Презентація "Формування наскрізних умінь молодших школярів"

Про матеріал
В презентації міститься опис наскрізних умінь учнів та тегнології, за допомогою яких їх можна формувати
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Формування наскрізних умінь молодших школярів

Номер слайду 2

Згідно Державного стандарту початкової освіти та Концепції НУШ особливе місце у процесі розвитку особистості учня молодших класів відводиться формуванню у нього ключових компетентностей та наскрізних умінь. Тому, першочергова увага педагогів приділяється тим формам, методам, засобам і технологіям, які через наскрізні уміння забезпечать формування ключових компетентностей молодших школярів. Шаблоны презентаций с сайта presentation-creation.ru

Номер слайду 3

Шаблоны презентаций с сайта presentation-creation.ru Функція наскрізних вмінь полягає в тому, щоб забезпечити взаємозв’язок навчальних результатів із особистісними якостями і здатностями здобувачів освіти, які потрібні для життєвого успіху і досягнення усіх компетентностей. Застосування наскрізних вміннь забезпечує рівновагу між знаннями, вміннями здобувачів освіти та їхніми реальними життєвими потребами. Наскрізні уміння слугують підставою для інтеграції освітніх галузей.

Номер слайду 4

розв’язую проблеми; критично мислю; творчо мислю (креативність); співпрацюю; ефективно спілкуюся; розвиваю власний емоційний інтелект; досліджую; організовую свою діяльність; рефлексую; читаю вдумливо. Шаблоны презентаций с сайта presentation-creation.ru. У Державному стандарті початкової освіти розглядаються такі наскрізні вміння:

Номер слайду 5

Сторітеллінг (англ. Storytelling, «розповідання історій») – це мистецтво захоплюючої розповіді. Сторітеллінг – технологія створення історії та передачі за її допомогою необхідної інформації з метою впливу на емоційну, мотиваційну, когнітивну сфери слухача. Ця методика розроблена Девідом Армстрогом. Шаблоны презентаций с сайта presentation-creation.ru

Номер слайду 6

Шаблоны презентаций с сайта presentation-creation.ru. Основні функції сторітеллінгу: Мотиваційна. Це спосіб переконання учнів, який дає змогу надихнути їх на прояв ініціативи в навчальному процесі. Об’єднуюча. Історії є інструментом розвитку дружніх, колективних міжособистісних стосунків у класі, групі. Комунікативна. Історії здатні підвищити ефективність спілкування на різних рівнях. Інструмент впливу. Дозволяє не директивно впливати на учнів та формувати в них суспільно корисні переконання. Утилітарна. Один із найпростіших способів донести до інших зміст завдання або проекту.

Номер слайду 7

Види сторітеллінгу:1. Культурний – розповідає про цінності, моральність та вірування.2. Соціальний – розповідь людей один про одного (можна розповідатидітям історії з життя відомих людей, що може стати для них прикладомдля побудови свого життя).3. Міфи, легенди – вони відображають культуру й нагадують нам, чого вжитті слід уникати аби бути щасливим.4. Jump story – всі полюбляють слухати історії про містичних істот, колинеочікуваний кінець змушує підстрибнути на стільці від страху. Такі історії допомагають подолати власні страхи.5. Сімейний – сімейні легенди зберігають історію наших пращурів. Ці історії передаються з покоління в покоління та мають повчальний характер.6. Дружній – ці історії об’єднують друзів, оскільки вони згадують пропевний досвід, який вони пережили разом.7. Особистий – особисті історії розповідають про власний досвід тапереживання. Це важливий вид сторітеллінгу, оскільки подібні історії допомагають зрозуміти себе, і почати розвиватися.

Номер слайду 8

STORYTELLING Мета методу Storytelling: створити комфортні умови для навчання, за яких кожен учень відчуватиме свою успішність; інтелектуальну спроможність, самостійність. Навчальна мета: узагальнити й систематизувати основні відомості з мови та літератури; сформувати цілісну систему особистісних знань, структурувати вивчений теоретичний матеріал; удосконалити пунктуаційні вміння й навички; удосконалювати творчі вміння.

Номер слайду 9

STORYTELLING Розвивальна мета: розвивати мовленнєво – комунікативні вміння; розвивати творчі вміння самостійно розв’язувати нові пізнавальні завдання; удосконалювати мисленнєві дії аналізувати, порівнювати, систематизувати й узагальнювати, доводити й обгрунтовувати; за допомогою мовленнєво – комунікативного дидактичного матеріалу розвивати спостережливість, уважність, кмітливість як важливі елементи розумової діяльності людини. Виховна мета:  виховувати в учнів самостійність, справедливість, доброзичливість, гуманність, старанність, наполегливість, бажання творчо працювати.

Номер слайду 10

Шаблоны презентаций с сайта presentation-creation.ru 1 клас. Навчання грамоти «Звуки [п], [п’]. Позначення їх буквою Пп»

Номер слайду 11

Шаблоны презентаций с сайта presentation-creation.ru. Матеріали для уроку: Зображення чайників, абетки

Номер слайду 12

Шаблоны презентаций с сайта presentation-creation.ru Жили-були в одній шафі на одній кухні два чайники. Один був великий, з довгим носиком. А другий маленький і дуже сором’язливий. Коли господиня заварювала чай, то великий чайник , коли закіпав, то дуже пишався собою і голосно співав: «П-п-п-п-п». Маленький чайник так хотів був схожим на великого і підспівував йому, ось так: «Пь-пь-пь-пь». Почула це якось господиня, розсміялась і сказала: «О, це справжня пісенька – пісенька чайників.» І вирішили чайники записати цю пісеньку, але не знали як… І тоді на допомогу прийшла фея Абетка. Вона подарувала їм букву П. З того часу твердий звук [п] і м’який [п'] позначають буквою П.

Номер слайду 13

Шаблоны презентаций с сайта presentation-creation.ru - Чи сподобалася вам історія?Яким звукам Абетка подарувала букву «П»?Давайте продовжимо історію про звуки [п], [п’], про те, як вони почали товаришувати. Оцініть свою роботу смайликом. (зелений – було легко працювати, жовтий – було трішки складно, але я впорався\ась, червоний – було складно).

Номер слайду 14

Ресурси:https://www.creativeschool.com.ua/blog/storitelling-yak-metod-navchannya/https://fs.naurok.com.ua/uploads/files/39657/125614.pdf. Шаблоны презентаций с сайта presentation-creation.ru

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
НУШ
Додано
7 лютого 2022
Переглядів
5198
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку