Чим уславилася княгиня Ольга та князь Святослав

Про матеріал
Презентація до теми "Чим уславилися княгиня Ольга та князь Святослав" з курсу "Досліджуємо історію і суспільство"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

24.11.2022 Тема уроку: ЧИМ УСЛАВИЛИСЬ КНЯГИНЯ ОЛЬГА ТА КОРОЛЬ ДАНИЛО.

Номер слайду 2

Прочитай уважно текст і дай відповідь на питання: коли і де вперше з’явилася назва “Україна? Хто такий М. Грушевський? Запиши відповіді на питання!

Номер слайду 3

Давньоруські літописи та іноземні хроніки називають правителів Русі-України князями. Княгиня Ольга увійшла в історію як єдина жінка-правителька Русі-України. Вона почала володарювати 945 р. після загибелі свого чоловіка князя Ігоря. Захищаючи князівську владу і тогочасний порядок, Ольга жорстоко помстилася древлянам, від рук яких загинув Ігор. У своїй політиці вона зосе-редилася на внутрішніх справах. Правителька об’їжджала країну: була, приміром, у Чер-нігові, у Новгороді і Пскові, закладала нові міста і оборонні споруди. Ольга упорядкувалазбір данини (вид державних податків) з усіх, навіть віддалених земель. Це сприяло розвитку господарс-тва і зміцненню держави. Ольга однією з першихна Русі стала християнкою. Для утвердження християнства Ольга наказала зводити у руських містах храми. Уважно прочитай, знайди в тексті заходи княгині Ольги, що сприяли зміцненню держави та запиши в зошит!

Номер слайду 4

Працюємо з картою!!!1. Знайди на карті «Русь-Україна у X–XI століттях” її кордони і сусідні країни за часів княгини Ольги. Назви сусідні країни.2. Назвіть племена, що сформували Русь-Україну та проживали в її межах.3. Які походи були здійснені сином княгині Ольги Святославом (назви напрямки)Результати досліду запиши в зошит!!!

Номер слайду 5

Прочитай текст і з’ясуй чому за короля Данила Галицько-Волинська держава досягла найвищогорозвитку? Данило Галицький. Склади хмаринку слів з постаттю князя Данила

pptx
Додано
3 січня 2023
Переглядів
1555
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку