Дидактичний матеріал до уроків природознавства

Про матеріал

Ребуси на уроках природознавства для закриплення нового материалу.

Загадки для актуализациї опорних знань на уроках природознавства.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кросворди

Номер слайду 2

ЛНЄРГКУНУЬНВЬД

Номер слайду 3

САМБАББДАКСЧПАК

Номер слайду 4

СВЛАЛААУБЛААІИАИІК

Номер слайду 5

ККАВВВЮСНЬН

Номер слайду 6

ГЧЛЬВЙУАВАКУ

Номер слайду 7

Загадки про птахів

Номер слайду 8

Привітала нас піснями із весноюІ живе з нами під стріхою одною.(Ластівка)Маленький хлопчик у сірій свитинціПо дворах стрибає, крихти збирає. (Горобець)

Номер слайду 9

Ось хатина, в ній – Співак. Як цю пташку звати… (Шпак)Стрекотуха білобока. Звуть усі її …(Сорока)

Номер слайду 10

Не лікар, а дерева лікує. З дерева лунає звук: Хто там стукає: тук-тук? (Дятел)Сам вечірньої години. Заховався в кущ малини. Та на дуду голосну. Грає пісню чарівну.(Соловей)

Номер слайду 11

Ноги довгі, мов жердини,Чванькувата ця пташина,Нові чоботи убрала,По болоту почвалала. (Чапля)Довгі ноги  - довгий ніс. Прилетів – обід приніс. Смачних жабеняток. Для своїх маляток.(Лелека)

Номер слайду 12

У хазяйстві я госопар,Воджу череду пташок,Вранці рано вас розбуджу – Дасте проса кушільок. (Півень)Швидко скрізь цей літає,Безліч мошок поїдає,За вікном гніздо будує,Тільки в нас він не зимує.(Ластівка)

Номер слайду 13

Уночі гуляє,А вдень спочиває,Має круглі очі,Бачить серед ночі. (Сова)В лісі на зеленій гілціНіби грав хтось на сопілці. Підійшов поближче яІ побачив…(Солов’я)

Номер слайду 14

Дзоб міцний і гарні крила,Чорний хвіст, жилетка сіра,Чи присяде, чи летить, - «Кар, кар, кар!» - усе кричить. (Ворона)На колір – сірувата,На вдачу – хитрувата.«Кар-р-р», - гукає,Курчат лякає.(Ворона)

Номер слайду 15

Хто сердитий спозаранку. На подвір’ї біля ганку?- Ой булди, булди, булдик, - З півнем свариться … (Індик) Як веселка кольорова, Має здібності до мови. Слово пташці цій скажуть,Вона його повторить вмить.(Папуга)

Номер слайду 16

Птах поважно походжає,У хвості квітник ховає. Як розпустить він хвоста – Наче ружа зацвіла. (Павич)Пір’я – вбраннячко розкішне: Золоте, барвисте, пишне. Ходить гордо, наче пан,Дивний красень, птах - …(Фазан)

Номер слайду 17

Зранку пташечка співає,Сад й гайочок звеселяє. У дуплі живе цей птах. Підкажу тобі… Це - … (Шпак)Ллється вечоровий спів. Поміж парків та полів,Звеселяє сад й лісок. Голосистий птах … (Юрок)

Номер слайду 18

Балакуча ця вертуха!Ліс її щоденно слуха - Довгохвоста, білобока …Ну й плетуха! Це - … (Сорока)Птах удень в дуплі проспить,А вночі – як ненасить. Ой, вухаста голова!Тихо, мишки! Це ж - …(Сова)

Номер слайду 19

Кукурі-кукуріку! - Чути голос за ріку. То вночі живий будильник. Відбива години … (Півник)Сіра шубка із пірїн,На морозі жвавий він. Не орел цей стрибунець. Хто це,  діти? - …(Горобець)

Номер слайду 20

Цілий день працюю в гаї,Діловито дзьобом б’ю,Я не цвяхи забиваю,Я комашок дістаю. (Дятел)Маленький хлопчик У сірій свитиніПо дворах стрибає,Крихти збирає.(Горобчик)

Номер слайду 21

Не стулить і на мить очей – Вночі полює на мишей,Зате у день відпочива,Ні, це не кішка, це … (Сова)Жовтогруді щебетушки,Мають чорні капелюшки,Сірі лапки, білі щічки,Називаються …(Синички)

Номер слайду 22

Маленька, чорненька, співає, щебече,Під стріхою з глини зліпила гніздечко,Роздвоєний хвостик, як ножички, має. Що це за пташина? Хто пташку цю знає? (Ластівка)Жовтогруді щебетушки,Мають чорні капелюшки,Сірі лапки, білі щічки,Називаються …(Синички)

pptx
Додано
13 липня 2018
Переглядів
988
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку