ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ 3 клас НУШ Тема уроку. « Будова тексту ».

Про матеріал
ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ 3 клас НУШ Тема уроку. « Будова тексту ». Мета: дати учням уявлення про будову тексту, його частини; розвивати вміння виділяти в тексті зачин, основну частину, кінцівку, абзаци; розвивати орфографічні навички, мислення; збагачувати словниковий запас учнів. Виховувати любов до природи, почуття прекрасного.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вельможко Людмила Петрівна Вчитель початкових класів , м, Дніпро, КЗО “ СЗШ № 97 імені П. І. Шкідченка» ДМРДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ 3 клас НУШУкраїна – це Ми !

Номер слайду 2

Мову рідну я вивчаю,Її люблю, не забуваю. Рідну мову буду знати,Берегти і поважати.

Номер слайду 3

Щоранку о 9 годині на всій території України загальнонаціональна хвилина мовчання для вшанування пам’яті усіх українців, які загинули у нашій вітчизняній війні.

Номер слайду 4

Наш настрій

Номер слайду 5

РОБОТА У ЗОШИТАХЩоб оцінка була гарна,Треба вивести старанно. Кожну букву, кожен штрих —Клас працює, клас притих.

Номер слайду 6

Хвилинку каліграфії — негайно! Запишемо речення красиво та охайно.

Номер слайду 7

27 квітня Класна робота Хвилинка каліграфіїЗа аза заз ав ава вав да ада дад нн ння. Ня , дан ,зав – завдання. Зав – дан - ня

Номер слайду 8

27 квітня Класна робота За аза заз ав ава вав да ада дад нн ння. Ня , дан , зав – завдання На уроці української мови ми виконували цікаві завдання. Зав – да - ння , [– • – – • = : •]

Номер слайду 9

Тема уроку Будова тексту. (С. – 136 - 138 )

Номер слайду 10

Текст - це зв’язані за змістом речення, розміщені в логічній послідовності. До тексту можна дібрати заголовок. Тема тексту - це те, про що або про кого розповідається, повідомляється в тексті. 

Номер слайду 11

Вправа 345.

Номер слайду 12

Вправа 345. Прочитай текст. Що нового ти дізнався (дізналася) про квітку нагідку? Розкажи. Прочитай частину тексту, яка позначена червоною дужкою тастоїть на початку тексту. Ця частина називається зачин.

Номер слайду 13

Частина тексту, яка стоїть після зачину, — основна частина. У ній викладено основний зміст. Прочитай. Частина, яка завершує текст, — кінцівка. Прочитай її.

Номер слайду 14

Завдання 1. Спиши з основної частини речення, з яких можна дізнатися про життя календули в Італії. Колись давно я жила в теплій Італії, іназивали мене Календулою, бо я завжди була квітучою та молодою; лікувала бідних і багатих. Тому мала велику пошану серед людей.

Номер слайду 15

Вправи для очей

Номер слайду 16

Згодом я дізналася, що є країна, де взимку випадає сніг. Я захотіла відвідати ці казкові місця. Мій знайомий музикант привіз мене в країну, де з неба сіялися блискучі зірочки. Мені тут сподобалося, я прижилася і продовжую всіх лікувати. Завдання 2. Спиши з основної частини речення, з яких можна дізнатися, як календула потрапила в країну, де випадає сніг.

Номер слайду 17

Абзац — це частина тексту, яка містить одне або кілька речень. Абзаци пов’язані між собою за змістом. Кожний абзац починається з нового рядка. Вправа 346. Прочитай частини тексту. Завдання 1. Чи дотримана послідов-ність подій у прочитаному? Прочитай,дотримуючись послідовності подій, створи текст.

Номер слайду 18

Спиши перший абзац упорядкова-ного тексту. У першому реченні підкресли головні члени. Під столітнім дубом їжачок побудував собі хатку. Теплуй затишну. І нехай хоч усю зиму хурделиця, хоч мороз — не страшно.

Номер слайду 19

Ось так підготувався ( мин. Ч.) їжачок до холодів. Навіть люта зима й заметілі не наля-кають ( майб. ч.) його. Завдання 2. Спиши останній абзац, указуючи в дужках час дієслів.

Номер слайду 20

Хоч плавати нелегко. Через моря наук. Знання допомогли нам,Як  рятувальний круг.

Номер слайду 21

Домашнє завдання с. 137. Вправа № 344.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ 3 клас НУШТема уроку. « Будова тексту ». Мета: дати учням уявлення про будову тексту, його частини; розвивати вміння виділяти в тексті зачин, основну частину, кінцівку, абзаци; розвивати орфографічні навички, мислення; збагачувати словниковий запас учнів. Виховувати любов до природи, почуття прекрасного.

pptx
Додано
8 червня 2022
Переглядів
1322
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку