Дистанційний урок української мови з учнями 2 – А класу за Програмою НУШ. Тема. « Велика буква в назвах вулиць, міст, сіл, річок, гір». 

Про матеріал
Дистанційний урок української мови з учнями 2 – А класу за Програмою НУШ. Тема. « Велика буква в назвах вулиць, міст, сіл, річок, гір».  Мета уроку:формувати в учнів уміння писати з великої літери назви міст, сіл, вулиць, річок, прізвища, ім'я, по батькові людей; розвивати зв’ язне мовлення, орфографічну пильність; виховувати уважність,любов до рідної України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українська мова 2 клас НУШ. Вельможко Людмила Петрівна Вчитель початкових класів , м, Дніпро, КЗО “ СЗШ № 97 імені П. І. Шкідченка» ДМР

Номер слайду 2

Тема. Сьогодні на уроці ми ознайомимося Тема. « Велика буква в назвах вулиць, міст, сіл, річок, гір». style.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 3

На уроці рідну мову. Зараз будемо вивчати,Розбирати кожне слово,Щоб її нам краще знати.

Номер слайду 4

Якщо сядемо красиво,То напишемо на диво. Чисто, рівно і красиво. Раз, два, три, чотири, п’ять —Починаємо писать.

Номер слайду 5

Як правильно сидіти за комп'ютером ?

Номер слайду 6

Урок без зупинки починається з каліграфічної хвилинки.

Номер слайду 7

. Надворі сьогодні морозно: До нас в гості прийшов Морозко,Приніс завдання для каліграфічної хвилинки.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

12 січня Класна робота Дніпро – рідне місто моє. Через наше місто протікає річка Дніпро. Дд дн пр ст ічк аш ере

Номер слайду 11

Тема уроку. Вправа 143. Прочитай вірш У Грушевому — груші, У Вишневім — вишні, Груші запахущі! Чорні, аж солодкі. В Яблунівці — яблука, А у горах в Світлому — Яблука смачнючі! Небеса і птах.

Номер слайду 12

Випиши назви сіл, міст і держави. Отака Вкраїнонька В сонці і садах! Л. Повх Прочитай підкреслені слова. Назви їх одним словом.  Груші, яблука, вишні — фрукти.  Грушеве , Яблунівка, Вишневе, Світле, Вкраїнонька.  

Номер слайду 13

З якої букви пишемо назви вулиць і майданів?Назви міст, сіл, річок і морів пишемо з великої букви. Назви вулиць, площ і майданів пишемо з великої букви.

Номер слайду 14

Вправа 144.  -- Діти, а що таке столиця?Спиши текст, позначений зеленою рискою. Прочитай текст вправи 144. 

Номер слайду 15

Столиця — це найбільше й найважливіше місто в Україні. Там є велика річка Дніпро, яка впадає в Чорне море.

Номер слайду 16

А над Дніпром сто­їть пам'ятник князю Володимиру Великому. А ще є Софійський со­бор, Михайлівський собор, велика вулиця Хрещатик, майдан Незалежності. 

Номер слайду 17

Місто Київ, річка Дніпро, Чорне море, князь Володимир Великий, Софійський собор, Михайлівський собор, вулиця Хрещатик, майдан Незалежності. 

Номер слайду 18

Музична перерва

Номер слайду 19

Самостійне виконання завдання. Творча робота.

Номер слайду 20

Вправа 145. Прочитай лист хлопчика, який хоче мати нових друзів.

Номер слайду 21

Лист, написаний рукою, — це вияв поваги, близькості, сердечності почуттів до адресата. Того, хто пише лист, називають адресантом; той, кому пишуть, — адресат. Спілкуймося красно

Номер слайду 22

• Стороженко, Козаченко; Житнівці; Берегове; Шкільна, Горіхова; Буг.  Випиши з тексту прізвища людей, назви села й містечка, вулиць і річки.

Номер слайду 23

Домашнє завдання Напиши лист-відповідь Миколі Стороженку, доповнюючи текст словами. ( с. 56. )

Номер слайду 24

Д /З Перевірка роботи  Я Андрій Іванов. Живу в селі Яблунівка на вулиці Парковій. Біля мого села протікає річка Буг. У мене є друг Василь. Він живе на вулиці Центральній.  Зразок.

Номер слайду 25

 Мета уроку:формувати в учнів уміння писати з великої літери назви міст, сіл, вулиць, річок, прізвища, ім'я, по батькові людей; розвивати зв’ язне мовлення, орфографічну пильність; виховувати уважність,любов до рідної України. Дистанційний урок української мови з учнями 2 – А класу за Програмою НУШ. Тема. « Велика буква в назвах вулиць, міст, сіл, річок, гір». 

pptx
Додано
12 січня 2021
Переглядів
1194
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку