Діагностична робота. Читання мовчки. Добре слово.

Про матеріал
Ця робота дає змогу перевірити: швидкість читання (читаємо 3 хвилини), розуміння прочитаного (виконання тестів), вміння дописувати речення до кінця, оцінювати вчинки героїв.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Діагностувальна робота Читання мовчки« Добре слово»Підготувала: Хатєєва Т. В.

Номер слайду 2

Привіт, друже!Сьогодні ми з вами напишемо діагностувальну роботу з літературного читання. Спочатку прочитай уважно текст, далі надай відповіді на запитання. Всього 6 запитань.

Номер слайду 3

Добре слово В однієї жінки була маленька донька Оля. Коли дівчинці виповнилося п'ять років, вона тяжко захворіла: простудилась, почала кашляти й танула на очах. До нещасної матері почали приходити родичі: Олині тітки, дядьки, бабусі, дідусі. Кожен приносив щось смачне й поживне: липовий мед і солодке коров'яче масло, свіжі лісові ягоди й горіхи, перепелині яєчка й бульйон з курячого крильця. Кожен говорив: "Треба добре харчуватися, треба дихати свіжим повітрям і хвороба втече в ліси й на болота". Оля їла мед у стільниках* і солодке коров'яче масло, лісові ягоди й горіхи, перепелині яєчка й бульйон з курячого крильця. Але нічого не допомагало - дівчинка вже ледве вставала з ліжка.

Номер слайду 4

Одного дня біля хворої зібрались усі родичі. Дідусь Опанас сказав:- Чогось їй не вистачає. А чого - і сам не можу зрозуміти. Раптом відчинились двері і в хату ввійшла прабабуся Олі - столітня Надія. Про неї родичі забули, бо багато років сиділа прабабуся Надія в хаті, нікуди не виходила. Але почувши про хворобу правнучки, вирішила навідати її. Підійшла до ліжка, сіла на ослінчик**, взяла Олину руку в свою, зморшкувату і маленьку, й сказала:- Немає в мене ні медових стільників, ні солодкого коров'ячого масла, немає ні свіжих лісових ягід, ні горіхів, немає ні перепелиних яєчок, ні курячого крильця. Стара я стала, нічого не бачу. Принесла я тобі, мила моя правнучко, один-єдиний подарунок: сердечне бажання. Єдине бажання залишилось у мене в серці - щоб ти, моя квіточко, видужала й знову раділа ясному сонечкові.

Номер слайду 5

Така величезна сила любові була в цьому доброму слові, що маленьке Олине серце забилось частіше, щічки порозовішали, а в очах засяяла радість.- Ось чого не вистачало Олі, - сказав дід Опанас. - Доброго слова. Василь Сухомлинський__________________________________________________________Стільник* - лист, утворений чашечками з воску, що його бджоли й оси роблять для зберігання меду. Ослінчик **— стілець, стільчик.

Номер слайду 6

Завдання 1 Скільки років було Олі?а) 7б) 5в) 6 Завдання для перевірки розуміння прочитаного(Василь Сухомлинський «Добре слово» (266 слів))

Номер слайду 7

Завдання 2 Що сталося з дівчинкою?а) простудиласьб) впалав) загубилась

Номер слайду 8

Завдання 3 Хто лікував Олю?а) лікаріб) сусідив) родичі

Номер слайду 9

Завдання 4 Який подарунок принесла столітня бабуся Надія?а) сердечне вітанняб) сердечне бажанняв) сердечні краплі

Номер слайду 10

Завдання 5 Чим лікували хвору дівчинку родичі? Напишіть. Кожен приносив смачне і поживне:____________________________________________________________________________________

Номер слайду 11

Завдання 6 Чого ж не вистачало Олі для повного одужання? Допишіть речення.- Ось чого не вистачало Олі,- сказав дід Опанас.-___________________________

Номер слайду 12

Дякую за перегляд!

pptx
Додано
28 березня 2023
Переглядів
472
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку