Цікаві факти про людську шкіру

Про матеріал
Цікаві факти про людську шкіру. Матеріал буде цікавим і корисним для 3-4 класів з уроку природознавства
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цікаві факти про людську шкіру

Номер слайду 2

Шкіра - це найбільший та найважчий орган людського організму. Загальна площа складає біля 2 метрів, а вага 3-4кг. Людська шкіра виконує різні функції, які дозволяють жити нормальним життям та зберегти здорове тіло. Серед найбільш важливих функцій — це фізичний захист кісток, м’язів і внутрішніх органів, захист нашого тіла від зовнішніх захворювань, що дозволяє відчувати і реагувати на тепло і холод і за допомогою крові регулювати температуру тіла. Шкіра людини виробляє антибактеріальні хімікати , щоб запобігати розмноженню мікробів, а також захистити і саму шкіру від інфекцій . Товщина шкіри в різних місцях різна, наприклад, на підошві ніг вона сягає 12 мм, а на віях лише 2 мм. Лікарі кажуть, що шкіра – дзеркало здоров’я людини.

Номер слайду 3

Шкіра має властивість виділяти вологу (піт). В теплий день людина втрачає майже 2 л поту, а в жаркий – до 7 л поту. На одному квадратному сантиметрі шкіри знаходиться 30 мільйонів різних бактерій.

Номер слайду 4

Щороку наше тіло втрачає до 4 кг мертвої шкіри. За весь час життя людини її шкіра оновлюється приблизно 1000 разів. Загальна вага шкіри , що скидається, близько 18 кг

Номер слайду 5

В шкірі міститься пігмент меланіну, від кількості якого в організмі і залежить колір шкіри. При невеликій кількості меланіну людина має світлу шкіру, в той час як велика кількість призводить до темного кольору шкіри. Поява веснянок означає, що в організмі не вистачає меланіну

Номер слайду 6

В областях, де відбувається повторне тертя або тиск утворюється жорстка, товста шкіра відома як мозоль. На шкірі людини може бути 30 — 100 родимок, а у деяких їх кількість може досягати 400. Дерматологи висунули припущення, що люди з великою кількістю родимок не так часто страждають віковими хворобами.

Номер слайду 7

Жіноча шкіра значно тонше, ніж чоловіча. Тому у жінок повільніше загоюються рани.

Номер слайду 8

За станом шкіри можна судити про здоров'я людини. Наявність прищів на лобі свідчить про захворювання травної системи і шлунково-кишкового тракту, а вугри на підборідді говорять про гормональний збій в організмі.

Номер слайду 9

Нігті швидше ростуть на тій руці, якою ми пишемо

Номер слайду 10

pptx
Додано
6 листопада 2021
Переглядів
2133
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку