Дебати між кандидатами на посаду президента школи «Що я можу вам запропонувати?»

Про матеріал

Вибори президента школи – невід'ємна складова учнівського самоврядування. З метою підвищення ефективності учнівського самоврядування, вибори президента школи – це чітко спланований та організований процес, який реалізовується в залученні учнівського та педагогічного колективів гімназії до планування, організації та контролю навчальної та громадської роботи школи.

Пропоную вашій увазі сценарії проведення дебатів між кандидатами на посаду президента школи.

Перегляд файлу

 

Дебати

між кандидатами на посаду президента гімназії

«Що я можу вам запропонувати?»

Доброго дня шановні учні та вчителі. Учнівське самоврядування – добровільна організація учнів навчального закладу, яка забезпечує право і надає можливість у межах Статуту здійснювати регулювання і управління справами, які належать до їхньої компетенції та в інтересах навчального закладу. Громадянами школи є учні та вчителі, а отже, за визначенням, вони є рівними в своїх правах.

Яка мета самоврядування в дитячому закладі?

  1. Надати учням можливість самостійно організовувати шкільне життя, зробити позакласне життя цікавим, а навчання більш ефективним.
  2. Навчитися жити за принципами та законами демократії.
  3. Підготуватися до майбутнього суспільного громадянського життя дієздатного дорослого громадянина.

І одним із найважливіших кроків, які ми найближчим часом зробимо в цьому напрямку будуть вибори Президента гімназії, які пройдуть 11 березня 2016 року.

Сьогодні ми зібралися разом, щоб поближче познайомитися з кандидатами на посаду Президента школи, визначитися і зробити правильний вибір. Для цього і будуть проведені дебати .

Що ж таке дебати?

Обговорення важливих питань, обмін думками, суперечки та дискусії.

Кожному з кандидатів ми надамо 5 хвилин для виступу. Після чого кожен з опонентів має задати по одному питанню відносно передвиборчої програми кандидата, а іншими словами плану роботи майбутнього президента. Потім учасники дебатів, присутні в залі, матимуть можливість отримати відповіді на свої запитання.

Тому я закликаю вас бути уважними та об’єктивними.

Дозвольте Представити вам учнів, членів учнівського самоврядування, кандидатури яких було затверджено членами Шкільної Виборчої комісія, як учасників виборчих перегонів на посаду Президента гімназії.

  1. Фирса Сергій – учень 8-А класу
  2. Потомаха Альона – учениця 8-А класу
  3. Мельник Ольга – учениця 9-А класу
  4. Тесленко Інна – учениця 9-Б класу
  5. Осика Катерина – учениця 9 – В класу.

Слово кандидатам на посаду Президента гімназії.

ПОКАЗ ПРЕЗИНТЕЦІЙ, ЗНАЙОМСТВО З ПРЕДВИБОРЧИМИ ПРОГРАМАМИ.

Зараз кандидати на посаду Президента гімназії запрошуються на сцену, власне для проведення дебатів.

Передвиборча програма – це план, який кожен з кандидатів, в разі вибору його на посаду Президента гімназії, зобов’язується втілити в життя. Тому зараз я закликаю вас обговорити ці програми та задати питання нашим кандидатам щодо їх роботи в разі висунення їх кандидатури на посаду Президента гімназії.

Працювати будемо за такою програмою, кожен кандидат по черзі буде відповідати спочатку на питання свої опонентів, а потім на питання від своїх виборців, тобто від вас шановні глядачі.

(НАЗИВАЄМО КАНДИДАТА, СПОЧАТКУ ВСІ ЗАПИТАННЯ ЙОМУ, ПОТІМ ІНШИЙ КАНДИДАТ)

  1. Ти навчаєшся в нашій школі давно. Чи подобається тобі в нашій школі і який саме день із шкільного життя тобі запам’ятався найбільше?
  2. Як ти вважаєш яким має бути президент?
  3. Чи плануєш ти створити цікавим життя школи, якщо тебе оберуть президентом?
  4. Які в тебе плани, якщо тебе оберуть президентом?
  5. Хто твій ідеал? Чим ти керуєшся в своєму житті?
  6. Які позитивні риси ви можете відмітити у програмах своїх опонентів?
  7. Що будете робити якщо не вдасться виконати обіцяне в програмі?
  8. Аналізуючи роботу попереднього уряду щоб ви взяли на замітку?

 

Людині завжди було притаманно обирати. Участь у виборах – це прояв соціальної відповідальності, політичної і правової культури кожного громадянина. Підлітки думають, що політика – справа дорослих, але вам вже через декілька років виповниться 18 і ви всі отримаєте право вибору.

Вибори можна порівняти із лабіринтом, з якого дуже важко знайти вихід. Від людини, якому належить влада, залежить дуже багато. Обираючи того чи іншого кандидата, ми передаємо йому повноваження відстоювати наші інтереси. Ця людина відповідає не тільки за себе, але й за нас з вами. Є чудовий вислів: «Найсильніший той, хто має силу керувати самим собою».  Отже, на Президента школи покладається дуже велика відповідальність і про це завжди треба пам’ятати.

 

Пам’ятайте, сьогодні для вас усіх наступив такий час, коли ви повинні вирішити долю нашої шкільної організації, обрати гідного Президента, проявити свою громадянську активність. Все у ваших руках!

 

Уважно придивіться до наших кандидатів.. На вас, шановні виборці, лежить відповідальність за майбутнє школи. Ми маємо обрати авторитетну людину, вимогливу до себе та до інших. Людину, яка вміє органічно об’єднувати можливості різних людей у колективі в одне гармонійне ціле і спрямовувати це в максимально позитивне русло.
 

Знайомство з кандидатами завершено. Сподіваємось на вашу виваженість у прийнятті рішень, відповідальність перед шкільною громадою та самим собою.

Результати голосування будуть відомі наприкінці учбового дня. Ознайомитись з ними можна буде у фойє школи. А інавгурація новообраного президента школи відбудеться  на урочистій лінійці.  Процедура голосування буде проведена 11 березня 2016 року і триватиме з 8 до 9 години ранку. Щоб проголосувати вам потрібно підійти до стола з поміткою, яка вказуватиме категорію учнів, що голосуватимуть, поставити підпис в списку виборців, отримати бюлетень і поставити галочку навпроти прізвища кандидата за якого ви будете голосувати. Бюлетень треба опустити в урну.

По закінченню процесу голосування члени виборчої комісії підрахують голоси і вивісять результати у фойє гімназії.

Вам бажаємо зробити правильний вибір, продиктований не лише особистими симпатіями, а об’єктивною оцінкою кандидата та його програми.

 

doc
Додано
27 липня 2018
Переглядів
8270
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку