Буклет на тему:"Цікаві факти про лижний спорт для молодших школярі"

Про матеріал
Лижний спорт, діал. лещета́рство[1] — загальний термін для позначення видів спорту, в яких використовуються лижі або сноуборд. До лижних видів спорту належать лижні перегони, гірськолижний спорт, стрибки з трампліна, лижне двоборство, фрістайл, скікрос, сноубординг, а також інші види спорту — такі, як лижний туризм, лижний альпінізм, лижний екстрім тощо. Розвитком більшості дисциплін лижного спорту опікується Міжнародна лижна федерація (FIS — Fédération Internationale de Ski), однак деякі дисципліни мають свої окремі федерації. В Україні питаннями лижного спорту опікується Федерація лижного спорту України.
Перегляд файлу

images (3).jfifБез названия (5).jfifБез названия (4).jfif9. Сноуборд, в даний час вважається найбільш популярним гірськолижним інвентарем, але мало хто знає, що вже в 1960 році, знаменитий американець Шерман Поппен вирішив зацікавити свою дочку даним видом спорту, але у нього це ніяк не вдавалося. Тому, довго придумуючи метод для того, щоб його дочка стала на лижі, він прийшов до того, що варто скріпити обидві лижі в одну, що пізніше і змусило його дочка зацікавитися спортом. Пізніше, американцеві так сподобалася ідея, що він звернувся в патентне бюро і зареєстрував новий винахід, яке згодом стало прабатьком сучасного сноуборду.

10.  Незважаючи на високий рівень підготовки спортсменів у гірськолижному спорті і не звертаючи увагу на якість інвентарю, сучасний лижник в середньому може розвинути швидкість до ста кілометрів у годину, а от середня швидкість сноубордистів становить сімдесят кілометрів на годину.

Гірськолижний спорт | scu11.  Вже на змаганнях по швидкісному спуску, багато спортсмени в середньому досягають швидкість у двісті кілометрів на годину, що багато в чому прийнято вважати вище швидкості вільного паления, яка становить близько сто дев'яносто кілометрів на годину. При цьому, спортсменам вдалося встановити світовий рекорд за швидкістю, який на даний момент становить 251, 4 кілометри на годину.

Підготували

Студентки 3 курсу, групи А

Дубенського коледжу РДГУ

Слива Марія

Маргосюк Ірина

 

 

 

 

 

Дубенський коледж РДГУ

 

Рятівною силою в нашому світі є спорт – над ним як і раніше майорить прапор оптимізму, тут дотримуються правил і поважають супротивника незалежно від того, на чиєму боці перемога.

Д. Голсуорсі

 

 

 

 

 

~2020~

Без названия (1).jfifЦікаві факти про лижний спорт

Скандинавия - страны, описание, карта, фото, видео, как добраться1.  Мало хто знає, але популярний, на сьогоднішній день, Гірськолижний спорт почав зароджуватися в Скандинавії. Все тому, що саме в Скандинавії фахівці виявили одні з найдавніших наскальних малюнків із зображенням чогось схожого на сучасні лижі. В даний час вважається, що гірськолижний спорт почав зароджуватися ще в кам'яному столітті, після чого пройшов величезний проміжок часу і зберігся до наших днів у традиційному варіанті.

Без названия.jfif2.  Найдавніші в світі лижі були виявлені зовсім недавно, а зберігаються вони в Шведському музеї лиж. Досвідчені фахівці вважають, що найстаріші лижі були виготовлені більше чотирьох тисяч років тому.

3.  Ви замислювалися про те, чому лижі англійською мають приставку "ski", а тому, що дане слово «skiing» походить від ісландського «скідх», що означає, - «шматок дерева».

Без названия (2).jfif4.  У стародавні часи, коли корінні норвежці почали займатися гірськолижним спортом, і він набрав у них величезну популярність, місцеві жителі почали поклонятися богу лиж, якого звали Улл і богині полювання і катання на лижах Скейд. Так що багато любителів гірськолижного спорту навіть не здогадуються, наскільки в давні часи люди шанували даний вид спорту.

5.  Як виглядали найстаріші лижі? На сьогоднішній день, найстарішими, але зберегли форму до сьогоднішніх днів лижі вважаються ті, які зберігаються також в шведському музеї, їм більше 2300 років. Зараз можна навіть подивитися, як виглядали такі лижі, вони представляли собою дві дошки з загнутими на кінцях догори носками.

6.  У чому ж була головна відмінність найдавніших лиж від сучасних? Не багато знають, але древні люди виготовляли лижі абсолютно різної довжини, одна з яких була приблизно три метри, а друга лижа досить короткою. При цьому, обидві лижі завжди повинні були бути обшиті шкірою тварин. Варто відзначити, що саме короткою лижею необхідно було відштовхнуться, а довгою контролювати рух і спуск. При цьому, не варто забувати, що під час руху для того, щоб впоратися з балансуванням використовували також довгу палицю.

Без названия (3).jfif7. В даний час, вченими доведено, що саме Гірські лижі були першими зроблені саме в кінці 18 століття, в Норвегії. Такі найперші екземпляри можна було виявити в 1767 році.

8. Мало хто знає, але в 2008 році, в Швеції, група ентузіастів вирішила виготовити найдовші в світі лижі, які були зроблені розміром в 534 метри. Більш того, в тому ж році, на них проїхалися і вмістилися аж 1043 лижника, це вважається на даний момент рекордом.

docx
Додано
30 листопада 2020
Переглядів
491
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку