Чим зайнятися підлітку на карантині.Корисні ідеї для дітей.

Про матеріал
Корисні ідеї для підлітків, як використати вільний час на карантині з користю
Перегляд файлу

C:\Users\Игорь\Desktop\вільний час.JPG

 

Чим зайнятися підлітку під час карантину

Корисні ідеї для дітей

 Пограйте в настільні ігри 

Спробуйте пограти з братом або сестрою в настільні ігри на кшталт Мафії, монополії. Попросіть батьків навчити вас грати в доміно, шахи, нарди. Грати в настільні ігри не тільки цікаво, а й корисно. Вони відволікають від життєвих проблем, створюють дружню атмосферу, тренують аналітичні здібності, розвивають логіку і дедукцію, прокачують стратегічне мислення. Лото, пазли – теж будуть цікаві у будь - якому віці.

Послухайте гарну музику,

За словами фахівців, часте прослуховування улюблених мелодій приносить багато користі, наприклад: допомагає працювати продуктивніше, тренуватися ефективніше, швидше думати і, можливо, навіть жити довше.

Потанцюйте

Під час танцю мозок працює на повну. Адже музика стимулює центри задоволення в мозку, а ритмічні рухи під неї активують сенсорні та рухові центри. Це хороше тренування пам‘яті та здатності приймати рішення.  Заняття танцями також впливають на рівень стресу та здатні покращувати настрій. Внаслідок дії ендорфінів – природного болезаспокійливого, ми почуваємось краще та щасливіше під час танцю.

Прочитайте книги, які давно збиралися

«Є злочини гірші, ніж спалювати книги. Наприклад – не читати їх »(Рей Бредбері). Читання робить нас розумнішими, відточує аналітичні здібності і покращує концентрацію. Воно «включає» мозок, зміцнює пам’ять, збагачує словниковий запас, допомагає в спілкуванні.

Напишіть в Instagram чи ТікТок відгук про книгу

Щоб була додаткова мотивація, візьміть участь у конкурсі кращих інстаграм-відгуків про книги.Також не виходячи із дому можна долучитись до конкурсу відеопоезії в ТікТок.

Навчіться готувати

Перебування в дома і купа вільного часу - ідеальний час аби навчитися азам кулінарії або й  поексперементувати з простими, чи складнішими рецептами.

З одного боку вміння готувати – базова потреба для кожного. З іншого – можливість творчо реалізувати свій потенціал. Може саме навчившись гарно готувати, ви задумається про майбутню професію, а вже у 18 матиме успішний бізнес.

Започаткуйте традицію Сімейного сніданку:
Це гарна традиція, на яку зазвичай не вистачає часу, але під час карантину вона вкрай необхідна. Спільний прийом їжі зранку є чудовою нагодою спланувати свій день, поспілкуватися з родиною, налаштуватись на позитив. Саме ранком ви можете розпланувати свій день і обрати, чим би хотіли розважитись.

Сформуйте свої корисні звички

Ранкова зарядка:
Під час карантину дуже не хочеться вставати з ліжка. Для того, щоб ранок розпочинався з користю, рекомендуємо зайнятись зарядкою. Як варіант - опанувати йогу.І корисно і приємно.

Прибирання може бути цікавим:
Щоб прибирання було цікавішим та не набридало, проведіть зі своїм братом чи сестрою турнір з чистоти. Кожного дня можна придумувати нові змагання. Наприклад: розділити квартиру на зони, хто чистіше прибере свою ділянку отримає право вибору фільму для перегляду. Чи можна зробити прибирання у вигляді квесту, де першим етапом буде прибирання підлоги, другим поверхонь, третім миття посуду, за кожен етап нагорода - хто переможе той отримає десерт.

Перегляньте улюблені фільми та серіали

Експерти радить порівнювати телебачення з їжею: важливо вибирати, лише те, що корисно, контролювати обсяг споживаного, не зловживати шкідливим, стежити за якістю продуктів, повністю виключивши «підсилювачі смаку» у вигляді жахів або насилля.

Результати досліджень показують, що під час перегляду улюбленого серіалу або фільму мозок впадає в легкий транс, нормалізується робота важливих органів і систем організму, підвищується самопочуття, знижується тривожність і відновлюється почуття стабільності.

Почніть вести щоденника.

 Виберіть собі гарний блокнот та ручку, і записуйте все, що відбулося з вами протягом дня. Особистий щоденник – це і біограф, і вірний слухач, і друг, який ніколи не засудить. Вчені вважають, що саме щоденники — ключ до позитивних змін у житті. Крім того, щоденник схожий на чарівне дзеркало: перечитуючи свої записи, ми може глянути на себе як би з боку; це «безцінний метод самотерапії».

Навчиться писати писанки

Зрештою, скоро Великдень. Традиційно в цей час українці починали розписувати писанки. Для багатьох ця навичка втрачена, але якщо часу багато, то чому б не навчитись? Зрештою, це прекрасна річ для самореалізації, розвитку дрібної моторики і спільної родинної розваги. Коротку інструкцію з писанкарства можна переглянути в мережі Інтернет

 

 

Проводьте свій вільний час із користю і будьте здорові!

 

 

 

 

Підготувала Матушкіна С.С., соціальний педагог
 

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
25 березня 2020
Переглядів
878
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку