Cценарій фестивалю родинної творчості «Таланти родин рідної землі»

Про матеріал

Загальноміський різножанровий фестиваль родинної творчості – це творча зустріч талановитих родин закладів загальної середньої освіти міста Миргород. Проводиться він згідно з планом міського громадського об'єднання «Трикутник», який діє при методичному кабінеті відділу освіти Миргородської міської ради.

Організаторами фестивалю є методичний кабінет відділу освіти Миргородської міської ради та Миргородське міське громадське об'єднання «Трикутник».

Метою та завданнями фестивалю є: - відродження народних традицій української родини; - згуртування різних поколінь навколо ідеї їх єднання на засадах високої духовності української нації; - виявлення та підтримка талановитих та творчо обдарованих виконавців: дітей, членів їхніх родин, батьків, вчителів та сприяння розвитку їх творчих здібностей; - розвиток самодіяльної народної творчості; - залучення творчих сімей до участі в культурно-масових заходах закладів освіти та міста.

Проводиться фестиваль щорічно.

У фестивалі беруть участь діти шкільного віку та їхні родини від кожного закладу загальної середньої освіти міста. Допомагати у підготовці та представленні номеру можуть інші школярі та педагоги закладу. Але основне в номері – це виступ родини.

Учасники фестивалю представляють номери у різних жанрах: хореографічному, вокальному, цирковому, театральному, художнього читання, інструментальної музики та ін. Репертуар повинен бути представлений одним номером від творчої родини, на який виділяється до 10 хвилин.

До оргкомітету фестивалю обов'язково подаються заявки (не пізніше ніж за 10 днів до проведення фестивалю) за встановленою формою.

Підсумки підводяться в день фестивалю після виступів усіх учасників. Виступи творчих родин оцінюються журі за критеріями: художній рівень репертуару, оригінальність інтерпретації, рівень виконавчої майстерності, сценічна культура: зовнішній вигляд, вбрання, сценографія. Переможці визначаються у номінаціях: - «Найяскравіше представлення творчої родини»; - «Кращий тематичний номер»; - «Мистецький вибух»; - «Феєричне сценічне шоу»; - «Родинна плеяда талантів»; - «Перлина фестивалю»; - «Найяскравіша мозаїка мистецтв»; - «Гармонія таланту і щирості» та ін.

Журі має право вводити нові номінації під час визначення результатів.

Переможці конкурсу нагороджуються дипломами відділу освіти Миргородської міської ради та цінними подарунками.

Перегляд файлу

Cценарій фестивалю родинної творчості

«Таланти родин рідної землі»

(тема фестивалю: «Україну єднають родини!») 

 

(автор – Шевченко І.В., методист методичного кабінету відділу освіти Миргородської міської ради, учитель зарубіжної літератури Миргородської гімназії імені Т.Г. Шевченка)

 

(на сцені ведучі)

 

Вед.   

Усе, що є найкраще у дитини –

Її талант, культура, доброта –

Від тата й мами йде і від родини –

Незаперечна істина свята.

Сім’я, родина – це велике диво,

Там є любов, і ласка, і тепло.

Там зрозуміють, словом обігріють

І подарують щастя і добро.

Мабуть, символічно, що традиційний фестиваль родинної творчості, присвячений цього року родині, ми проводимо саме 15 травня – у міжнародний день сім’ї. 

 

Вед.   

Учасники фестивалю – вже переможці, адже на сцені нас будуть дивувати своїми талантами родини, яких пов’язує не тільки спільне прізвище чи місце проживання, а й спільна творчість, яку вони даруватимуть глядачам. Давайте ж привітаємо усі сім’ї оплесками!

 

Вед.   

Допоможе визначити номінації, в яких родини будуть визначені кращими, вельмиповажне журі:

(ведуча представляє членів журі)

 

Вед.   

А свято сім’ї та мистецтва ми просимо розпочати начальника    відділу    освіти    Миргородської    міської   ради  Тетяну Миколаївну Колибельнік.

(Привітання начальника Т. М. Колибельнік)

 

Вед.   

У день сім’ї розмову ми почнемо з теплих слів про добрих і чуйних, світлих і щедрих – про наших матусь. Усе прекрасне в людині від променів сонця і молока матері. Наші матусі – невичерпне джерело любові та ніжності. Тож першою сьогодні і прозвучить «Мамина пісня» у виконанні родини з навчально-виховного комплексу «Гелікон».

Мама – Архіпова Тетяна Олексіївна – працює старшим уповноваженим міжрайонного відділу управління захисту економіки, майор поліції. Син –  Папірний Максим, учень 6 класу. І мама, і син – творчі особистості. Пані Тетяна захоплюється вишивкою  хрестиком та  бісером, в’язанням спицями та гачком, плетінням з бісеру. Максим – радіоелектронікою,  спідкубінгом,  відвідує гурток писанкарства. А разом  вони створюють чудові вироби в техніці макраме та  полюбляють співати. 

Сьогодні вони представляють вашій увазі «Мамину пісню», написану Олександром Злотником. Зустрічайте їх гучними оплесками.

 

(Виступає родина Архіпової Т.О. та Папірного Максима

із НВК «Гелікон»)

 

Вед.   

Наступна творча родина, яка виступить перед вами, – родина Пономаренків із спеціалізованої школи №5. Батько Сергій Олександрович та мати Оксана Володимирівна мають 2-х дочок. Татові гени передалися старшій доньці – Вікторії: вона обожнює гру на гітарі. 

Сьогодні творчий дует у складі батька та старшої дочки готовий зачарувати вас вокалом і досконалою грою на гітарі. Вони виконають пісню «Nothing else matters» («Інше не важливе») гурту «Металіка», яка нагадає нам усім, що в житті надзвичайно важливі щирість і довіра, які є запорукою щасливих родинних стосунків.

Тож вітаємо артистів оплесками!

 

(Виступає родина Пономаренків із СШ №5)

 

Вед.   

Наступну родину із загальноосвітньої школі №1 імені Панаса Мирного знають усі: це Арсен Шумейко, учень 10 класу, президент школи, голова міського «Молодіжного парламенту»,  амбасадор Благодійного Фонду Кличко, автор власних загальноміських молодіжних проектів, та його мама Людмила Шумейко, викладач по класу фортепіано Миргородської дитячої музичної школи імені А.П. Коломійця; поетеса, письменниця; голова міського молодіжного літературного об’єднання «Білий Кінь».

Дружня, активна, талановита родина, яка любить подорожувати, відвідувати культурні та мистецькі заходи, численні семінари та тренінги. Маму й сина об’єднають щирі дружні відносини, взаємоповага та розуміння, музика та поезія, активна громадська позиція, а також перемоги на відкритому загальноміському рейтингу популярності «Людина року». Вони є незмінними ведучими міських та шкільних творчих  заходів, а сьогодні у музично-поетичній театралізації «Споріднені душі» дарують вам авторський вірш та есе у виконанні мами і музичну композицію з репертуару Ероса Рамазотті на саксофоні у виконанні сина. Родина чекає ваших оплесків!

 

(Виступає родина Шумейко  із  ЗОШ №1 імені Панаса Мирного)

 

Вед.   

Сім’я, родина і Батьківщина – це схожі поняття. Людина до глибокої старості пов’язана з тією сім’єю, з якої вона вийшла, і все життя несе відповідальність за ту землю, де вона народилася та зросла… Ми усі любимо і свою родину, і свою Батьківщину, адже

«Ми - єдина сім'я,

Сестри ми і брати,

Ми з тобою і є ця країна!

Україна - це я!

Україна - це ти!

Україна - це ми!

Україна!»

Саме про Україну співатиме родина із гімназії – Дишлева Ірина Миколаївна, лікар – офтальмолог Центральної районної лікарні, та її діти: Елеонора і Микола, учні гімназії імені Тараса Григоровича Шевченка. У її виконанні звучить патріотична пісня «Україна – це я», а хореографічний супровід від гімназистів зробить номер ще яскравішим. Давайте ж оплесками запросимо артистів на сцену!

 

(Виступає родина Дишлевих із гімназії імені Т.Г Шевченка)

 

Вед.   

А зараз на цю сцену вийде родина Перфені із загальноосвітньої школи №7. Батько Максим, мати Катерина та дочки Олександра і Марія – це дружня, працьовита та весела сім’я зі своїми традиціями. Пісня «Бажання», яку виконають мама з донечками, – про те, що не потрібно опускати руки, адже тільки віра може змінити життя на краще. Родина впевнена, що пісня об’єднує сім’ї, народи і приносить мир та спокій у серця й душі людей. А ще вона вірить, що кожне бажання обов’язково здійснюється. Тож зустрічайте на сцені оплесками родину Перфені та учнів сьомої школи з хореографічним супроводом номеру.

 

(Виступає родина Перфені із ЗОШ №7)

 

Вед.   

Багатьом з нас подобається слухати музику, але далеко не в кожного є талант створювати красиві мелодії. А от сестри із загальноосвітньої школи №9 імені Івана Андрійовича Зубковсього Діденко Оксана та Шевченко Галина вміють це робити. Інструмент, на якому вони грають, є, можливо, не зовсім дівочим – це баян. Та дівчата дуже талановиті, вони створюють справжні музичні шедеври за допомогою цього інструменту, і їх музика вражає слухачів своєю милозвучністю та торкається сердець.

Переможці міжнародних конкурсів «Київський колорит» та «Арт-домінанта», Оксана і Галина дарують вам «Танго» в обробці Сергія Войтенка. Супроводжує їхній виступ танцювальний етюд у виконанні Діденко Наталії і Хмари Артема. Зустрічайте  артистів!

 

(Виступає родина Діденко і Шевченко

із ЗОШ №9 ім. І.А. Зубковського)

 

Вед.   

Родина Приходько із загальноосвітньої школи № 3 дуже творча. Мама – Приходько Яна Олександрівна – співає, займається малюванням, ландшафтним дизайном і просто чудова господиня. Синочок Максим – жвавий і непосидючий другокласник, перейняв від матусі вокальний талант. А надихає на творчість люблячий чоловік, тато, інженер за спеціальністю – Приходько Ярослав Володимирович.

Родина Приходько сьогодні презентує літературно-музичну композицію «В альбомі спогадів є так всього багато…». Пісня «Українська родина» у виконанні дуету «Яна плюс Максим» ще раз нагадає нам про цінність родинного затишку, тепло материнської долоні, мудру батьківську пораду, незнищенність рідної землі і силу всепоглинаючого кохання.

Тож зустрічайте оплесками дует «Яна плюс Максим»!

 

(Виступає родина Приходько із ЗОШ №3)

 

Вед.   

Ось ми з вами і познайомились із усіма учасниками традиційного фестивалю родинної творчості «Таланти родин рідної землі». І поки журі буде визначатися з переможцями у номінаціях, до вашої уваги виступ вихованців Центру естетичного виховання.

(Ведуча оголошує номери художньої самодіяльності, які представляють гуртківці Центру естетичного виховання)

 

Вед.   

Ми  щиро  дякуємо  колективу  Центру  естетичного  виховання   за надану можливість провести святковий захід у цій ошатній залі та прекрасні виступи талановитих вихованців закладу. Вони ще раз чекають ваших оплесків.

 

Вед.   

Сьогодні на нашій сцені свої таланти вам також дарували родини із усіх шкіл міста. Давайте ще раз привітаємо їх оплесками!

 

Найдорожча для кожного в світі родина,

Де наповнює сонцем кожен серце своє,

Де любов і турботу відчуває дитина –

І від цього навколо світ світлішим стає.

Рідний дім, рідні люди, найкраща родина,

Найдорожчі традиції, думи й пісні...

Саме з цього — Вітчизна моя, Україна.

Саме з цього — дороги у Всесвіт ясні.

Ми дякуємо родинам, які щедро дарували нам сьогодні свої таланти, і запрошуємо їх на сцену:

Архіпова Тетяна Олексіївна та Папірний Максим;

родина Пономаренків;

родина Шумейко;

родина Дишлевих;

родина Перфені;

Діденко Оксана та Шевченко Галина;

родина Приходько.

(Родини піднімаються на сцену)

 

Вед.   

А для оголошення результатів та нагородження учасників фестивалю на сцену піднімаються Тетяна Миколаївна Колибельнік, начальник відділу освіти Миргородської міської ради, та Юлія Володимирівна Невєрова, завідувач методичного кабінету відділу освіти Миргородської міської ради. 

 

(Вітання родин та вручення грамот і подарунків)

 

Вед.   

Фестиваль не прощається з вами, а говорить вам «До побачення, до нових зустрічей!»

 

 

doc
Додано
8 серпня 2018
Переглядів
1163
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку