Дидактична гра "Диски для Бараша"

Про матеріал
Дидактична гра «Диски для Бараша». Автоматизація звука «ш» в словах. Мета: Закріпити у дітей правильну вимову звука «Ш» на початку, середині та в кінці слів. Завдання: Дитині пропонується розкласти диски Барашу. Щоб дитині було цікавіше диски можна перевернути, це стимулює інтерес до виконання завдання, а також учень не вагається під час вибору (особливо, якщо завдання виконується з групою дітей). Автор гри: Демуз Наталя
Перегляд файлу

 


 

   

     

Дидактична гра «Диски для Бараша». 

Автоматизація  звука «ш» в словах. Мета: Закріпити у дітей правильну вимову звука «Ш» на початку, середині та в кінці слів.

Завдання: Дитині пропонується розкласти диски Барашу. Щоб дитині було цікавіше диски можна перевернути, це стимулює інтерес до виконання завдання, а також учень не вагається під час вибору (особливо, якщо завдання виконується з групою дітей). №1: Завдання «Про що можна сказати МІЙ, МОЯ». Після того, як учень назвав та перевернув усі слова, пропонується підібрати слова до присвійного займенника МОЯ (наприклад:моя мішень, моя шуба), або МІЙ (наприклад: мій шарф, мій каштан)..

№2 Завдання «Скажи який?» (яка?).

Треба підібрати прикметник до іменника (наприклад: червона шуба, колюча шишка). 

Варіанти гри (після того, як дитина назвала всі малюнки):

-        Завдання «Якого малюнку не стало?» (кількість малюнків залежить від віку дитини).

-        Завдання «Що змінилось?» Треба викласти ряд з 10 малюнків на вибір)

Автор гри: Демуз Наталя

pdf
Додано
7 квітня 2020
Переглядів
456
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку