Сценарій загальноміського міжшкільного конкурсу «А нумо, хлопці»

Про матеріал

Загальноміський міжшкільний конкурс «А нумо, хлопці» – це зустріч талановитих команд навчальних закладів міста Миргорода – батьків та їхніх синів. Проводиться він згідно з планом міського громадського об'єднання «Трикутник», який діє при методичному кабінеті відділу освіти Миргородської міської ради.

Організаторами конкурсу є методичний кабінет відділу освіти Миргородської міської ради та міське громадське об'єднання «Трикутник».

Метою і завданнями заходу є: - згуртування різних поколінь навколо ідеї їх єднання на засадах високої духовності української нації; - сприяння зацікавленості родин у збереженні сімейних традицій та розвитку уміння працювати в команді; - виховання любові до Батьківщини, почуття патріотизму, поваги до старших людей; - сприяння формуванню цікавості до історичного минулого України; - виявлення та залучення творчих сімей до участі в культурно-масових заходах міста.

У конкурсі беруть участь творчі команди-родини (хлопець 14-16 років та його батько) від кожного закладу загальної середньої освіти міста.

Команди отримують домашнє завдання – 1) підготуватися до представлення спільного захоплення батька і сина (форма представлення довільна, виступ повинен не перевищувати 5 хвилин); 2) підготуватися до конкурсу «Найоригінальніший бутерброд» (із собою мати необхідні продукти для приготування бутерброда).

До оргкомітету конкурсу обов'язково подаються заявки (не пізніше ніж за 10 днів до проведення заходу) за встановленою формою.

Підсумки підводяться у день конкурсу після виступів усіх учасників. Виступи команд-родин оцінюються журі за критеріями: згуртованість команд, швидкість виконання завдань, спритність, ерудиція, кмітливість, оригінальність, кулінарні навички. Переможці визначаються в номінаціях: - «Щаслива родина: від батька до сина»; - «Найкращі кулінари»; - «Найспритніша команда»; - «Збереження сімейних традицій у родині»; - «Веселі і завзяті»; - «Родзинка конкурсу»; - «Найерудованіша родина». Переможці конкурсу нагороджуються грамотами відділу освіти Миргородської міської ради.

Конкурс "А нумо, хлопці" можна також провести в рамках школи чи навіть одного класу.

Перегляд файлу

Сценарій загальноміського міжшкільного конкурсу

«А нумо, хлопці»

І вед.

 

 

 

 

 

 

ІІ вед.

 

 

 

 

 

І вед.

 

 

 

ІІ вед.

 

 

 

 

 

І вед.

 

 

 

 

 

ІІ вед.

 

 

 

 

 

І вед.

 

 

 

ІІ вед.

 

І вед.

 

 

ІІ вед.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

І вед.

 

 

 

 

 

 

 

ІІ вед.

 

 

 

 

 

 

 

І вед.

 

 

 

 

 

 

 

ІІ вед.

 

 

 

 

І вед.

 

 

 

 

 

 

ІІ вед.

 

 

 

І вед.

 

 

 

ІІ вед.

 

 

 

І вед.

 

 

ІІ вед.

 

 

І вед.

 

ІІ вед.

 

 

І вед.

 

 

ІІ вед.

 

 

І вед.

 

ІІ вед.

 

І вед.

 

ІІ вед.

 

 

І вед.

 

ІІ вед.

 

 

 

І вед.

 

 

ІІ вед.

 

 

І вед.

 

 

ІІ вед.

 

І вед.

 

 

ІІ вед.

 

 

 

І вед.

 

 

 

 

ІІ вед.

 

 

 

 

І вед.

 

 

 

 

 

ІІ вед.

 

 

І вед.

 

 

 

ІІ вед.

 

 

 

 

І вед.

 

 

 

ІІ вед.

 

І вед.

 

ІІ вед.

 

 

 

 

І вед.

 

ІІ вед.

 

 

 

 

І вед.

 

 

 

ІІ вед.

 

І вед.

 

 

 

 

 

 

ІІ вед.

 

 

 

І вед.

 

 

 

 

ІІ вед.

 

 

 

І вед.

 

 

ІІ вед.

 

 

І вед.

 

 

 

 

ІІ вед.

 

 

 

 

 

 

І вед.

 

ІІ вед.

 

 

 

 

 

 

І вед.

 

 

 

 

 

ІІ вед.

 

 

І вед.

 

 

 

 

 

 

ІІ вед.

 

І вед.

 

 

ІІ вед.

 

Що то, люди, за країна -  неба синього блакить,

На ланах у серпні жито стиглим золотом блищить?

У якій, скажіть, країні клімат лагідний, м’який?

Бог відводить буревії, негаразди всіх стихій?

Люди мудрі, працьовиті у країні тій живуть.

На чуже не зазіхають і свого не віддадуть.

 

У якій іще країні так земля родить охоче?

Наче пісня солов’їна - мова ніжна і співоча?

Гори є і полонини, є моря, річки, ліси…

Загалом, то є країна невимовної краси!

Ця країна - Україна, незалежна і єдина!

 

Саме наша країна – Україна – святкує 6 грудня День Української Армії. З нагоди цього свята ми й зібралися сьогодні в затишному актовому залі Центру естетичного виховання.

 

Українська армія! Шлях її утворення та формування такий же непростий, як і становлення самостійної держави України. Українські січові стрільці, Галицька армія, армія Української Народної республіки, українська повстанська армія, збройні сили України – так у різні часи називалося українське військо, яке було призване боронити націю.

 

Ми, нинішнє покоління, повинні віддати шану героям, завдяки яким майорить сьогодні синьо-жовтий прапор свободи в нашій державі Україні. Українські юнаки повинні усвідомити, що, проходячи службу в армії, вони стають захисниками своїх матерів, сестер, коханих дівчат, рідного села або міста, де проходило дитинство чи юність.

 

І саме вони, наші захисники, чоловіки та хлопці, є сьогодні учасниками конкурсу «А нумо, хлопці». Вони продемонструють нам свою спритність, згуртованість, познайомлять із своїми спільними захопленнями, а найголовніше, подарують нам впевненість у надійному чоловічому плечі, на яке можна обпертися, не боячись перешкод та негараздів.

 

До вас, шановні чоловіки та хлопці - учасники конкурсу, та до вас, дорогі глядачі, вітальне слово начальника відділу освіти Миргородської міської ради Колибельнік Тетяни Миколаївни

 

Як і кожен конкурс, цей буде оцінюватися журі.

 

Тож вітаємо вельмишановне журі у складі:

(ведучі представляють членів журі)

 

А зараз зустрічайте учасників конкурсу, нашу опору і надію. І першими на сцену я запрошую представників загальноосвітньої школи №1 імені Панаса Мирного – команду «Brains». Це батько Вадим Миколайович та його син Артем. У кожного  з них є своє життєве кредо: у батька «Не здавайся попри все», а у сина «Живи сьогоднішнім днем». Вони люблять родиною влаштовувати спільні уікенди, подорожувати на море, виїжджати усі разом з наметами на риболовлю, разом вболівати за улюблену футбольну команду. Сім’я мріє, щоб Артем вступив до вищого навчального закладу і в майбутньому став гордістю родини.

 

Наступна команда «АРС і син» із загальноосвітньої школи №3. Це батько –Анатолій Рудольфович і син Артем. Життєве кредо батька – «Зроби все для того, щоб життя твоїх дітей було щасливим!», а син живе за правилом – «Якщо робиш – не бійся, якщо боїшся – не роби!» У цій родині полюбляють готувати, особливо смажити шашлики (це їхня родинна традиція). Сім’я Степаненків мріє виграти мільйон і поїхати у мандрівку до Бразилії, зокрема відвідати чарівне й неповторне місто Ріо-де-Жанейро.

 

Запрошуємо на цю сцену команду «Екіпаж» зі спеціалізованої школи №5: Миколу Петровича та Віталія. Життєвим кредо батька є слова: "Все можливо, на неможливе просто потрібно більше часу!". А син Віталій вважає, що «подолання труднощів – не лише ознака перемоги, а й стимул для подальшого руху вперед». А які у них мрії! Батько хотів би мати автомобіль «Range Rover», а Віталій побувати у Німеччині.  Родина має свої сімейні традиції: відпочинок на природі, сімейні свята, подорожі.

 

А зараз на цій сцені зустрічайте команду «Quest» із гімназії. Це батько Віталій Олексійович та його син Ігор. Життєве кредо батька – «Служити людям: чесно, справедливо, професіонально». Син же живе за таким правилом: «Ніколи не зупинятися на досягнутому, бо життя – це процес, тому потрібно завжди рухатися вперед». У родині є спільне захоплення – дайвінг та гра «World of Tanks». Родина має свої традиції - це спільні вечері та сімейні свята у родинному колі. А їхня спільна мрія – благополучне подальше життя сина.

 

Миргородську загальноосвітню школу №7 представляє команда «Патріоти» у складі Сергія Султановича та Дмитра. Вони мають спільне захоплення – літаки, автомобілі та все, що з ними пов’язане. А ще вони – азартні рибалки, які завжди повертаються з риболовлі із рибою і гарним настроєм. 

 

Зустрічайте – на сцені команда-родина «Непосидьки» із загальноосвітньої школи №9 імені Івана Андрійовича Зубковського: Вадим Володимирович та його син Сергій. Вони живуть за девізом: «Наш курс – здоров’я», люблять подорожувати, їхнє життєве кредо – «Разом підкоряємо вершини». Вадим Володимирович вважає, що краще гір можуть бути тільки гори, на яких він ще не бував, а Сергій доповнює: «А я за татом!»

 

Перше випробування для наших конкурсантів достатньо легке: ми перевіримо, які вони інтелектуали. Для вас наступні запитання. Ми зібралися напередодні свята української армії, тому і питання будуть стосуватися історії України.

 

1. Кого називають козаками-запорожцями?  (Козаками  називають  вільних незалежних людей, які залишали свої домівки та прагнули стати захисниками свого народу.)

 

2. Хто такий джура? (Зброєносець, помічник у козацької старшини. Зазвичай джурами були молоді хлопці. Разом з козаками джури ходили в походи, брали участь у боях.)  

 

3. Назвіть перші символи козацької влади. (Булава, бунчук, корогва, печатка з гербом.)

 

4. Хто заснував Запорозьку Січ? (Кошовий отаман Дмитро Байда-Вишневецький.)

 

5. На якому острові засновано Запорозьку Січ?  (Хортиця)

 

6. У якому творі нашого земляка ми можемо дізнатися про українське козацтво та його життя на Запорозькій Січі? (Гоголь, «Тарас Бульба».)

 

А зараз питання жартівливі. Ви, я впевнена, з ними справитесь легко.

1. На що схоже пів’яблука? (На іншу половину)

 

2. Стрибнути на ходу з нього можна, вскочити в нього на ходу не можна. Що це таке? (Літак).

 

3. Який птах складається з букви та ріки? (Іволга)

 

4. Що можна побачити із закритими очима? (Сон)

 

5. Якою хворобою ніхто не хворіє на суші? (Морською)

 

6. Хто відзначає день народження лише раз у 4 роки? (Той, хто народився 29 лютого)

 

Молодці, ви справжні інтелектуали і заслуговуєте гучних аплодисментів.

 

Кожна команда на цій сцені – це молоді, завзяті, енергійні чоловіки та хлопці. Вони, як і кожна справжня родина,  мають спільні захоплення. Про них ми і дізнаємося зараз.

 

І першими презентувати своє спільне захоплення буде команда «Brains» із загальноосвітньої школи №1.

 

Наступною зацікавить нас своїм хобі родина із загальноосвітньої школи №3 -

команда «АРС і син».

 

А зараз ми дізнаємося про спільне захоплення команди «Екіпаж» із спеціалізованої школи №5.

 

Про своє спільне захоплення розповідає команда «Quest» із гімназії.

 

Наступними презентує своє хобі команда «Патріоти» із загальноосвітньої школи №7.

 

А яким є спільне захоплення команди-родини «Непосидьки» із загальноосвітньої школи №9 імені Івана Андрійовича Зубковського, ми й дізнаємося зараз.

 

Ми з вами побачили, наскільки цікавими і різними бувають чоловічі захоплення, пересвідчились у тому, що родини, які беруть участь у конкурсі, – міцні та дружні. З них потрібно брати приклад. Тож давайте ще раз поаплодуємо цим енергійним та завзятим чоловікам та хлопцям.       

 

А ми рухаємося далі. Прийшов час перевірити, чи можуть наші конкурсанти допомогти вдома по господарству. Колись у  давнину дівчина, проводжаючи  хлопця, вишивала йому на дорогу рушник, який був оберегом та символом кохання дівчини до хлопця.

 

Тож давай сьогодні ми зробимо все навпаки. Тобто наші чоловіки та хлопці покажуть нам сьогодні, чи тримали вони колись у руках голку. Їм прийдеться  пришивати ґудзики, але не просто так, а у вигляді сердечка.  Працюймо швидко, але водночас охайно. А  журі оцінить вашу роботу.    

(Визначається, хто першим виконав завдання і т.д.)

 

Поки журі розглядає роботи конкурсантів, ми з вами вітаємо на цій сцені Народну студію естрадного вокалу «Соняшник».

 

Що ж, молодці, конкурсанти! А тепер перевіримо вашу силу. Вам потрібно надути повітряні кульки, щоб вони лопнули. Подивимося, хто буде першим. Команда виповнила завдання, тільки якщо і тато, і син із ним справились.

 

Мужність, надійність, сміливість, щиросердя, шляхетність – ось ті якості, які цінують жінки у чоловіках. Але, крім цього, чоловік повинен бути турботливим, уважним. І зараз ми дізнаємось, чи багато часу у родинах приділяється уваги дітям. Перевірка буде незвичайна.

 

Спочатку ми зав’яжемо чоловікам очі. (Зав’язують очі.) А тепер вони повинні впізнати своїх хлопців за їхніми зачісками.

(Проводиться конкурс, кожен батько виконує завдання по черзі.)

 

Що робити, якщо мама затримується на роботі, а вечеря не готова?

 

Як що? Чекати маму!

 

Та ні, я впевнена, наші конкурсанти можуть і самі справитися з таким завданням, адже вони можуть приготувати найсмачніші, найоригінальніші бутерброди, заварять каву і будуть готові зустріти привітною посмішкою навіть неочікуваних гостей.

 

Хочеться в цьому переконатися.

 

Будь ласка, адже наш наступний конкурс – «Найоригінальніший бутерброд»! І зараз усі переконаються у кулінарних можливостях конкурсантів, які на ваших очах приготують свої ексклюзивні бутерброди та придумають їм цікаву назву. Тож спостерігаємо за їхньою роботою!

 

У вас,  мабуть, вийшли не тільки найоригінальніші, а й найсмачніші бутерброди у світі! Придумайте для них назви і покажіть їх нашому поважному журі.

 

Але ж на бутербродах довго не протягнеш.

 

І тому ми пропонуємо конкурсантам ще одне кулінарне завдання. У конвертах ви знайдете зображення різних продуктів. Серед запропонованих вам продуктів потрібно обрати ті, з яких можна було б приготувати якесь блюдо. Тож на роздуми у вас 2 хвилини. Коли час пройде, ви повинні назвати продукти і блюдо, яке можна було б з них приготувати. А можливо, ви назвете декілька блюд.

 

Тож розпочинаємо.

(Через 2 хв. обговорення припиняється, і конкурсанти по черзі називають продукти та блюдо, яке з них можна приготувати.)

 

Які ж ви молодці! Ваші випробування вдало завершилися. А от журі сьогодні буде дуже важко винести свій вердикт, адже перед нами найактивніші, найспритніші, найерудованіші, найоригінальніші, найвеселіші, найталановитіші батьки та їхні сини.

 

Ми дамо можливість журі зібратися з думками, учасникам конкурсу відпочити. Шановні конкурсанти, ми запрошуємо вас у глядацький зал. А в цей час вас вітатимуть гуртківці Центру естетичного виховання.

 

Для вас виступ Народного ансамблю сучасного танцю «Екзотика».

(Виступають учасники НАСТ «Екзотика»)

 

Ми запрошуємо на сцену конкурсантів… Дякуємо вам за участь у цьому заході. Ви гідно попрацювали сьогодні, дивуючи нас силою, розумом та красою.

 

Шёл дождь, и ветер с ног сбивал.

Устала мама, сын устал,

Казалось, нету больше сил,

Но тут всех папа заслонил,

 

Семья за папиной спиной,

Шла, как за каменной стеной!

Ещё чуть-чуть – и уж порог.

Да, с папою надёжней:

С ним не ветер – ветерок,

С ним не дождь, а дождик.

 

Саме такими є наші чоловіки, які взяли участь у конкурсі.

 

Чоловік давно вже керує світом, він підкорив собі всіх земних істот, беручи на допомогу неабияку силу та енергію, гострий розум та аналітичність думки. Мужчина – це втілення сили, мужності, сміливості, підтримки, піклування, витривалості і обов’язково кохання, кохання до єдиної і неповторної Жінки. Тож залишайтесь, шановні чоловіки, такими ж мужніми, сміливими і водночас ніжними по відношенню до жінок та дівчат.

 

А ви, дорогі наші хлопці, пам’ятайте, що у вас велике майбутнє, тож нехай щастить вам у житті. Будьте завжди впевнені у собі та у своїх можливостях. Народна мудрість стверджує, що Земля може нагодувати людину своїм хлібом, напоїти водою зі своїх джерел, але захистити сама себе не може. Отже, ростіть мужніми, сильними, надійними і завжди будьте опорою своєї сім’ї та народу.

 

Ось ми й підійшли до найхвилюючого моменту нашої програми, коли довідаємося про результати конкурсу, почуємо імена переможців.

 

Розпочинаємо церемонію нагородження учасників конкурсу «А нумо, хлопці» і запрошуємо до слова голову журі, завідувача методичним кабінетом відділу освіти  Даценко Тетяну Іванівну, начальника відділу освіти Колибельнік Тетяну Миколаївну та голову районної профспілкової організації працівників освіти Прокопенко Валентину Миколаївну.

(Нагородження)

 

Давайте ще раз щиро привітаємо оплесками наших конкурсантів.

 

Наше свято завершене! Хай воно залишить у серцях присутніх тільки приємні незабутні враження.

 

До побачення! До нових зустрічей!


 

docx
Додано
8 серпня 2018
Переглядів
1179
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку