Чому дитина починає курити ( Презентація)

Про матеріал
Презентація скаладається із 10 слайдів які містять матеріали для бесіди про здоровий спосіб життя (" Курити не модно") на виховній годині, батьківських зборах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чому наша дитина почала курить?

Номер слайду 2

Все почалося ще тоді …Якщо мати курила під час вагітності, то вона вже адаптувала дитину до нікотину. Коли вагітна жінка робить затяжку, увесь цей «букет» потрапляє до її організму і викликає низку змін та реакцій різних систем і органів: підвищується серцебиття та тиск, викликає подразнення горла, трахей та легень, пригнічує роботу травної та видільної систем тощо. Також після куріння зростає рівень чадного газу, який витісняє кисень та провокує «кисневе голодання», можуть виникати мутації в клітинах і т.д. Однак, найнебезпечніше у цьому те, що організм ще ненародженої дитини, який тільки формується, також отримує дози цих шкідливих речовин та нікотину через плаценту. Окрім того, дитина зазнає нестачу кисню та поживних речовин.

Номер слайду 3

Під час кормління малюка мати, яка курить, передає разом з молоком нікотин. Разом із молоком до організму дитининадходить нікотин та шкідливіречовини, отримані організмом жінкипід час куріння, а це, окрім негативного впливу на органи та системи дитячого організму, може провокувати кишкові кольки, погіршувати збільшення маси тіла та робити дитину більш дратівливою.

Номер слайду 4

Коли батько грається з дитиною і курить, то він стає прикладом для своєї дитини. Всі ці проблеми можуть виникати не лише через те, що курить мати, але і через курння батька.

Номер слайду 5

Якщо дитина з малечку знаходиться в одному приміщені, де курять,вона набуває звичок дорослих

Номер слайду 6

Спочатку батьки просять дитину купити цигарки ...…потім дитина купує їх для себе ( Звичка)

Номер слайду 7

Треба з дитиною розмовляти, пояснювати,але не тиснути.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Щоб дитина не курила ,почни себе

Номер слайду 10

Підготовила Ірина Лагода

pptx
Додано
7 грудня 2021
Переглядів
825
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку