Ченч-тест за твором Тараса Шевченка "Сон" ("У всякого своя доля...")

Про матеріал

Ченч-тест - це тест, у якому потрібно обрати правильний варіант доповнення змісту твору. Використовується під час перевірки знання тексту твору. У презентації подано текст із варіантами та оригінал твору для перевірки виконаного завдання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Сон» («У всякого своя доля…») Тарас Шевченко. Ченч-тест

Номер слайду 2

У всякого (твоя, своя, моя) доля І свій шлях (широкий, жорстокий): Той (мурує, руйнує), той (мурує, руйнує), Той (закритим, неситим) оком За край світа (заринає, зазирає),— Чи нема (країни, людини, дитини), Щоб загарбать і з собою Взять у (роковину, домовину). Той тузами (розбирає, забирає, обирає) (Свата, тата) в його хаті, А той нишком у (садочку, куточку),  (Точить, гострить) ніж на брата. А той, (лихий, тихий) та тверезий, Богобоязливий, Як кішечка, (підкрадеться, підведеться), Вижде (полохливий, нещасливий) У тебе час та й запустить Пазурі в печінки,— І не (прохай, благай): не вимолять Ні діти, ні жінка. А той, щедрий та (розкошний, заможний), Все храми (будує, мурує); Та отечество так (любить, губить), Так за ним (бідкує, жалкує), Так із його, сердешного, Кров, як воду, точить!.. А (братія, партія) мовчить собі, Витріщивши очі! Як (телята, ягнята); «Нехай,— каже,— Може, так і треба». Так і треба! бо немає (Господа, ворога) на небі! А ви в (ярмі, корчмі) падаєте Та якогось (краю, раю) На (цім, тім) світі благаєте? Немає! немає! 

Номер слайду 3

У всякого (твоя, своя, моя) доля І свій шлях (широкий, жорстокий): Той (мурує, руйнує), той (мурує, руйнує), Той (закритим, неситим) оком За край світа (заринає, зазирає),— Чи нема (країни, людини, дитини), Щоб загарбать і з собою Взять у (роковину, домовину). Той тузами (розбирає, забирає, обирає) (Свата, тата) в його хаті, А той нишком у (садочку, куточку),  (Точить, гострить) ніж на брата. А той, (лихий, тихий) та тверезий, Богобоязливий, Як кішечка, (підкрадеться, підведеться), Вижде (полохливий, нещасливий) У тебе час та й запустить Пазурі в печінки,— 

Номер слайду 4

І не (прохай, благай): не вимолять Ні діти, ні жінка. А той, щедрий та (розкошний, заможний), Все храми (будує, мурує); Та отечество так (любить, губить), Так за ним (бідкує, жалкує), Так із його, сердешного, Кров, як воду, точить!.. А (братія, партія) мовчить собі, Витріщивши очі! Як (телята, ягнята); «Нехай,— каже,— Може, так і треба». Так і треба! бо немає (Господа, ворога) на небі! А ви в (ярмі, корчмі) падаєте Та якогось (краю, раю) На (цім, тім) світі благаєте? Немає! немає!

Номер слайду 5

У всякого своя доля І свій шлях широкий: Той мурує, той руйнує, Той неситим оком За край світа зазирає,— Чи нема країни, Щоб загарбать і з собою Взять у домовину. Той тузами обирає Свата в його хаті, А той нишком у куточку Гострить ніж на брата. А той, тихий та тверезий, Богобоязливий, Як кішечка, підкрадеться, Вижде нещасливий У тебе час та й запустить Пазурі в печінки,— 

Номер слайду 6

І не благай: не вимолять Ні діти, ні жінка. А той, щедрий та розкошний, Все храми мурує; Та отечество так любить, Так за ним бідкує, Так із його, сердешного, Кров, як воду, точить!.. А братія мовчить собі, Витріщивши очі! Як ягнята; «Нехай,— каже,— Може, так і треба». Так і треба! бо немає Господа на небі! А ви в ярмі падаєте Та якогось раю На тім світі благаєте? Немає! немає! 

pptx
Додано
26 липня 2018
Переглядів
5997
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку