"Цей чудовий казкар Ганс Крістіан Андерсен"

Про матеріал

Даний матеріал можно використовувати при вивченні творчості Г. К. Ан - дерсена

Перегляд файлу

 

 

Позакласний  захід  із  зарубіжної  літератури  на  тему : « Цей чудовий казкар – Ганс Крістіан  Андерсен »

 

1 Ведучий:

   Дорогі читачі казок! Ми хочемо  познайомити  вас  із  країною,  де народився і жив відомий   всьому світу казкар - Ганс Крістіан Андерсен.

Данія – це найстаріше в Європі королівство, яке так і хочеться назвати казковим: затишні міста з чепурненькими будиночками, вкритими червоною черепицею, величні середньовічні замки і фортеці, люди з  відкритою душею  і веселою  вдачею – усе це милує око і занурює в чарівний світ мрії.

 

2 Ведучий:

   Данія знаходиться в Північній Європі. Вона розташована на Ютландському півострові та островах, що розкидані між Північним і Балтійським морями . Державною мовою є датська, оскільки данці складають 98% населення. Главою датської держави є королева. Найбільше в світі Данія відома як батьківщина великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена. Андерсен народився 1805 р. в містечку Оденсе в родині чоботаря. Дитячі та юнацькі роки його пройшли у злигоднях. Він написав багато віршів, п’єс і романів, але славу здобув саме творами для дітей-казками. « Моє життя – прекрасна, розкішна казка» - полюбляв говорити Ганс Крістіан  Андерсен. Його  називали Казкарем із трояндою в серці. Андерсен умів дарувати казки. Ось випадок із його життя.

 

3 Г. К. Андерсен:

Одного дня я гуляв у лісі й вийшов на галявину, де росло багато грибів. Того ж дня вирішив, що треба повернутися до лісу на цю ж галявину і сховати у кожен гриб то цукерку в срібній обгортці, то фінік, то маленький букетик     із воскових квітів, то шовкову стрічку. Наступного ранку я прийшов до цього лісу з донькою лісничого. Їй було сім років. Під кожним грибком вона знаходила незвичайні речі. Якою радістю горіли оченята дівчинки. Я переконав її, що ці речі сховали гноми.»

 

1 Ведучий:

Який  гарний  вчинок! Золоте  серце  та добра  душа  у казкаря Андерсена.

Не кожен здатний подарувати дитині велику радість.  А ця людина вміла таке зробити. А які незвичайні та  цікаві в нього казки!

 

2  Ведучий:

Герої андерсенівських казок – Квіткові феї, Дюймовочка, маленька Іда,                                     Гидке каченя, Стійкий олов’яний солдатик, Снігова королева,  Кай та Герда, Дикі  лебеді, Оле- Лукойє, Великий і Маленький  Клаус,  – добре відомі малечі всього світу. А бронзова фігурка Русалоньки стала справжнім символом датської столиці.

 

1 Ведучий:

Письменник створив 156 казок, які перекладені понад 100 мовами світу. В столиці Данії йому споруджено два чудових пам’ятники, його ім’я носять бульвари, вулиці, театри і навіть славетні датські бутерброди. А в рідному місті Андерсена діє єдиний у світі музей письменника.

 

2 Ведучий:

Сучасна Данія – живе втілення андерсенівських казок. Щоб переконатися в цьому, досить лише прогулятися фантастичним парком Тіволі, відкритим ще у 1643 р. Він вражає численними яскравими атракціонами, безліччю кольорових китайських ліхтариків, величезною кількістю квітників зі 100 000 квітів, чудовими палацами та театральними майданчиками, штучними озерцями з лебедями і розкішними феєрверками. Це найпопулярніше місце відпочинку як дітей, так і дорослих.

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
5 лютого 2021
Переглядів
713
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку