Букет на тему: "Нестандартні уроки з предмету "Я у світі""

Про матеріал
Нестандартні уроки — це неординарні підходи до викладання навчальних дисциплін. Мета їх проста: пожвавити нудне, захопити творчістю, зацікавити повсякденним, тому що інтерес — це каталізатор усієї навчальної діяльності. Нестандартні уроки — це завжди свята, коли активними є всі учні, кожний має можливість опинитися в атмосфері успішності й клас стає творчим колективом. Ці уроки містять у собі всю розмаїтість форм і методів, особливо таких, як: проблемне навчання, пошукова діяльність, міжпредметні й внутрішньопредметні зв’язки, опорні сигнали, конспекти та ін. Учні позбавляються напруження, пожвавлюється мислення, збуджується й підвищується інтерес до предмета в цілому. Окремо зупинимось на різновидах нестандартних уроків, що, по-перше, користуються надзвичайною популярністю в учнів, а отже, й приносять найвищі навчальні досягнення, а по-друге, через різноманітність і значну кількість таких уроків учителеві необхідно бути обізнаним щодо всього їх спектру, що існує на сьогодні у вітчизняній педагогіці. Крім того, молодому фахівцеві буде корисно знати, що нетрадиційні уроки можуть стати плідною частиною звичайного уроку — для збудження інтересу учнів до матеріалу, що вивчається, для привернення уваги школярів у разі їхньої перевтоми або поганого самопочуття, для активізації певного етапу уроку тощо. Приділимо особливу увагу кільком основним різновидам цих уроків, що підпорядковують собі низку інших нетрадиційних уроків.
Перегляд файлу

місцевих. Такі ж уроки введені і на Гаваях.

Шкільні уроки в США: наукові відкриття

8590765-3-650-cf7cf5f11d-1484647749  У США після теоретичного курсу всім учням дають однакове домашнє завдання, сенс якого – щось винайти. На його виконання виділяється цілий рік. Потім учні роблять  презентацію своєї роботи перед усім класом, обговорюють успішність і актуальність проекту. Врешті-решт виставляється річна оцінка.

Без названия (1).jfif

Шкільні уроки в Ізраїлі: кібербезпека

Життя сучасної людини дедалі більше переміщується в інтернет, тож ізраїльтяни вирішили як слід подбати і про безпеку інтернет-життя. На уроках «теорії і практики кібервійни» вчать, як варто поводитися в інтернеті, як правильно реагувати на коментарі в блогах і соцмережах, а окремі теми присвячені залежності від ігор. Такі уроки не зашкодять і батькам, щоб розуміти, що робити, якщо дитина стала жертвою кібератак та кіберзалякувачів.

 

Підготували

Студентки 4 курсу, групи А

Дубенського коледжу РДГУ

Маргосюк Ірина

Лищун Катерина

 

Дубенський коледж РДГУ

 

 

Сучасний урок - перше вогнище, зігрівшись біля якого людина прагне стати мислителем.

(Г.О. Пуліна)

Без названия.jfif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

~2020~

У кожного з нас були і є улюблені уроки в школі. Ми поспіхом бігли, щоб не запізнитися, ретельно готувалися до уроку, досконало виконували домашні завдання, але були й такі предмети, на які не дуже хотілося йти, бо там нудно. Чи то вчитель так “цікаво” розповідав, чи то підручник не справляв враження, чи то саме інформація здавалась некорисною, але щось було не так, не було зацікавленості! 

8590715-2-650-d1fdb081b5-1484647749А от у деяких зарубіжних школах є такі уроки, які всі відвідують із превеликим задоволенням, бо вони цікаві та нестандартні.

Шкільні уроки в Японії: милування природою

8590465-5-650-c848be790a-14846477498590565-1-650-20194ead64-14846477498590665-4-650-278978c351-1484647749В Японії є чудовий урок – милування природою. Суть його в тому, щоб навчити школярів цінувати естетичну складову зовнішнього середовища, яку через комп’ютери та різні гаджети діти просто розучилися бачити. За успішність у спостереженні за флорою і фауною, як і в математиці чи географії, обов’язково отримують позначки і навіть складають іспити.

Шкільні уроки в Башкирії: бджільництво

У Башкирії існує більше сотні шкіл, які мають власні пасіки. На уроках бджільництва дітей вчать доглядати за вуликами та збирати мед. Ці уроки також навчають дітей бути терплячими, уважними й акуратними.

Шкільні уроки в Вірменії: народні танці

Народні танці – справжня гордість Вірменії. Тут їх близько півтори тисячі, й у кожного своя історія і свій особливий сенс. Тому вірменським вчителям здалося мало звичайних уроків рідної культури, і з 2013 року вони вирішили зробити навчання народних танців обов’язковим шкільним предметом.

Шкільні уроки в Австралії: уроки серфінгу

Із метою зберегти титул головного центру підкорювачів хвиль в Австралії було введено шкільні уроки серфінгу. Влада країни подбала, щоб на жодному з пляжів, бува, не з’явився приїжджий, який катається краще за

 

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
30 листопада 2020
Переглядів
315
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку