"Чим я можу бути корисним для України?"

Про матеріал
Твір на тему "Чим я можу бути корисним для України?" для учнів 8 та 9 класів.
Перегляд файлу

Чим я можу бути корисним для України?

 

Я вважаю, наша нація і країна зможуть вистояти у боротьбі за інтереси молоді, однак для цього необхідна в першу чергу зміна психології, світогляду та культури. Та за основу мають бути поставлені тези: я – відповідальна за свою долю і долі інших людей, з якими я пов’язана. Я не можу витрачати час на скарги та очікування змін, я змінюю сама себе і світ навколо себе. Я – люблю свій народ і свою країну і зроблю її кращою.

Більшість сучасної молоді вагаються у виборі своєї професії чи у виборі своєї справи, якою будеш займатися впродовж усього свого життя. У нашій країні є люди, які можуть змінити не тільки країну, а й весь світ. Але в Україні вони не почувають себе вільно і змушені їхати за кордон. Доказом цього можуть бути слова члена національного комітету Громадянської кампанії «Молодіжна Варта» Синельникова: «Більшість українських вчених вже або емігрувала, або пішла в торгівлю. Професія педагога стала непристижною. Освіта, культура і армія фінансуються за залишковим принципом. Нормальний, неолігархічний бізнес постійно перебуває під загрозою знищення, економічний бандитизм набув масових масштабів.

Українська діаспора не потрібна цій державі і не бачить перспектив. ЗМІ цілодобово працюють на знищення дитини, матері, батька, сім’ї. Мегаполіси страждають від перенаселення, малі міста і села – від безробіття та бідності. Старше покоління вражене недугами і страхом, медицина перетворилась на бізнес, зацікавлений у збільшенні хронічно хворих».

Яскравим прикладом цього може слугувати те, що за деякими підрахунками більше кількох сотень українців наприкінці ХІХ та у першій половині ХХ століття працювали за кордоном і користувалися неабияким авторитетом у науковому світі. Серед них було чимало таких, чиїми відкриттями гордиться весь світ. Наприклад: Глєба Юрій Юрійович, Данилевський Василь Якович та багато інших.

Багато відомих людей переїхали за кордон аби прославити себе та свою країну та щоб країна ними пишалась. Ось приклад таких людей: актори - Ніна Аріанда, Оксана Лада, Таїсса Фарміґа; музиканти - Євген Гудзь, Квітка Цісик...Можна дуже довго перераховувати цих знаменитостей, але всі вони мають українське походження і це головне.

Я ще не знаю чим  можу бути корисна для України, але я вже маю кілька варіантів: можна вивчитись на лікаря та боротися з різноманітними хворобами, заснувати свою лікарню, розвинути свою працю; стати відомою художницею, так як у мене є хист до малювання. Можна спробувати себе у ролі хореографа, тому що я дуже люблю танцювати. Або стати спортсменкою, зв’язати своє життя з футболом чи тенісом , прославити свою країну.

Отже, кожен може бути корисним для України, головне це не прилаштовуватись до світу, не бути таким, яким тебе хоче бачити світ, а нехай світ прилаштовується до тебе та твоїх можливостей і тоді з легкістю можна відповісти на запитання: «Чим я можу бути корисним для України?»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
30 квітня 2022
Переглядів
9873
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку