Буклет "Чарівний світ рідної мови"

Про матеріал
В нашій великій та прекрасній країні існує рідна мова. Діалекти цієї мови дуже різноманітні, але кращої, співучішої, та величної мови нема в світі!!! Цією мовою писали та розмовляли великі поети та письменники, також, філософи та діячі культури та політики. Любити Україну означає знати її мову, історію, традиції, звичаї, обряди, літературу. Зараз, дорогі глядачі, ми познайомимося з красою та необмеженою гідністю нашої української мови.
Перегляд файлу

Велика і прекрасна наша земля. Змінюється, вічно оновлюється вона. Погляньте навколо: як ласкаво світить сонечко, наливаються соком рум’яні яблука, вітерець грайливо пестить ніжні коси берези, плакучої верби, в голубому небі пропливають легенькі хмари, довкола щасливим співом заливаються птахи. Але найбільше багатство нашої землі – це люди. Вони зміцнюють нашу державу, роблять її багатшою. Та люди нашої країни, роблячи великі справи, спілкуються між собою.

C:\Users\Ирина\Desktop\1Фото день.мови\DSC_0045.jpg

 

В нашій великій та прекрасній країні існує рідна мова. Діалекти цієї мови дуже різноманітні, але кращої, співучішої, та величної мови нема в світі!!! Цією мовою писали та розмовляли  великі поети та письменники, також, філософи та діячі культури та політики. Любити Україну означає знати її мову, історію, традиції, звичаї, обряди, літературу. Зараз, дорогі глядачі, ми познайомимося з красою та необмеженою гідністю нашої української мови.

 

C:\Users\Ирина\Desktop\Новая папка\Звіт ДЕНЬ МОВИ\Фото День Мови\DSCN7237.JPG

 

Чарівний світ рідної мови!

 

 

Дорогі друзі! До вас наше слово. Саме до вас!  Це від вас залежить зараз, чи перерветься золота нитка тисячоліть, а чи оживе і заграє на сонці! Тільки від порога рідної мови ви можете виходити на широкі магістралі світу. Слово довірилося вам і повірило у вас. Не сполохайте рідного слова, захистіть його, притуліть його до  серця, поповніть ним своє життя.

 

 

Буклет склала:

Груздєва І.А., педагог – організатор

 

 

Наша адреса та контакти:

місто Марганець,  КЗ «МЦКПР» , вулиця Садова 1, вулиця Київська, 174-а

marganets.tskp

Відділ освіти Марганецької              міської ради

Комунальний заклад

«Міський центр - комплекс позашкільної роботи»

 

C:\Users\Ирина\Desktop\Новая папка\Звіт ДЕНЬ МОВИ\Фото День Мови\DSCN7234.JPG

 

м. Марганець

квітень 2020 рі

 

C:\Users\Ирина\Desktop\Новая папка\Звіт ДЕНЬ МОВИ\Фото День Мови\DSCN7239.JPG

 

«Мова така ж жива істота, як і народ, що її витворив, і коли він кине свою мову, то вже буде смерть за для його душі, смерть за для всього того, чим він відрізнявся від других людей...» (Панас Мирний)

 

 

 

C:\Users\Ирина\Desktop\1Фото день.мови\DSC_0041.jpg

 

 

 

Мова–це той інструмент, який єднає націю, народність, народ до єдиного цілого. Це великий скарб, який треба шанувати, берегти і розумно збагачувати. Кожен народ розмовляє своєю мовою, створює наукові, культурні, мистецькі цінності. На сучасному етапі розвитку людства є велика кількість (понад 2500 ) відмінних одна від одної мови, які належать різним націям, народностям, племенам.

 

 

C:\Users\Ирина\Desktop\Новая папка\Звіт ДЕНЬ МОВИ\Фото День Мови\DSCN7237.JPG

 

 

«Той, хто зневажливо ставиться до рідної мови, не може й сам викликати поваги до себе» (Олесь Гончар).

 

 

 

    C:\Users\Ирина\Desktop\Новая папка\Звіт ДЕНЬ МОВИ\Фото День Мови\DSCN7241.JPG

 

 

 

 

 

Любіть Україну у сні й наяву, вишневу свою Україну, красу її, вічно живу і нову, і мову її солов’їну. (Володимир Сосюра)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

doc
Додано
5 травня 2020
Переглядів
702
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку