Чим уславилося українське козацтво

Про матеріал
Презентація до онлайн-уроку курсу "Досліджуємо історію і суспільство" на тему "Чим уславилося українське козацтво"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вітаю тебе на уроці курсу Досліджуємо історію та суспільство. Не забудь перед початком уроку подякувати собі за все, що маєш і робиш) Похвали себе, адже в тебе все отримається!!!ppt_x

Номер слайду 2

Запиши дату і тему уроку!!!01.12.2022 Тема уроку: Як українське козацтво прославилось у битвах і походах.

Номер слайду 3

Малозаселені степи, що сягали від Чорного та Азовськогоморів до Середнього Подніпров’я, мають історичну назву —Дике поле. З давніх часів тут жили поряд українці й татари. Джерела свідчать, що вони не тільки воювали, а й торгували,об’єднувалися для спільних походів проти ворогів. Власнетоді українська мова збагачується словами татарського по-ходження, наприклад, шабля, барабан, табір, майдан. У ХV ст. на землях Північного Причорномор’я та Кримутатари створили власну державу — Кримське ханство. З того часу почались спустошливі набіги татар на українськіземлі. Захист від них взяли на себе козаки. Чоловіки, які оселялися на порубіжжі зі степом, ставаливоїнами, захисниками окраїнних земель від завойовників. Їхназивали козàками. Слово «козак» присутнє в різних мовахі зазвичай означає «вільна, озброєна людина». Крім військо-вої справи, козаки займалися мисливством, рибальством,хліборобством, вправно їздили верхи та ходили на човнах —«чайках». Уважно прочитай текст і дай відповідь на питання: що означає слово “козак”. Запиши визначення в зошит.

Номер слайду 4

Працюємо з історичною картою!

Номер слайду 5

Прочитай і спробуй дати відповідь на питання: чому українське козацтво досягло найбільших успіхів за за гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного?

Номер слайду 6

Відеосюжет про козацтво Переглянь відео та склади коротку розповідь про українське козацтво.

pptx
Додано
4 січня 2023
Переглядів
293
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку