Дидактичні матеріали " Словникові слова на уроках математики"

Про матеріал
Даний матеріал допоможе вчителю використовувати міжпредметні зв'язки на уроках у 1-4 х класах
Перегляд файлу

 

Словникові слова на уроках математики

 

1 клас

1. Бабуся посадила 5 кущів смородини, а дідусь – 3 кущі. Скільки всього посадили вони кущів?

2. Мама купила для Оленки 2 гумки, а лінійок – на 3 більше. Скільки лінійок купила мама?

3. Іринка на уроці читання відгадала 4 загадки, а її подруга – на 2 загадки менше. Скільки загадок відгадала подруга Іринки?

4. Їжак живе 10 років, а заєць – на 2 роки менше. Скільки років живе заєць?

5. У бджоли очей стільки, скільки в тебе, та ще стільки, та ще півстільки. Скільки очей у бджоли?

6. Вага білого лелеки 4 кг, в вага лебедя – 14 кг. На скільки менше важить лелека, ніж лебідь?

7. Джміль пролітає за 1 годину 5 км, а бджола20 км. Хто пролітає більше і на скільки?

8. Їжак ніс червоні та жовті яблука. Всього 6 яблук. Червоних яблук було 3. Скільки жовтих яблук ніс їжак?

9. У хлопчика було 8 цукерок. 6 він віддав татові, мамі та сестричці. Скільки цукерок залишилось у хлопчика?

10. Слово фартух складається з 6 звуків, серед яких 4 приголосних. Скільки в слові голосних звуків?

11. Влітку Миколка виростив 8 сірих кролів. Білих кролів хлопчик виростив на 3 менше. Скільки білих кролів виростив Микола?

12. Іринка взяла на урок малювання 1 синій олівець, 2 червоних і 2 зелених. Скільки всього олівців взяла дівчинка?

 

 

 

 

2 клас

1. Кіт у чоботях полював на кролів. В понеділок він вполював 4 кролі, у середу – 3 кролі , а в четвер – на 2 кролі менше, ніж в понеділок і середу разом. Скільки кролів вполював Кіт у четвер?

2. Дівчинка відвідала на канікулах 5 театрів і музеїв. Вона побувала в 2 музеях. Скільки театрів відвідала дівчинка?

3. Жайворонок висиджує пташенят 12 діб, пінгвін – 56 діб, а голуб – на 49 діб менше, ніж жайворонок і пінгвін разом. Скільки діб висиджує пташенят голуб?

4. У білки, зайця і кенгуру разом 82 зуби. Скільки зубів має заєць, якщо відомо, що білка має 22 зуби, а кенгуру – 32 зуби?

5. Від саду до лісу заєць подолав відстань 93 метри.78 метрів він пробіг, а решту – прострибав. Скільки метрів він прострибав?

6. У кількох гніздах жайворонків лежало 28яєць, по 4 яйця в кожному гнізді. У трьох гніздах вже з’явились пташенята. У скількох сім’ях жайворонків ще мають зявитися пташенята?

7. У четвер в касі було продано 40 квитків. До обіду – 16 квитків, а решта – після обіду. Скільки квитків було продано після обіду?

8. Білий ведмідь має довжину тіла 3м, а бурий – 2м. На скільки метрів довжина тіла білого ведмедя довша, ніж довжина тіла бурого ведмедя?

9. Доросла людина витрачає на сон на добу 8 годин, а дитина повинна спати 10 годин. На скільки годин довше повинна спати дитина?

10. Довжина килима 15м, а ширина – на 11м коротша. Знайди ширину килима.

11. На уроках читання другокласники вивчили за рік 12 віршів. 7 про природу, а решта – про Україну. Скільки віршів вивчили діти про Україну?

12. Ширина вулиці 20м, ширина проїжджої частини 10м. Яка ширина кожного з двох тротуарів, якщо вони однакові?

 

 

3 клас

1. Два агрономи йшли на поле, а назустріч їм 5 агрономів. Скільки агрономів прийшло на поле?

2. За апельсини мама заплатила 14грн, за абрикоси – 15грн, а за груші – в 3 рази менше, ніж за абрикоси. Скільки всього грошей заплатила мама за фрукти?

3. У бібліотеці за день видали 28 книжок. 8 учнів взяли по 3 книжки про тварин. Інші учні взяли казки. Скільки книжок з казками взяли в цей день?

4. Висота черешні 5м, а черемха на 10м вища. У скільки разів черемха вища за черешню?

5. Довжина шкільного коридору 24м, а ширина дорівнює 1/6 його довжини. Знайди ширину коридору.

6. На дослідній ділянці посіяли 30кг пшениці, жита – у 5 раз менше, ніж пшениці, а гречки – у 9 разів менше, ніж пшениці й жита разом. Скільки посіяли гречки?

7. На першому полі працювало 13 комбайнів, а на другому – 15. Скільки комбайнів мають переїхати на друге поле, щоб на ньому стало на 10 комбайнів більше, ніж залишилося на першому полі?

8. На годування птахів у зоопарку витратили 325кг ячменю, проса 380кг, а кукурудзи – на 129кг менше, ніж проса. Скільки всього зерна витратили на годування птахів?

9. Від свого будинку хлопчик проїхав на велосипеді в одному напрямку 300м, а потім у протилежному напрямку – 545м. Скільки всього метрів проїхав хлопчик?

10. Щороку Тихий океан ширшає на 9см. На скільки сантиметрів поширшає він через 50 років? 100 років?

11. У дідуся було 20 апельсинів. 8 апельсинів він дав онуку. Після цього в онука стало в 2 рази більше апельсинів, ніж залишилося в дідуся. Скільки апельсинів було в онука спочатку?

4 клас

1. В магазині було 250 телефонів. Першого дня продали пяту частину телефонів, а другого – четверту частину того, що залишилося. Скільки телефонів продали другого дня?

2. Юннати зібрали 18кг ромашки, а подорожника – у 3 рази менше. Скільки всього кілограмів лікарських рослин зібрали юннати?

3. Вдень на екваторі Марса температура підвищується до 20 градусів тепла. Вночі морози сягають 80 градусів. Чому дорівнює перепад температур?

4. Більшість людей долають 4км 800м за 1 год. Скільки кілометрів подолає людина за 2 год?

5. Максимальна температура повітря на нашій планеті +57ºС, а мінімальна - 90ºС. Чому дорівнює перепад температур на планеті Земля?

6. Для приготування бетону треба взяти 1 частину цементу, 2 частини піску і 4 частини щебеню. Скільки потрібно взяти окремо піску й щебеню, якщо є 8000кг цементу?

7. У спортивному таборі було 228 дітей. На змагання з футболу виїхало кілька команд, по 11 осіб у кожній. У таборі залишилося 173 особи. Скільки футбольних команд виїхало на змагання?

8. Трьома косарками за 7 год скосили траву з площі 42 гектари. З якої площі скосить траву одна така косарка за 4 год?

9. Для міста закупили 8 тролейбусів і 3 трамваї. За все заплатили а грн.. Скільки коштує тролейбус, якщо відомо, що трамвай коштує b грн.? Склади вираз.

10. З двох аеродромів, відстань між якими 2560км, вилетіли одночасно назустріч один одному два літаки і зустрілися через 2 год. Перший літак летів зі швидкістю 620км/год. Знайди швидкість другого літака.

doc
Додано
17 серпня 2019
Переглядів
614
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку