Презентація проекту "Дізнайся, запам`ятай, збережи" в ракмках конкурсу "Вчимось заповідувати"

Про матеріал

Презентація нашого проекту "Дізнася, запам`ятай, збережи" готувалась в рамках всеукраїнський конкурс школярів та учнівської молоді “ВЧИМОСЬ ЗАПОВІДУВАТИ”. Метою даного проекту було: збагатити знання учнів відомостями про охорону природи, довести необхідність збереження чистоти всіх компонентів природи, формувати знання про Червону та Зелену книгу України, екологічного світогляду, екологічної компетентності та засад раціонального природокористування, наводити приклади про те, що в природі все взаємопов`язано, виховувати екологічну, природоохоронну свідомість

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВІДДІЛ ОСВІТИ ВЕРХНЯНСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ОБ`ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ СТАНЬКІВСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І-ІІ СТУПЕНІВ Всеукраїнський конкурс школярів та учнівської молоді “ВЧИМОСЬ ЗАПОВІДУВАТИ” 2017 ТЕМА: ДІЗНАЙСЯ. ЗАПАМ`ЯТАЙ. ЗБЕРЕЖИ.

Номер слайду 2

Мета проекту: Збагатити знання учнів відомостями про охорону природи, довести необхідність збереження чистоти всіх компонентів природи, формувати знання про Червону та Зелену книгу України, екологічного світогляду, екологічної компетентності та засад раціонального природокористування, наводити приклади про те, що в природі все взаємопов`язано, виховувати екологічну, природоохоронну свідомість

Номер слайду 3

Природа України славиться у всьому світі своєю красою. Мальовничі пейзажі, соковита рослинність, синє небо - все це ми маємо змогу спостерігати на власні очі, оскільки нам, українцям, пощастило жити на цій родючій землі. Нехай кожен з нас насолоджується чудовими краєвидами нашої Батьківщини і нехай у кожному серці з'явиться бажання захистити таку гарну, але таку беззахисну природу України.

Номер слайду 4

Робота над проектом була розділена на 4 етапи: Збір даних з використанням різних джерел інформації. Аналіз та обробка зібраних матеріалів. Проведення спостережень у природі. Оформлення звітів.

Номер слайду 5

Збір даних показав, що в нашому селі: Найпоширенішими деревами є смерека, ялина, дуб, бук, клен, осика, береза, а з кущових рослин — ліщина, малина, ожина, шипшина, рідко терен. В лісах та на полях квітнуть первоцвіти, купальниця, малина звичайна, ожина звичайна, деревій звичайний, чебрець повзучий, щитник чоловічий, безщитник жіночий, чорниця, суниця лісова, цибуля ведмежа, конвалія, м’ята перцева, звіробій звичайний, кульбаба лікарська, Зустрічаються також: нечуйвітер волохатенький, материнка звичайна, морква дика, конюшина лучна, подорожник великий, хвощ польовий, пирій звичайний, вовчі ягоди звичайні. Рідко трапляються такі види: шипшина, бузина трав’яниста, кропива дводомна та багато інших.

Номер слайду 6

Аналіз зібраних матеріалів показав, що на території села Сатанькова поширені кілька видів рослин занесених до Червоної книги України: Підсніжник звичайний Білоцвітник весняний Цибуля ведмежа Конвалія Купальниця європейська Баранець звичайний

Номер слайду 7

Існує думка, що підсніжник — це перша квітка, що виросла на Землі. За однією з легенд, коли Адама і Єву вигнали з раю, вся земля була покрита снігом. Єві було так холодно, що вона навіть заплакала. Тоді кілька сніжинок перетворилися на ніжні білі підсніжники. Відтодіця квітка є символом надії та світлого майбутнього. Підсніжник звичайний Підсніжник — це гарна лісова квітка, її можна зустріти в лісі на початку весни. В Україні найбільш розповсюджений підсніжник звичайний, що росте у Закарпатті, Передкарпатті, Українських Карпатах, а також на Правобережжі, Поліссі, Лісостепу і Степу та підсніжник складчатий поширений у Гірському Криму. А всього у світі нараховують близько 18 видів підсніжників. Ціаво, що англійці називають цю квітку сніговою краплею, а німці сніговою конвалією.

Номер слайду 8

Білоцвітник весняний Білоцві́́т весня́ний – багаторічна цибулинна рослина. Блоцвіт весняний — середньоєвропейський переважно гірський вид. В Україні він поширений в Карпатах та  на Заході країни.

Номер слайду 9

Цибуля ведмежа З цією квіткою пов'язана цікава й кумедна легенда. Вирішили якось мисливець і ведмідь жити в мирі та й почали в гості один до одного ходити. І дуже вже подобалися мисливцю страви ведмедиці, але ведмідь запевняв, що ніякого секрету немає. Вирішив мисливець піти на хитрість і відправив дружину до ведмедиці, а та й розвідала таємницю. Виявилося, що страви були такі смачні, бо ведмедиця додавала до них черемшу. Ведмідь образився на мисливця, і вони знову почали ворогувати. Цибу́ля ведме́жа  — багаторічна травяниста рослина родини Цибулевих, відома також під народними назвами левурда, леверда, ди́кий часни́к, черемша́. Харчова, лікарська, медоносна та декоративна культура. Поширена на Поліссі, в Лісостепу, північно-східній частині Степу, в Карпатах.

Номер слайду 10

Конва́лія звича́йна, або конва́лія травне́ва  — багаторічна рослина родини Холодкових. Рослина отруйна, використовується як декоративна, ефіроолдійна та лікарська. Росте конвалія в мішаних і листяних лісах центральної та Західної України. Конвалія звичайна

Номер слайду 11

Купа́льниця європе́йська  — вид квіткових рослин родини Жовтецеві, належить до багаторічних рослин. Росте на вогких лісових луках та галявинах, узліссях, чагарникових заростях переважно у лісових і лісостепових районах та в Карпатах. Купальниця європейська 

Номер слайду 12

Баранець звичайний Плаун баранець, Баранець звичайний  — багаторічна трав'яниста вічнозелена спорова рослина родини Баранцеві. В Україні поширений в Українських Карпатах, на Поліссі, Розточчі, північній частині лісостепової зони. Зростає у затінених вологих лісах, на окраїнах боліт, на вологих ґрунтах.

Номер слайду 13

Райони поширення рослин занесених до Червоної книги України Білоцвіт весняний Баранець звичайний Підсніжник звичайний Цибуля Ведмежа Купальниця європейська

Номер слайду 14

ВИСНОВОК При спостереження за цими рослинами виявилось, що рослини навесні користується величезним попитом (особливо підсніжник звичайний, болоцвітник весняний та цибуля ведмежа). Часто її масово збирають для продажу або пересадки. У зв'язку з цим вже в багатьох місцевостях, де колись підсніжників було багато, вони зникають або зникли. Ці рослини потребують охорони.

Номер слайду 15

Над проектом працював колектив 6 класу Станківської ЗОШ І-ІІ ступенів Керівник проекту: Богдан Іванна Іванівна, вчитель географії, біології.

Номер слайду 16

ppt
Додано
9 серпня 2018
Переглядів
1612
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку