуту інформацію; Учбова: навчитися застосувати на практиці знання з предмету;Виховна: виховувати вміння роботи в колективі, мобілізація вмінь та навичок під час аналізу інформації в умовах обмеженості часу на прийняття рішення; виховувати повагу апонента з іншою думкою.

Номер слайду 4

Оцінювання брей-рингу. Конкурс № 1 «Розминка» – кожна вірна відповідь на запитання оцінюється в 1 бал. Конкурс № 2 «Командне розв’язання кросворду» – кожна вірна відповідь на кросворд оцінюється в 1 бал. Конкурс № 3 «Гра капітанів» – кожна вірна відповідь на запитання оцінюється в 2 бали. Конкурс № 4 «Битва приказок про гроші» (домашнє завдання) - кожна вірна відповідь на запитання оцінюється в 1 бал. Конкурс № 5 «Жартівливі вірші» (командна гра) - кожна вірна відповідь на запитання оцінюється в 3 бали. Конкурс № 6 «Калейдоскоп інтересів» - кожна вірна відповідь на запитання оцінюється в 5 балів.

Номер слайду 5

Попереду чекають вас запитання, є небагато часу на їх розв'язання! Кожен конкурс гідно пройди,багато фішок на приз зароби!Конкурс № 1«РОЗМИНКА»Вартість відповіді – 1 бал

Номер слайду 6

Він в Америці народився, Подорожувати пустився. С тих пір по світу гуляє, Скрізь собі ціну знає. З ним керують і торгують… Як його всі називають?

Номер слайду 7

долар

Номер слайду 8

Щоб продукти споживать, В модних платтях щеголять, Щоб смачно їсти й пити, Потрібно все це …

Номер слайду 9

купити

Номер слайду 10

Ти одразу всі конфети - в рот, А мудрий папуас, Щоб ласувати цілий рік, Відкладає про …

Номер слайду 11

мукасахарсількрупа3 а п а с

Номер слайду 12

Ти вгадай як ТЕ зветься, Що за гроші продається. Це не просто чудовий дар,Просто-напросто …

Номер слайду 13

товар

Номер слайду 14

Щоб економіка країни не прийшла в упадок,заплати скоріш ...

Номер слайду 15

П о д а т о к

Номер слайду 16

Це сума, яку сплатить покупець,Це сума, яка влаштує продавця,Це міра вартості для них,На ринку називається …

Номер слайду 17

Ц і н а

Номер слайду 18

Конкурс № 2«Командне розв’язання кросворду»Вартість відповіді – 1 бал

Номер слайду 19

153421611891261413157

Номер слайду 20

ПО ВЕРТИКАЛІ:2. Приносити прибуток стал В банку папін …4. Став володарем, браття, я Ось заводу …5. В морі небезпечнім товарів і цін Бізнес – корабель веде…7. На товарі бути довжна Обов’язково її…9. Якщо працював цілий год, Буде крупненьким …12. На гривну - копійки, на долари- центи, Біжуть - набігають у банку …13. Справи в нас підуть на лад: Мы в кращий банк внесли свій …15. Чуть схибить - як в той же момент Весь ринок захватить твій…16. Щоб дім купити я змог Взяв кредит, внеся…    1. Будуть цілими, як в танку, Заощадження ваші в…  4. Дуже смачна вітрина У овочевого …   6. В банку для всіх вас висить прокламація: «Гроші в кубишках з’їдає…» 8. Журчат струмки, промокли ноги - Пора весною платити … 11. Як дитини немає без мами, Збуту немає без …  14. Щоб партнерів не мучили спори Пишуть юристи для них …ПИТАННЯ для розв’язання кросворду. ПО ГОРИЗОНТАЛІ:

Номер слайду 21

Правильні відповідіПАКЛАТІКНБЯІІИНФІЦЯАКЦІНИЗАГМНЕМСЕНЗБМАЛКРАОЛЗГАНІОЛАГДІХДІВОГОРЕЦПРТНДАЛКТНЕКОНКУ153421611891261413157розумник

Номер слайду 22

Конкурс № 3:«Гра капітанів» Співвіднеси вірно економічні поняття та їх визначення!Вартість відповіді – 2 бали

Номер слайду 23

№ 1. Професія людини, яка пов'язана з купівлею – продажем товарів.1. Благодійність;2. Меценатство;3. Бартер;4. Гроші;5. Торгівля;6. Купець;

Номер слайду 24

№ 2. Обмін без грошей.1. Благодійність;2. Меценатство;3. Бартер;4. Гроші;5. Торгівля;6. Купець;

Номер слайду 25

№ 3. Матеріальне сприяння, заступництво багатих людей розвитку науки і мистецтву.1. Благодійність;2. Меценатство;3. Бартер;4. Гроші;5. Торгівля;6. Купець;

Номер слайду 26

№ 4. Надання приватними особами матеріальної допомоги малозабезпеченим людям.1. Благодійність;2. Меценатство;3. Бартер;4. Гроші;5. Торгівля;6. Купець;

Номер слайду 27

№ 5. Люди задовільняють свої потреби шляхом обміну товарів та послуг на гроші.1. Благодійність;2. Меценатство;3. Бартер;4. Гроші;5. Торгівля;6. Купець;

Номер слайду 28

№ 6. Особливий товар, загальновизнаний еквівалент.1. Благодійність;2. Меценатство;3. Бартер;4. Гроші;5. Торгівля;6. Купець.

Номер слайду 29

ВІДПОВІДІ: Питання № 1 – Купець (6); Питання № 2 – Бартер (3); Питання № 3 - Меценатство (2); Питання № 4 - Благодійність (1); Питання № 5 - Торгівля (5); Питання № 6 - Гроші (4);

Номер слайду 30

Рекламна пауза. Рекламувати в нас сьогодні стало модно, Рекламувати можна все, що завгодно:Іграшки, костюми, дивани…І паморочиться голова від цієї реклами. (Пізнавальне відео «Коли ти переможець по життю! Хто Я? Час перегляду – 2 хв.»)

Номер слайду 31

Конкурс № 4 «Битва приказок про гроші» (домашнє завдання)Вартість відповіді – 1 бал

Номер слайду 32

Зразок відповідей

Номер слайду 33

Конкурс № 5«Жартівливі вірші»Командна гра. Завдання: Відгадай функцію грошей…Вартість відповіді – 3 бали

Номер слайду 34

Згадаємо функції разом: Міра вартості Засіб обігу Засіб нагромадження Засіб платежу Світові гроші

Номер слайду 35

Міра вартості – гроші забезпечують вираження і вимірювання вартості товарів, надаючи їм форму ціни. Засіб обігу – гроші є посередником в обміні товарів і забезпечують їх обіг. Засіб нагромадження – здатність грошей бути засобом збереження вартості, гроші виходять зі сфери обігу і перетворюються на скарб. Засіб платежу – гроші обслуговують погашення різноманітних боргів. Світові гроші – гроші обслуговують рух вартості в міжнародному економічному обороті і забезпечують реалізацію взаємовідносин між країнами.

Номер слайду 36

Муха по полю пішла, муха грошики знайшла,Пішла муха на базар і купила самовар, А ще купила будинок та кафе відкрила в ньому,Чашок, мисок накупила, після вивіску прибила, - функція?

Номер слайду 37

Що клієнтів всіх мов звуть відвідати в кафе “Уют”. Тут відвідувачи приходили, їли торти, каву пили. Подивлялись що ціна: мовляв, цілком прийнятна.- функція?

Номер слайду 38

За їжу, за гостину, за цукерки і пастилу. Муха грошики збирає - так із року в рік триває. А ще триватиме так годи - підростуть її доходи. Ти запам'ятай, знаємець, муха та – це підприємець.- функція?

Номер слайду 39

Відповіді:1. Засіб обігу.2. Міра вартості.3. Засіб нагромадження (зберігання).

Номер слайду 40

Питання для обговорення:• Чи успішна діяльність мухи? • Чому в її кафе багато клієнтів?• Яка функція грошей найголовніша? • З якою метою муха відкрила кафе?

Номер слайду 41

Конкурс № 6«Калейдоскоп інтересів»Вартість відповіді – 5 балів

Номер слайду 42

Якими властивостямиповинні володіти сучасні гроші?

Номер слайду 43

Однорідність. Довговічність. Доступність. Стабільність. Легкоподільність. ПортативністьІдентифікованість. Загальновизнаність. Властивості грошей

Номер слайду 44

Рекламна пауза(Пізнавальне відео «Досягни успіху: як досягти всього в житті. Час перегляду – 2 хв.»)

Номер слайду 45

Бажаю всім вдачі!

pptx
Додано
9 жовтня 2019
Переглядів
993
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку