Цінність добрих справ

Про матеріал
Презентація до уроку з основ християнської етики 7 клас Містить цікаві, повчальні цитати з біблії, а також наведені приклади життєвих ситуацій. Буде допомогою вчителю під час проведення дистанційного уроку, а також уроку у звичному режимі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цінність добрих справ

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Запам’ятай нові слова і поняття. Добрі справи – вчинки, які принесуть радість ближньому і Богу. Цінність – важливість, значущість і духовна вартість.

Номер слайду 4

Притча про зерно гірчиціЦарство Небесне подібне до гірчичного зерна, яке взяв чоловік і посіяв на своєму полі. Воно найдрібніше з усього насіння, але, коли виросте, стає більшим, ніж злаки, виростає у дерево, і птаство небесне злітається та кублиться в його гілках. (Див. Мт.13:31-32, Мк.4:30-34).

Номер слайду 5

Поміркуй і дай відповідь:1. Які образи природи змальовані в притчі про гірчичне зерно?2. Як ви зрозуміли зміст цих образів?

Номер слайду 6

Це цікаво!У таких країнах, як Юдея, гірчичне дерево досягає трьох метрів, такої висоти, що під ним може проїхати людина на коні, на його гіллі сідає велика кількість птахів і віти не ламаються навіть під вагою людини. Зернятка ж його такі маленькі, що в давнину існувала навіть приказка: «Маленький, як гірчичне насіннячко».

Номер слайду 7

Як малі справи можуть стати великими…Мораль притчіУ притчі про зерно гірчиці Христос виклав скромну, на перший погляд, місію Своєї Науки. Він був "малим зерном" в очах людей: народився у віддаленій Палестині, тридцять років жив в маловідомому Назареті в домі теслі; Своїм вченням привернув до Себе простих рибалок та митарів. Навчання це починалося з малої групи – 12 учнів. Але щоразу збиралося за Вчителем усе більше народу, а по Його Смерті, Воскресінні та Вознесінні на Небо кількість послідовників неухильно зростала, християнство розпросторилося спочатку по Південній Європі, згодом по цілому материку, а далі і по всьому світові. Квітуче дерево – це ми, люди,  тепер. Ми є квітом Божого Царства. Дерево з плодами – це плід нашого праведного життя, майбутнє нашої Церкви. А гірчична зернина – то Слово Боже, що добрим засівом залягає у наше серце, дає початок нашому духовному росту. Так само і в нашому житті є важливі маленькі діла, з яких можуть вирости великі добрі справи.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Поміркуй і дай відповідь: Чи став ти членом великої християнської родини?Коли це сталося?Що дає тобі ця належність?Як довести на прикладах, що маленький гріх може перерости у велику біду?Як «розростаються» добрі справи?

pptx
Додав(-ла)
Lirek Olha
Пов’язані теми
Етика, Виховна робота
Додано
27 березня 2022
Переглядів
1361
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку