Буклет "Арт-терапія"

Про матеріал
Арт-терапевтичні техніки, що допомагають під час війни. Цей метод о використовують для стабілізації психо-емоційного стану, зняття напруги, зниження тривожності. Техніки арттерапії застосовують у досить широкому спектрі проблем. Це можуть бути психологічні травми, втрати, кризові стани, внутрішні та міжособистісні конфлікти, постстресові, невротичні та психосоматичні розлади.
Перегляд файлу

   

 

 

Арт- терапія, як і будь-яка терапія може зашкодити , тому слід дотримуватись певних правил :

 

  • необхідно створити комфортні умови для творчості.
  • Забезпечити різноманітними матеріалами.
  • Організувати простір для систематичної та планомірної роботи.

 

 

 

 

 

 

 

Арт- терапія ефективний метод боротьби зі стресом , особливо в умовах війни. Це чудовий спосіб поліпшити психологічний стан людини , який може згодом перерости в захоплення.

 

 

 

 

 

 

 

 

АРТ-ТЕРАПІЯ ПІД ЧАС ВІЙНИ

 

 

 

 

 

     Арт-терапія метод психотерапії, що використовує для лікування і психокорекції художні прийоми і творчість, такі як малювання, ліплення, музика, фотографія, кінофільми, книги, акторська майстерність, створення історій і багато іншого.

    Спектр проблем, для вирішення яких може бути використана техніка арт-терапії, достатньо широкий: внутрішні- і міжособистісні конфлікти, кризові стани, травми, втрати, психосоматичні розлади, розвиток креативності, розвиток цілісності особи та інше.

 

 

 

 

 

Ізотерапія – терапевтична робота з малюнком, в основі якої лежить принцип впливу кольору на психіку. Так, працюючи з певним кольором, можна аналізувати психологічний стан.

 

 

Казкотерапія – незвичайний, але ефективний терапевтичний інструмент. Базується на виникненні зв’язку між вигаданим світом казки і реальності. В казку втілюються ситуації, образ мислення та поведінку героїв, які формують необхідні якості.

Пісочна терапіякорекція поведінки та стану за допомогою різних видів роботи з піском. Це може бути гра фігурками, малювання на вологому або сухому піску. Ефективність методу базується на благотворній дії піску на дрібну моторику, відповідно, поліпшуються когнітивні та психічні функції організму.

 

 

Музична терапія - вплив музики на психічний стан. Різна музика по-різному впливає на людину, викликаючи біохімічні зміни організму. Так, мажорні ноти викликають відчуття легкості, а мінорні – стимулюють тривожність і смуток, і «звільняють» накопичений негатив .

 

docx
Додано
19 грудня 2022
Переглядів
410
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку