Буклет "Безпека дітей в Інтернеті!"

Про матеріал

Що роблять діти в Інтернеті?

Від 2 до 4 років: Початок.

На цій стадії онлайнова діяльність, скоріш за все, залучатиме батьків. Батьки можуть тримати дітей на колінах,переглядаючи сімейні фотографії, використовуючи Web-камеру для спілкування з родичами або відвідуючи дружні до дітей сайти, такі як «Знайка» та Baby Help.

Від 5 до 6 років: Як робити це самим.

До того часу, коли діти досягають 5 років, вони вже, напевно, хочуть досліджувати Web самостійно. Важливо, щоб батьки проінструктували своїх дітей щодо безпечної роботи в Internet, коли діти самі почнуть використовувати його. Відвідайте дружні до дітей сайти «Знайка» та Baby Help.

Перегляд файлу

 

C:\Users\Галочка\Desktop\images.jpg                      

 

C:\Users\Галочка\Desktop\images (1).jpg

 

 

 

 

 

C:\Users\Галочка\Desktop\безпека в інтернеті.gif

 

 

C:\Users\Галочка\Desktop\images (2).jpg                           

 

 

 

C:\Users\Галочка\Desktop\iStock_000020212996_Large.jpg

 

 

C:\Users\Галочка\Desktop\Психолог\risunok2.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WEBBY042Що роблять діти в Інтернеті?

Від 2 до 4 років: Початок.

На цій стадії онлайнова діяльність, скоріш за все, залучатиме батьків. Батьки можуть тримати дітей на колінах,переглядаючи сімейні фотографії, використовуючи Web-камеру для спілкування з родичами або відвідуючи дружні до дітей сайти, такі як «Знайка» та Baby Help.             

Від 5 до 6 років: Як робити це самим.

До того часу, коли діти досягають 5 років, вони вже, напевно, хочуть досліджувати Web самостійно. Важливо, щоб батьки проінструктували своїх дітей щодо безпечної роботи в Internet, коли діти самі почнуть використовувати його. Відвідайте дружні до дітей сайти «Знайка» та Baby Help.

Від 7 до 8 років: Інтерес зростає.

Одним із проявів звичайної поведінки дітей в цьому віці є бажання побачити, що вони можуть отримати. В онлайні це може включати відвідування сайтів або спілкування у чат-кімнатах, на які батьки їм не дали б дозволу. Звіти про онлайнову діяльність від MSN Premium (EN) або інших сервісів можуть бути дуже корисними на цій стадії. Діти не почуватимуться так, ніби у них за спиною стоять батьки, але ці звіти все ж таки покажуть, де вони були. Ви можете отримати багато інформації про дітей з сайтів «Знайка» та Baby Help.

Від 9 до 12 років: Дока в онлайні.

Діти, які знаходяться на порозі підліткового віку, хочуть знати все і вони чули, що є доступним у Web. Це нормально, що вони хочуть подивитися, що там є. Для таких тем, які батьки знаходять неприйнятними (наприклад, відверто сексуальні матеріали для дорослих або інструкції з виготовлення бомб) батьки можуть використовувати Батьківські контролі MSN (EN), щоб заблокувати небажану інформацію.

Від 13 до 17 років: Технічно досвідчений.

Допомога підліткам у забезпеченні онлайнової безпеки є особливо складною, оскільки зазвичай вони знають більше, ніж їхні батьки, про програми Internet. Навіть з дітьми старшого віку важливо, щоб батьки відігравали активну роль у визначенні використання Internet своїми дітьми. Чітке виконання правил онлайнової безпеки, які прийнятні і для дітей, і для батьків, й частий перегляд звітів про онлайнову діяльність дітей є також надзвичайно важливим. Батьки повинні не забувати тримати захищеними свої власні паролі, щоб діти не могли нікуди увійти під батьківськими іменами.

 

WEBBY025Неприємності в мережі: 

 Віруси, хробаки та троянці

    Віруси та хробаки є небезпечними програмами, які можуть поширюватися через електронну пошту або веб-сторінки. Віруси можуть пошкодити файли або програмне забезпечення, що міститься на комп’ютері.

Хробаки розповсюджуються швидше за віруси безпосередньо з одного комп’ютера на інший. Наприклад, хробак електронної пошти може сам відправляти себе на всі адреси електронної пошти в адресній книзі користувача. Інтернет-хробаки шукають підключені до Інтернету комп’ютери, які не містять найостанніших оновлень безпеки.

Троянські коні, або троянці, — це небезпечні програми, які створені так, щоб виглядати безневинними, наприклад, як гра. Після активації вони можуть пошкодити файли без відома користувача.

WEBBY009Хакери та зломщики

     Хакери та зломщики — це терміни, які використовують для людей, які зламують та проникають у системи даних. Вони можуть проникнути через Інтернет у незахищений комп’ютер і зловживати їм, вкрасти або скопіювати файли та використовувати їх для незаконної діяльності.

Найкращим способом захисту комп’ютера від зломів і проникнень є використання брандмауера та регулярне оновлення операційної системи.

WEBBY017Небажаний вміст в Інтернеті

     Небажана маса електронних повідомлень відома як небажана пошта, або спам. Вона перенавантажує системи електронної пошти і може заблокувати поштові скриньки. Як інструмент для відправки небажаної пошти інколи використовують хробаків електронної

WEBBY035Захистіть свій комп'ютер

 Завжди оновлюйте операційну систему. 

 Використовуйте антивірусну програму. 

 Використовуйте брандмауер.

 Робіть резервні копії важливих файлів.

 Будьте обережними, завантажуючи вміст.

 Будьте обережними, надаючи особисту інформацію.

 Думайте про те, з ким ви розмовляєте. 

 Пам'ятайте, що в Інтернеті не все є надійним і не всі є чесними.

 Ви маєте дотримуватися законів навіть в Інтернеті.

 Пам'ятайте, що в Інтернеті ви повинні піклуватися про інших так само, як про себе.

Додаткові правила

Закривайте сумнівні спливаючі вікна.

Спливаючі вікна — це невеликі вікна з повідомленнями, які закликають вас клацнути у вікні. Якщо таке вікно з’являється на вашому екрані, то найбезпечніша річ, яку можна зробити, — це закрити вікно, клацнувши значок X (зазвичай його розміщено у верхньому правому куті). Ніколи не можна передбачити, які дії зробить програма, навіть якщо ви клацнете кнопку «Ні».

Не допускайте того, щоб вас ошукали.

 

Приховати свою особу в Інтернеті легко. Рекомендується перевірити особу людини, з якою ви спілкуєтеся (наприклад, у групах обговорення). Не повідомляйте особисту інформацію через Інтернет нікому, крім людей, яких ви знаєте і яким довіряєте. Якщо вас просять надати персональну інформацію на веб-сайті, завжди перевіряйте розділ «Умови використання» або «Політика захисту конфіденційної інформації», щоб пересвідчитися, що оператор веб-сайту пояснив, для чого буде використовуватись інформація і чи буде вона передаватись іншим особам.

Обговоріть з батьками правила використання Інтернету.

Багато матеріалів, доступних в Інтернеті, не підходять для неповнолітніх. Обговоріть зі своїми батьками, як правильно та безпечно використовувати Інтернет.

docx
Додано
28 червня 2018
Переглядів
1307
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку