: « Чарлі і шоколадна фабрика» Р.Дала. Фантастичні пригоди персонажів

Про матеріал

1.Розширення лексичного запасу: Ознайомлення учнів з новими термінами та виразами, пов'язаними з шоколадом, фабрикою, технологією виробництва.

2.Розвиток навичок читання: Розвивання умінь виокремлювати головні ідеї, розуміти характеризацію персонажів та аналізувати хід подій.

3.Вивчення стилістики: Вивчення особливостей стилю Роальда Дала, його гумористичного підходу та технік створення образів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

« Чарлі і шоколадна фабрика» Р. Дала. У світі казкових пригод

Номер слайду 2

- Кого з героїв повісті інші характеризують таким чином: у нього не всі дома, він божевільний, навіжений, псих, очманілий, ненормальний, придуркуватий, безголовий, причмелений, скажений, шизонутий, пришиблений, дебільний? - Хто каже ці слова?-Як ви вважаєте, кого насправді характеризують ці слова?

Номер слайду 3

«І що то був за дивовижний чоловік! На голові він мав чорний циліндр. Одягнений був у фрак з розкішного темно-фіолетового оксамиту. Штани мав темно-зелені. Рукавички - перламутрово-сірі. А в руці тримав елегантну тростину з золотою бамбулькою. З його підборіддя стирчала акуратна чорна цапина борідка. А очі - очі він мав невимовно ясні. Здавалося, що вони весь час іскряться й мерехтять. Власне кажучи, все його лице освітлював радісний усміх. Ох, а яким він здавався розумним! Яким кмітливим, проникливим і енергійним! Він без упину посмикував головою, схиляв її і так і сяк, ніби вбирав усе довкола своїми ясними мерехтливими очима. Його рухи були швидкі, як у білки, спритної й хитрющої старої білки з парку». Прочитайте опис Віллі Вонки. Як ви вважаєте, кому він більше пасує: власнику фабрики – бізнесмену чи чарівнику?

Номер слайду 4

Який герой Вам подобається найбільше? Чому?

Номер слайду 5

Август Глуп. Віолетта Боригард. Майк ТівіВерука Солт. Чарлі Бакет. Неслухняний, ненажерливий, постійно їсть. Неслухняна, егоїстка, мріє побити рекорд з жування жуйки. Вважає, що справжнє життя лише в телевізоріВередлива, нестримана, хоче все і одразу. Ввічливий, терплячий, слухняний. Звалюється у шоколадну річку. Куштує жуйку, стає фіолетовою і надувається як кулька. Потрапив у телевізор. Потрапила у сміттєвий бак. Співчуває іншим дітям, нічого не робить без дозволу. Розкажіть про характер і події, що відбуваються з персонажем. ХАРАКТЕРПОДІЇ, ЯКІ ВІДБУВАЮТЬСЯ З ПЕРСОНАЖЕМ

Номер слайду 6

Які зміни відбулися з персонажами після відвідування фабрики?

Номер слайду 7

Гра Правда-Неправда1. Чарлі жив тільки з батьками. 2. Містер Вонка побудував палац із шоколаду. 3. Чарлі знайшов однодоларову купюру. 4. Тато Чарлі на його Д. Н. подарував йому «золотий квиток». 5. Августин дуже сильно любив дивитись телевізор.6. Любителька жуйок, Віолетта, стала схожа на чорницю. 7. Улампа- лумпи просто заважали містеру Вонці створювати шоколад.8. Найвередливішою дитиною на фабриці була Верука.9. Майк через свою любов до телебачення став шоколадкою. Чарлі прийшов на фабрику зі своїм дідусем Джо.

Номер слайду 8

Що було відомо про фабрику до відвідування. ?

Номер слайду 9

Прочитайте опис приміщень і обладнання фабрики. Про що йдеться? Головний цех. Шоколадний цех

Номер слайду 10

Прочитайте опис приміщень і обладнання фабрики. Про що йдеться? «Зала нагадувала якусь відьомську кухню! Скрізь кипіли й булькали на величезних плитах чорні металеві казани, а ще свистіли чайники, шипіли каструлі бряжчали й шкварчали дивні залізні апарати по стінах і по стелі зміїлися труби, і всю залу наповнювали дим, пара та розкішні смачні пахощі». Цех винаходів

Номер слайду 11

Прочитайте опис приміщень і обладнання фабрики. Про що йдеться? Довга й вузька зала. Біла-білісінька. «Навіть підлога була біла. І ніде - ані порошинки. Зі стелі звисали величезні лампи, ллючи яскраве блакитно-біле сяйво. Приміщення було порожнісіньке, окрім дальніх кутків. В одному стояла велетенська телекамера на коліщатах, навколо неї юрмилася ціла армія умпа-лумпів, які змащували шарніри, регулювали ручки та кнопки й полірували лінзи великого об'єктива». Телевізійно-шоколадний цех

Номер слайду 12

Прочитайте опис приміщень і обладнання фабрики. Про що йдеться? Місце, де працюють білки. Горіховий цех

Номер слайду 13

Прочитайте опис приміщень і обладнання фабрики. Про що йдеться? «Може їздити боком, скоком, уздовж, навскоси і... на небеси! Стінки, двері, стеля, підлога - все скляне, щоб вам було добре видно!»Скляний ліфт

Номер слайду 14

- Працівники фабрики. Як вони там з’явилися? Про що вони співають? До кого звертаються у своїх піснях? - Для кого були винайдені вічні барбариски? -Які властивості волосяних ірисок? Суміш для волосяних ірисок ще не досконала. В чому проблема? - Які властивості у найказковішої жуйки?

Номер слайду 15

- Всупереч заборонам нову жуйку містера Вонки спробувала Віолета Бореґард. Які наслідки дегустації? - Чому Віллі Вонка забороняє заходити у «ГОРІХОВИЙ ЦЕХ»? - Навіщо білки стукають по горіхах? - Яка ідея виникає у Майка Тіві, коли він побачив телепортацію шоколаду?- Який смаколик з фабрики ви хотіли б спробувати найбільше?

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Опишіть будь-які несподівані або чарівні моменти під час екскурсії. Як автор передає елементи фантазії та чудесного в світі шоколадної фабрики? Які деталі викликають у вас враження?

pptx
Додано
29 березня
Переглядів
40
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку