Чергування приголосних [г], [к], [х] – [ж], [ч], [ш] - [з’], [ц’], [с’].

Про матеріал
Презентація з теоретичним і практичним матеріалом для вивчення теми "Чергування приголосних [г], [к], [х] – [ж], [ч], [ш] - [з’], [ц’], [с’]". Особливість цієї презентації в тому, що при її автоматичному запуску слайди гортаються самостійно з моїм коменттуванням-поясненням. Добре підходить для дистанційного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чергування приголосних [г], [к], [х] – [ж], [ч], [ш] - [з’], [ц’], [с’]. Підготувала Лебідь М. О., вчитель української мови ЗОШ №38

Номер слайду 2

Повторення «Чергування голосних звуків»

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Домашнє завдання. Творче конструювання: 1) Запишіть групами спільнокореневі слова, в яких чергуються приголосні [г], [к], [х] — [ж], [ч], [ш] — [з’], [ц’], [с’]. Підкресліть букви, що позначають ці звуки. Зразок: горох — горошина — в горосі. Горох, крижина, в оці, книга, мушка, плуг, жінчин, око, муха, у горосі, очний, плужок, книзі, ручка, рука, мусі, горошина, кризі, на плузі, жінка, книжечка, жінці, книга, руці, козак, на розі, пастух, бік, у русі, пастуше, козаче, друг, на боці, ріг, рух, друже. 2) Складіть з трьома словами на вибір речення.

pptx
Додано
3 лютого 2022
Переглядів
5284
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку