Дистанційна практична робота №5 "Виявлення органічних сполук у харчових продуктах".

Про матеріал
Дистанційна практична робота №5 "Виявлення органічних сполук у харчових продуктах" для учнів 9 класу відповідно до практичної роботи №4 підручника Хімія 9, Попель П.П., Крикля Л.С., 2017
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практична робота №5 Виявлення органічних сполук у харчових продуктах.

Номер слайду 2

Практична робота 5 Тема: Виявлення органічних сполук у харчових продуктах. Мета: Виявити органічні сполуки у таких продуктах харчування: в молоці, лимоні, макаронних виробах, у меду.(В зошиті запишіть тему і мету роботи)

Номер слайду 3

Обладнання й реактиви: (запишіть обладнання й реактиви, відповідно до фото)

Номер слайду 4

Дослід 1. Виявлення органічних кислот. Подивіться відео 1. В зошиті запишіть: Назву досліду. Що робили?Що спостерігали? На підставі досліду дайте відповідь на питання: чому лимонний сік змінив забарвлення індикатора у такий колір? Чому у молоці колір індикатора не змінився?Подивиться відео 2. В зошиті запишіть: Що робили?Що спостерігали? На підставі досліду дайте відповідь на питання, яка кислота сильніша – лимонна чи карбонатна?

Номер слайду 5

Дослід 2. Виявлення білків. Подивіться відео 3 В зошиті запишіть: Назву досліду. Що робили?Що спостерігали? На підставі досліду дайте відповідь на питання: чи відбулось осадження білків, які містилися в молоці?

Номер слайду 6

Дослід 3. Виявлення крохмалю. Подивіться відео 4, відео 5. В зошиті запишіть: Назву досліду. Що робили?Що спостерігали? На підставі досліду дайте відповідь на питання: чи є крохмаль в макаронних виробах?

Номер слайду 7

Дослід 4. Виявлення глюкози в меду. Подивіться відео 6 В зошиті запишіть: Назву досліду. Що робили?Що спостерігали?Напишіть рівняння реакції утворення купрум(ІІ) гідроксиду взаємодією купрум(ІІ) сульфату з натрій гідроксидом (молекулярне, повне та скорочене йонні)На підставі досліду дайте відповідь на питання: чи міститься у меду глюкоза?

Номер слайду 8

Напишіть висновок.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Буша Юлія Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Árpa Emese
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Василіогло Ольга Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
13 травня 2020
Переглядів
14619
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку