Цікава форма роботи практичного психолога закладу освіти під час карантину «Віртуальна екскурсія»

Про матеріал
Відповідно до розпорядчих документів Кабінету Міністрів (Постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» та ін.) Освітні заклади час від часу знаходяться на карантині. Під час яких працівники психологічної служби, як і всі освітяни, знаходяться вдома. Здавалося б уся робота припинена. Але життя продовжується. Діти продовжують спілкуватися у своїх сім’ях, здійснюють навчання у дистанційній формі, спілкуються між собою в соціальних мережах. Тому робота психологічної служби закладу освіти під час карантину є невід'ємною частиною освітнього процесу. Під час дистанційного навчання практичний психолог продовжує спілкуватися з учасниками освітнього процесу за допомогою соціальних мереж, використовуючи різні дистанційні форми роботи, а саме, Zoom, Google Classroom, Viber, Telegram.
Перегляд файлу

Цікава форма роботи практичного психолога закладу освіти під час карантину «Віртуальна екскурсія»

Відповідно до розпорядчих документів Кабінету Міністрів (Постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» та ін.) Освітні заклади час від часу знаходяться на карантині. Під час яких працівники психологічної служби, як і всі освітяни, знаходяться вдома. Здавалося б уся робота припинена. Але життя продовжується. Діти продовжують спілкуватися у своїх сім’ях, здійснюють навчання у дистанційній формі, спілкуються між собою в соціальних мережах. Тому робота психологічної служби закладу освіти під час карантину є невід'ємною частиною освітнього процесу.

Під час дистанційного навчання практичний психолог продовжує спілкуватися з учасниками освітнього процесу за допомогою соціальних мереж, використовуючи різні дистанційні форми роботи, а саме, Zoom, Google Classroom, Viber, Telegram.

На мою думку, віртуальні екскурсії, як ніколи підходять для роботи практичного психолога.

В мене з'явилась ідея, під час групових зустрічей на платформі Zoom застосувати модель віртуальної екскурсії.

Під час весняного карантину, ми проводили з учнями різноманітні конкурси малюнків «Пасхальна радість», «Ми за здоровий спосіб життя», «Моє улюблене заняття, хоббі», фотоконкурси «Пасхальні поробки», «Наші домашні улюбленці» і т.д. за допомогою платформи Viber.

  1. Віртуальна екскурсія «Колядки та щедрівки».
  1. Початок зустрічі.

Оголошення правил роботи групи. Привітання. Оголошення теми зустрічі.

Обов’язковим атрибутом різдвяно-новорічних свят є колядки та щедрівки. Спершу вони з’явилися як співанки – прославляння язичницького бога Коляди, потім, з поширенням християнства, вони почали присвячуватись народженню Сина Божого. Без колядок, які співають на Різдво, і щедрівок, які співають на Щедрий Вечір 13 січня, важко собі уявити увесь цикл українських новорічно-різдвяних свят. Чи популярні старовинні колядки серед сучасних українців? Яке походження цих пісень і що вони символізують?

  1. Основна частина.

Сьогодні ми з вами відвідаємо віртуальну екскурсію стежками Харківщини. Дізнаємось про парад колядки та етновечорниці «Парад-фест», який щорічно проходить в м.Харків. Прослухаємо колядки та щедрівки. Та заспіваємо одну з них.

Інформація про «Парад-фест» https://www.mediaport.ua/parad-kolyadki-ta-etnovechornici-u-harkovi-proyshov-vertep-fest#_

Традиції колядувати- https://www.radiosvoboda.org/a/1923587.html

Українська колядка «Нова радість стала»

Нова радість стала, яка не бувала,

Над вертепом звізда ясна на весь світ засіяла.

Де Христос родився, з Діви воплотився,

Як чоловік пеленами убого повився.

Просиме тя царю небесний владарю

Даруй літа щасливії цьому господарю

Цьому господарю тай цій господині

Даруй літа щасливії всій його родині.

 

Відеоролик https://www.youtube.com/watch?v=WhT4GG5AUDo

 

Завдання для учнів.

  Шановні учні перед вами карта України, вона розділена на області. Кожна область має свій номер.

 Вашим творчим завданням буде підготувати інформацію про традиції святкування різдвяних свят в інших областях України (у кожного своя область, вчитель розподіляє між учасниками). Це може бути презентація, інформація, відео, обов'язково одна колядка або щедрівка….

  1. Завершення.

Запитання до учнів:

  •                  Що найбільше запам'яталось?
  •                  Що дізнались нового?
  •                  Яку область ми сьогодні відвідали?

Віртуальні екскурсії дуже цікава форма роботи з учнями. Але, вона потребує доброї підготовки вчителя чи практичного психолога.

 

docx
Додано
20 січня 2021
Переглядів
421
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку