Цікаві факти про Рим

Про матеріал
Тема: історія виникнення та розквіт стародавнього Риму. Цікаві факти про Рим. Про традиції виховання, архітектуру. Легенди пов'язані з виникненням Риму.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цікаві факти про Рим

Номер слайду 2

1. Офіційний День народження Риму – 21 квітня (місто засноване в 753 році до н.е.). В цей день проводяться показові гладіаторські бої, влаштовуються бенкети та паради. 2. У новенького свіжозбудованого Колізею був дах. І взагалі ця будівля настільки продумана, що 70 тисяч глядачів (а саме стільки вміщав Колізей) могли покинути арену за 3 хвилини! 3. В Стародавньому Римі була своя промо-продукція. Біля Колізею можна було купити тваринний жир та піт кращих гладіаторів. Потім з цих компонентів прекрасні панянки робили парфуми.

Номер слайду 3

4. В часи свого розквіту в Римі проживало близько 1 мільйона жителів. Після падіння імперії їх залишилось близько 50 тисяч. В сучасному Римі налічується приблизно 2,7 млн. мешканців. 5. Обов’язковим гостем на похоронах знаті у Стародавньому Римі був клоун – архімім. Він йшов за труною і імітував поведінку покійного. Іноді актора навіть вдягали в одяг померлого для більшої правдоподібності. 

Номер слайду 4

6. У давньоримських жінок не було імен. Вони мали лише родове ім’я, наприклад, Юлія з роду Юліїв. Якщо дівчат в сім’ї було кілька до імені додавали порядковий номер: Сегунда (друга), Терція (третя) і т.д.7. Дівчатка виходили заміж рано – в 13-14 років. Класичне вбрання нареченої складалось з плаття шафранового кольору та яскраво-рудої фати. 8. Жінки в Стародавньому Римі обожнювали фарбувати волосся. У фаворі був рудий колір та блонд. А в хід йшли всі підручні засоби: попіл, шафран, хна. 9. Римські чоловіки цілували своїх дружин в губи, приходячи додому. Але романтиками вони не були, просто так жінки перевіряли чи зловживали їх благовірні вином, поки їх не було поруч.

Номер слайду 5

10. Раби у Стародавньому Римі становили до 40% населення.11. У Стародавньому Римі, якщо пацієнт помирав під час операції, лікарю відрізали руки. 12. Форуми, це місця в Стародавньому Римі, де люди розмовляли про політику і релігію, це було щось на зразок місць для мітингів.13. Колізей був найбільшою ареною в той час, він міг вмістити понад 50 000 глядачів.14. У Стародавньому Римі, тільки хлопчики ходили в школу, а дівчатка залишалися вдома і вчилися від своїх матерів.15. Комп’ютерна програма для запису дисків Nero Burning ROM отримала свою назву невипадково. У буквальному перекладі «Нерон, палить Рим», що нагадує про римського імператора Нерона. Йому приписували підпал, що призвів до Великої римської пожежі.

Номер слайду 6

16. Стародавні римляни їли руками. У багатих громадян були спеціальні раби, об волосся яких витирали руки після прийняття їжі.17. Високосний рік ввів Гай Юлій Цезар.18. Місто Рим є на кожному континенті! У Стародавньому Римі пили кров убитих гладіаторів. Вважалося, що таким чином в людину входить життєва сила. Кілька римських авторів описують, як після гладіаторських боїв збирали кров мертвих гладіаторів і продавали її як ліки. Римляни вважали, що гладіаторська кров могла вилікувати епілепсію19. У Стародавньому Римі вважалося, що у людини, у якої ніс з горбинкою, є великий потенціал лідера.

pptx
До підручника
Всесвітня історія. Історія України 6 клас (Бандровський О.Г., Власов В.С.)
Додано
22 квітня 2020
Переглядів
4353
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку