Чому наше майбутнє залежить від читання. (Презентація.)

Про матеріал
Грамотні люди читають художню літературу. Література може показати вам інший світ. Вона може відвести вас туди, де ви ніколи не були. Кілька причин повести своїх дітей у бібліотеку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЧОМУ НАШЕ МАЙБУТНЄ ЗАЛЕЖИТЬ ВІД ЧИТАННЯ

Номер слайду 2

Грамотні люди читають художню літературу. Найпростіший спосіб виховати грамотних дітей - навчити їх читати і показати, що це - приємна розвага. Знайдіть книги, які їм подобаються, дайте їм доступ до них, дозвольте їм прочитати їх. Не існує поганих дитячих авторів, якщо діти хочуть їх читати і шукають їх книги. Всі діти різні. Вони знаходять потрібні історії і стають їх частиною. Банальна, стандартна ідея не є такою для них. Адже дитина відкриває її для себе вперше. Не відсторонюйте дітей від читання лише тому, що вам здається, наче вони читають неправильні речі. Найпростіший спосіб виховати грамотних дітей - навчити їх читати і показати, що це - приємна розвага. Знайдіть книги, які їм подобаються, дайте їм доступ до них, дозвольте їм прочитати їх. Не існує поганих дитячих авторів, якщо діти хочуть їх читати і шукають їх книги. Всі діти різні. Вони знаходять потрібні історії і стають їх частиною. Банальна, стандартна ідея не є такою для них. Адже дитина відкриває її для себе вперше. Не відсторонюйте дітей від читання лише тому, що вам здається, наче вони читають неправильні речі.

Номер слайду 3

Література може показати вам інший світ. Вона може відвести вас туди, де ви ніколи не були. Один раз відвідавши ці дивовижні світи, ви ніколи не зможете бути повністю задоволені оточенням, в якому виросли. Невдоволення - це хороша річ. Невдоволені люди можуть змінювати і покращувати все навколо, робити світ кращим, робити його іншими.Інший спосіб зруйнувати дитячу любов до читання - це, звичайно, переконатися, що поруч немає книг. І немає місць, де діти могли б почитати.

Номер слайду 4

Бібліотеки - це місця, куди люди приходять за інформацією. Книги - це тільки верхівка інформаційного айсберга. Бібліотекарі можуть вільно і легально забезпечити вас цим безцінним ресурсом. Сьогодні більше дітей, ніж будь-коли раніше, беруть книги з бібліотек, і це різні книги - паперові, електронні, аудіокниги. Книги - це спосіб спілкуватися з мертвими, вчитися у тих, кого більше немає з нами. Людство створило себе, розвивалося, породило знання, які можна розвивати, а не просто запам'ятовувати. Є казки – старіші, ніж безліч країн, які значно пережили культури і стіни, в яких їх вперше розповіли.

Номер слайду 5

Ми повинні читати вголос нашим дітям. Читати їм те, що їх радує. Читайте їм історії, від яких ми вже втомилися. Говоріть різними голосами, зацікавлюйте їх і не припиняйте читати тільки тому, що вони самі навчилися це робити. Зробіть читання вголос моментом єднання, коли ніхто не витріщається в телефони, а спокуси світу відкладені кудись подалі.

Номер слайду 6

Одного разу Альберта Ейнштейна запитали, як ми можемо зробити наших дітей розумнішими. Його відповідь була простою й мудрою: "Якщо ви хочете, щоб ваші діти були розумними, читайте їм казки. Якщо ви хочете, щоб вони були ще розумнішими, читайте їм ще більше казок." Він розумів цінність читання та уяви. Я сподіваюся, ми зможемо передати нашим дітям світ, де вони будуть читати, де вони будуть уявляти і розуміти.

Номер слайду 7

Ось кілька причин повести своїх дітей у бібліотеку:1. У хорошій бібліотеці вміють розповідати про книгах так, що навіть малюки зрозуміють, які це цінні і важливі речі. 2. У магазині не завжди можна дозволити малюкові вибирати книги. А в бібліотеці цьому якраз легко вчитися. 3. У бібліотеках особлива “книжкова” атмосфера. 4. Познайомте дитину з книжками свого дитинства. 5. Досвід тимчасового володіння яким-небудь предметом важливий для дитини. 6. Сьогодні дитина захоплюється морськими тваринами, а завтра його зацікавлять чорні діри. 7. Є чудові твори, які давно не перевидавалися, рідкісні публікації, дорогі книги, посібники, актуальні недовгий час, і інші видання, які купувати дорого або безглуздо, а іноді й неможливо.8. Цікаво грати в бібліотеку: багато незвичайних ситуацій, корисні заняття з класифікації, виготовлення книг, вивчення творів та авторів, практика для початківців-читачів, поняття алфавітного порядку. 9. У бібліотеці зручно переглянути книжку, дізнатися більше про автора перш, ніж купувати.10. В наше життя входять електронні книги, і діти слухають їх не гірше паперових. Але навіть якщо дитина обходиться без картинок, йому все одно хочеться побачити героїв або подивитися ілюстрації, коли текст вже прочитаний.

Номер слайду 8

Кожен відвідувач бібліотеки зобов'язаний дотримуватися таких правил: Дотримуватися тиші. Дбайливо ставитися до друкованих видань (не рвати, не м'яти і не робити поміток). Повертати літературу у встановлені терміни. Не виносити книги з бібліотеки без відмітки в читацькому формулярі. Уважно переглядати екземпляр на наявність дефектів перед тим, як віднести додому. У разі виявлення слідів псування повідомити бібліотекаря. Чи не переставляти книги з одного місця на інше. Якщо екземпляр загублений, потрібно придбати рівноцінне видання і здати в бібліотеку, пояснивши ситуацію.

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
7 лютого 2022
Переглядів
532
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку