Буклет " Абетка пішохода"

Про матеріал
Ознайомити дітей з правилами дорожнього руху. Розвивати увагу, спостережливість, вміння поводитись на вулиці. Виховувати ціннісне ставлення до себе. Виховувати дисциплінованість, культуру пішохода, відповідальність за наслідки своїх дій на дорозі.
Перегляд файлу

image

 

   Руху правила єдині,

   Знати їх усі повинні,   Шануватимуть їх люди- Скрізь тоді порядок буде!

 

image

image

 

image

Тел. (05692) 6-26-50

image

image


imageimageЦе треба знати всім дітям!

У нашій країні правосторонній рух. Тому автомобілі рухаються з правого боку по проїжджій частині. А пішоходи також дотримуються правої сторони на тротуарі.

На проїжджій частині людям стояти і розмовляти, ходити і кататися на роликах та інших спортивних знаряддях заборонено.

Дітям до 14 років на проїжджу частину на велосипедах виїжджати суворо заборонено.

Влаштовувати ігри на дорозі категорично забороняється, бо діти, які біжать за м’ячем, нічого іншого не помічають і досить часто потрапляють під колеса.

Переходити дорогу треба лише у встановленому місці — на переходах. Якщо таких нема, то треба стежити за дорогою і переходити лише тоді, коли поблизу нема транспортних засобів.

 

imageНа залізничних коліях не можна гратися і ходити по них — це небез-

печно.

Треба пам’ятати про обов’язки пасажира, коли ви знаходитесь у громадському транспорті.

image

image
image

Ніколи не перебігай дорогу! Це дуже небезпечно, бо ти можеш перечепитися, спіткнутись або послизнутись і впасти, а тим часом швидко наближається автомобіль, який не може відразу зупинитися.

Навіть на відведених місцях для переходу ніколи не метушись і не біжи, а спочатку добре подивися, чи всі транспортні засоби зупинились, бо і водії бувають різні: один безпечний, а другий втомлений і увага у нього притупилась, інший не роздивився світло світлофора і продовжує їхати, а ще інший хоче швидше проскочити, бо поспішає.

Ніколи не переходь дорогу по проїжджій частині, якщо є підземний перехід. Він для того й існує, щоб вільно рухався транспорт.              

Підземний перехід для людей досить зручний і безпечний.

image

 

Ніколи не показуй свого «геройства», перебігаючи дорогу перед транспортом, який рухається. Це може для тебе трагічно закінчи-

image

pdf
Додано
25 лютого 2023
Переглядів
192
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку