День числа Пі. Гра "Загадки від числа Пі"

Про матеріал

Хоча числа оточують нас всюди, деяким з них ми надаємо особливого значення. Це число Пі.

Пропоную вашій увазі матеріал, який може бути використаний до Дня числа Пі.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гра «Загадки від числа π»

Номер слайду 2

Назва та позначення   походить від початкової букви грецького слова περιφέρεια  - периферія, коло

Номер слайду 3

1. Вони - рідні брати. Вони завжди разом: малювали одного - виникав другий, вирізали другого - ножиці йшли по лінії першого. Про що йде мова?1) Ромб і квадрат2) Коло і круг3) Радіус і діаметр4) Промінь і кут

Номер слайду 4

1. Вони - рідні брати. Вони завжди разом: малювали одного - виникав другий, вирізали другого - ножиці йшли по лінії першого. Про що йде мова?Коло - це геометричне місце точок, відстані від яких до заданої точки дорівнюють даному числу. Круг – це геометричне місце точок, відстані від яких до заданої точки не більші за дане додатне число.

Номер слайду 5

2. Є такий математичний жарт: «Коза, прив'язана до кілочка, краще восьмикласника знає, що таке ...1) Радіус2) Діаметр3) Хорда4) Дотична

Номер слайду 6

2. Є такий математичний жарт: «Коза, прив'язана до кілочка, краще восьмикласника знає, що таке ... Радіус. У перекладі з латинської це слово означає «спиця колеса, промінь». Радіус - це відрізок, що з'єднує центр кола з будь-якою точкою, що лежить на колі, а також довжина цього відрізка.

Номер слайду 7

3. Найдавніший цей предмет пролежав у землі 2000 років, він знайдених у Франції під час розкопок стародавнього кургану. У попелі, що засипав грецьке місто Помпеї, археологи знайшли дуже багато їх бронзових. За багато сотень років конструкція цього предмета практично не змінилася, настільки вона була досконалою. Про що йде мова?1) Крейда2) Циркуль3) Креслярський трикутник4) Олівець 

Номер слайду 8

3. Найдавніший цей предмет пролежав у землі 2000 років, він знайдених у Франції під час розкопок стародавнього кургану. У попелі, що засипав грецьке місто Помпеї, археологи знайшли дуже багато їх бронзових. За багато сотень років конструкція цього предмета практично не змінилася, настільки вона була досконалою. Про що йде мова? Це циркуль. У Стародавній Греції користувалися цим предметом, уміння вирішувати завдання з його допомогою вважалося верхом досконалості, ознакою великого розуму і високого становища в суспільстві. За століття конструкція циркуля мало змінилася.

Номер слайду 9

4. Хто з великих математиків народився в День числа ?1) Леонард Ейлер2) Зельман Ваксман3) Карл Гаусс4) Альберт Ейнштейн

Номер слайду 10

4. Хто з великих математиків народився в День числа Пі?Альберт Ейнштейн- вчений з світовим ім’ям, німецький фізик-теоретик, лауреат Нобелівської премії народився в день числа (3/14/1879).

Номер слайду 11

5. Відомо, що існують сузір'я з найрізноманітнішими, в тому числі і «геометричними» назвами. Є сузір'я Трикутник, Південний трикутник та ін. Більшість назв походять від імен міфічних героїв. Яке сузір'я існує?1) Мале коло2) Циркуль3) Південний коло4) Обруч

Номер слайду 12

5. Відомо, що існують сузір'я з найрізноманітнішими, в тому числі і «геометричними» назвами. Є сузір'я Трикутник, Південний трикутник та ін. Більшість назв походять від імен міфічних героїв. Яке сузір'я існує?Циркуль - маленьке сузір'я південної півкулі неба, введене в науковий обіг французьким астрономом Нікола Лайкалем в 1756 році. З території України її не видно.

Номер слайду 13

1) Сума2) День3) Відмінник4) Сирота6. За наших днів у деяких ситуаціях, коли хочуть дати особливу оцінку, вживають слово «круглий», яке вважається синонімом слова «цілковитий». Круглими бувають і дурень, і дата, і число, і рік. А шо, або хто не буває круглим?

Номер слайду 14

День.6. За наших днів у деяких ситуаціях, коли хочуть дати особливу оцінку, вживають слово «круглий», яке вважається синонімом слова «цілковитий». Круглими бувають і дурень, і дата, і число, і рік. А шо, або хто не буває круглим?

Номер слайду 15

7. Моделі кругів і кіл нас оточують всюди. А в якому з цих предметів можна знайти і те, і інше?1) Циферблат годинника2) Обручка3) Кавун4) Глечик

Номер слайду 16

7. Моделі кругів і кіл нас оточують всюди. А в якому з цих предметів можна знайти і те, і інше?Глечик. Близько 3300 року до нашої ери стали застосовувати гончарний круг, робити круглий посуд - тарілки, вази, каструлі, горщики. У посуді є коло (верхній край) і круг (дно). Циферблат - модель круга, кільце - кола, а кавун - це куля.

Номер слайду 17

 «Спільний початок»  Назвати слова,початком яких є (Пі)

Номер слайду 18

США (Сіетл)

Номер слайду 19

США (штат Нью-Джерсі)

Номер слайду 20

Пам'ятник Пі в Колумбії

Номер слайду 21

Чорногорія місто Будва

Номер слайду 22

Крим (поблизу селища Кацивелі)

Номер слайду 23

ДИВОВИЖНЕ ЧИСЛО π

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Тимошенко Тетяна Іллівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Науменко Олена Олексіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
26 квітня 2023
Переглядів
2194
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку