Діагностична робота з хімії 8 клас

Про матеріал
10 варіантів контрольної роботи. Можна використати в кінці 7 класу та на початку 8 класу, щоб перевірити рівень сформованих знань та вмінь.
Перегляд файлу

Діагностична робота за 7 клас

Варіант 1

  1. Запишіть  та порівняйте  склад атомів Нітрогену та Силіцію. ( 2 бали)
  2. Обчисліть масові частки елементів у речовині , яка складається з двох атомів Гідрогену й одного атома Сульфуру.( 3 бали)
  3. Визначте валентність атомів хімічних елементів  у формулах та обчисліть відносну молекулярну масу цих речовин:N2O, NO, N2O3 . (3 Бали )
  4. Класифікуйте явища на фізичні та хімічні: горіння парафіну, виготовлення алюмінієвої фольги, кристалізація солі з ропи, випаровування спирту. (2 бали)
  5. Перетворіть схеми та наведені записи на хімічні рівняння :                                                              a)Ag Cl→ Ag+Cl2                                                                                                                                                            б) C4H8+O2 →CO2+H2O                                                                                                                                                       в) Mg+Br2 →                                                                                                                                                             г) H2 O+ Ca O→.                                                                                                                                                    Підкресліть формули оксидів.(4 бали)
  6. Визначте масову частку сахарози в розчині, для виготовлення якого було взято цукор масою  20 г і воду об’ємом 180 см3. (3 бали)
  7. Масова частка Оксигену в оксиді чотиривалентного елемента 40%. Визначте цей елемент. (3 бали)

 

Діагностична робота за 7 клас

Варіант 2

  1. Запишіть та порівняйте  склад атомів Хлору  та Брому. ( 2 бали)
  2. Обчисліть масові частки елементів у речовині , яка складається з двох атомів Нітрогену й трьох атомів Оксигену. ( 3 бали)
  3. Складіть формули бінарних сполук з Оксигеном, у яких валентність Літію, Магнію, Бору максимальні та обчисліть відносну молекулярну масу цих речовин . ( 3 бали) 
  4. Класифікуйте явища на фізичні та хімічні: згіркнення вершкового масла, гасіння харчової соди оцтом, тужавіння цементного розчину, бродіння фруктових соків. ( 2 бали)
  5. Перетворіть схеми та наведені записи на хімічні рівняння :                                                        a)K+H2O → KOH  + H2                                                                                                                                                            б) C2H2 +O2  →CO2 +H2 O                                                                                                                                                        в) Li+O2 →                                                                                                                                                                           г)  H2 O+ Na2O→                                                                                                                                                                                     Підкресліть формули оксидів. ( 4 бали)
  6. Обчисліть масу цукру та об’єм води в сиропі масою 500г із масовою часткою цукру 50%. (3 бали)
  7. Масова частка Оксигену в оксиді чотиривалентного елемента 69%. Визначте цей елемент. (3 бали)

 

 

 

Діагностична робота за 7 клас

Варіант 3

  1. Запишіть та порівняйте склад атомів Карбону та Фосфору. ( 2 бали)
  2. Обчисліть масові частки елементів у речовині , яка складається з одного атома Карбону та чотирьох атомів Гідрогену. ( 3 бали)
  3. Визначте валентність атомів хімічних елементів  у формулах та обчисліть відносну молекулярну масу цих речовин:NO2, Si H4, PH3  . ( 3 бали)
  4. Класифікуйте явища на фізичні та хімічні: плавлення металу, здрібнення цукру на пудру, гниття листя, горіння магнієвої стрічки. ( 2 бали)
  5. Перетворіть схеми та наведені записи на хімічні рівняння :                                                              a)Al(OH)3→ Al2O3 + H2O                                                                                                                                                                             б) C 5H 12 +O2  →CO2 +H2 O                                                                                                                                                        в) Ca+S→                                                                                                                                                                           г)  H2O+CO2 →                                                                                                                                                             Підкресліть формули оксидів. ( 4 бали)
  6. У питній воді «Тонус-Кислород» об’ємом 2 л міститься кисень масою 300 мг. Обчисліть масову частку кисню в цьому розчині, густина якого дорівнює 1г/см3. ( 3 бали)
  7. Масова частка Оксигену в оксиді чотиривалентного елемента 73%. Визначте цей елемент. (3 бали) ( 3 бали)

Діагностична робота за 7 клас

Варіант 4

  1. Запишіть  та порівняйте склад атомів Алюмінію та Берилію. ( 2 бали)
  2. Обчисліть масові частки елементів у речовині , яка складається з двох атомів Карбону шести атомів Гідрогену. (3 бали)
  3. Складіть формули бінарних сполук з Оксигеном, у яких валентність Карбону, Нітрогену, Натрію максимальні та обчисліть відносну молекулярну масу цих речовин. (3 бали)
  4. Класифікуйте явища на фізичні та хімічні: проходження електричного струму крізь металевий дріт, ржавіння заліза, танення снігу, утворення туману. (2 бали)
  5. Перетворіть схеми та наведені записи на хімічні рівняння :                                                                          a)Fe(OH)2+ H2O+ O2→ Fe(OH)3                                                                                                                                                             б) C6 H14 +O2  →CO2 +H2 O                                                                                                                                                        в)Na+ S→                                                                                                                                                                                 г) CH4+ O2→                                                                                                                                                                                       Підкресліть формули оксидів. (4 бали)
  6. Яка масова частка цукру в розчині, для виготовлення якого використали цукор масою 40 г і воду об’ємом 160 см3 ? (3 бали)
  7.  
  8. Масова частка Оксигену в оксиді одновалентного елемента 26%. Визначте цей елемент. (3 бали)

 

  

 

Діагностична робота за 7 клас

Варіант 5

  1. Запишіть та порівняйте склад атомів Літію та Бору. ( 2 бали)
  2. Обчисліть масові частки елементів у речовині , яка складається з трьох  атомів Карбону й Восьми атомів Гідрогену. ( 3 бали)
  3. Визначте валентність атомів хімічних елементів  у формулах та обчисліть відносну молекулярну масу цих речовин:H2Se, HF, Au2O3 . ( 3 бали)
  4. Класифікуйте явища на фізичні та хімічні: випаровування бензину, горіння нафти, замерзання води, скисання молока. ( 2 бали)
  5. Перетворіть схеми та наведені записи на хімічні рівняння :

a) K Br+Cl2K Cl+Br2                                                                                                                                                      б) C3 H8 +O2 →CO2 +H2 O                                                                                                                                                         в)Al+Cl2                                                                                                                                                              г) H2O+P2O5                                                                                                                                                           Підкресліть формули оксидів. ( 4 бали)

  1. Обчисліть масу оцтової кислоти в 6%-овому столовому оцті  об’ємом 1 л і густинною 1 кг/л. ( 3 бали)
  2. Масова частка Оксигену в оксиді одновалентного елемента 17%. Визначте цей елемент. (3 бали)

 

Діагностична робота за 7 клас

Варіант 6

  1. Запишіть та порівняйте склад атомів Флуору та Неону. ( 2 бали)
  2. Обчисліть масові частки елементів у речовині , яка складається з чотирьох атомів Карбону й десяти атомів Гідрогену. ( 3 бали)
  3. Складіть формули бінарних сполук з Оксигеном, у яких валентність Сульфуру, Фосфору, Сіліцію максимальні та обчисліть відносну молекулярну масу цих речовин. ( 3 бали)
  4. Класифікуйте явища на фізичні та хімічні: розтягування гуми, фотосинтез, гниття деревини, розтріскування скла. ( 2 бали)
  5. Перетворіть схеми та наведені записи на хімічні рівняння :                                                                a)Fe+Cl2→ FeCl3                                                                                                                                                                            б) C2 H4 +O2  →CO2 +H2 O                                                                                                                                                        в) C+O2 →                                                                                                                                                                          г) H2S+O2 →                                                                                                                                                                    Підкресліть формули оксидів. ( 4 бали)
  6. Обчисліть  масу оцтової кислоти в оцтовій есенції масою 250 г з масовою часткою оцтової кислоти 0.7.( 3 бали)
  7. Масова частка Оксигену в оксиді п’ятивалентного елемента 56%. Визначте цей елемент. (3 бали)

 

 

 

 

 

Діагностична робота за 7 клас

Варіант 7

  1. Запишіть  та порівняйте склад атомів Кальцію та Магнію. (2 бали)
  2. Обчисліть масові частки елементів у речовині , яка складається з двох атомів Гідрогену й двох атомів Оксигену. (3 бали)
  3. Визначте валентність атомів хімічних елементів  у формулах та обчисліть відносну молекулярну масу цих речовин:Mn O, Mn O2, Fe2O3 . (3 бали)
  4. Класифікуйте явища на фізичні та хімічні: почорніння срібла, прокатування металу, скисання компоту, горіння паперу.(2бали)
  5. Перетворіть схеми та наведені записи на хімічні рівняння :                                                           a)NaOH+Cu(NO3)2→ Cu(OH)2+NaNO3                                                                                                                                              б) C4 H6 +O2  →CO2 +H2 O                                                                                                                                                        в) O2+S→                                                                                                                                                                                      г) H2O2 →                                                                                                                                                               Підкресліть формули оксидів. (4 бали)
  6. Обчисліть масу оцтової кислоти в 6%-овому столовому оцті об’ємом 1 л і густиною 1 кг/л. (3 бали)
  7. Масова частка Оксигену в оксиді шестивалентного елемента 60%. Визначте цей елемент. (3 бали)

 

Діагностична робота за 7 клас

Варіант 8

  1. Запишіть  та порівняйте склад атомів Калію та Натрію. (2 бали)
  2. Обчисліть масові частки елементів у речовині , яка складається з одного атома Нітрогену та трьох атомів Гідрогену. (3 бали)
  3. Складіть формули бінарних сполук з Оксигеном, у яких валентність Алюмінію, Калію, Кальцію максимальні та обчисліть відносну молекулярну масу цих речовин. (3 бали)
  4. Класифікуйте явища на фізичні та хімічні:  згинання мідного дроту , розділення повітря на кисень і азот, скисання молока, почорніння мідної пластинки при нагріванні. (2 бали)
  5. Перетворіть схеми та наведені записи на хімічні рівняння :                                                                        a)HNO3→ H2O+NO2+O2                                                                                                                                                              б) C5 H10 +O2  →CO2 +H2 O                                                                                                                                                        в) O2+Mg→                                                                                                                                                                                       c) H2  S+O2 →                                                                                                                                                                 Підкресліть формули оксидів. (4 бали)
  6. Обчисліть масу порції столового оцту з масовою часткою оцтової кислоти 9%, якщо маса оцтової кислоти в ній становить 175 г. Обчисліть об’єм води в цій порції оцту. (3 бали)
  7. Масова частка Оксигену в оксиді чотиривалентного елемента 53%. Визначте цей елемент. (3 бали)

 

 

 

 

Діагностична робота за 7 клас

Варіант 9

  1. Запишіть та порівняйте  склад атомів Оксигену  та Аргону. (2 бали)
  2. Обчисліть масові частки елементів у речовині , яка складається з двох атомів Фосфору  та п’яти  атомів Оксигену.(3 бали)
  3. Визначте валентність атомів хімічних елементів  у формулах та обчисліть відносну молекулярну масу цих речовин:Cr O3, Ca H2, Al Cl3 . (3 бали)
  4. Класифікуйте явища на фізичні та хімічні: розчинення цукру у воді; жовтіння листя восени; помутніння вапняної води, що зберігається без корку; почорніння срібних виробів на повітрі.  ( 2 бали)
  5. Перетворіть схеми та наведені записи на хімічні рівняння :                                                                            a)Mg+HCl→ MgCl2+H2                                                                                                                                                                     б) C6 H12 +O2  →CO2 +H2 O                                                                                                                                                        в)Fe+O2  →                                                                                                                                                                       г) H2O+CaO →                                                                                                                                                            Підкресліть формули оксидів. (4 бали)
  6. У фізіологічному розчині , який широко застосовують у медицині, масова частка натрій хлориду становить 0,9. Обчисліть  масу солі та об’єм води, потрібні для виготовлення фізіологічного розчину  об’ємом 1 л та густиною 1 кг/л.( 3 бали)
  7. Масова частка Оксигену в оксиді тривалентного елемента 47%. Визначте цей елемент. (3 бали)

 

Діагностична робота за 7 клас

Варіант 10

  1. Запишіть та порівняйте склад атомів Феруму  та Сульфуру.(2 бали)
  2. Обчисліть масові частки елементів у речовині , яка складається з одного атома Карбону та двох атомів Оксигену.(3 бали)
  3. Складіть формули  бінарних сполук Кальцію з Нітрогеном, Оксигеном,  Флуором та обчисліть відносну молекулярну масу цих  речовин. (3 бали)
  4. Класифікуйте явища на фізичні та хімічні: згіркнення вершкового масла, почорніння цукру при нагріванні, плавлення скла, кування заліза. (2 бали)
  5. Перетворіть схеми та наведені записи на хімічні рівняння :                                                                                    a)Zn+O2→ Zn O                                                                                                                                                                                  б) C6 H10 +O2  →CO2 +H2O                                                                                                                                                         в) Cu+O2                                                                                                                                                                                     г) H2O+ P2O5  →                                                                                                                                                                   Підкресліть формули оксидів.(4 бали)
  6. Для виготовлення цукрового сиропу було взято цукор масою 200 г і воду  об’ємом 200 см3. Обчисліть масову частку цукру в сиропі. (3 бали)
  7. Масова частка Оксигену в оксиді чотиривалентного елемента 50%. Визначте цей елемент. (3 бали)

 

 

docx
Додано
13 березня 2020
Переглядів
2103
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку